Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Atlassib Sibiu trece de BCM U Piteşti, după un final de meci în care a suferit enorm

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
19.12.2014

83-76
     

CSU Atlassib Sibiu a repurtat, în această seară, un nou succes împotriva celor de la BCM U Piteşti, la capătul unui meci în care a avut mult de suferit pe final de meci, deşi la pauză a condus cu 48-29. În urma acestei victorii, scor 83-76, CSU Atlassib Sibiu rămâne singura echipă neînvinsă, pe propriul teren, în actuala stagiune de LNBM.

S-a mers cap la cap pâna la 6-6, într-un debut de meci efervescent ca o tabletă de calciu scăpată într-un pahar cu apă minerală. Hurd şi Fraseniuc fiind principalii actori ai unui start de meci incendiar. Piteştenii au căzut în propria capcană. Ritmul alert i-a sufocat, care nu au mai avut reacţie în faţa unui tăvălug ofensiv sibian pe filiera Bojovic-Lee-Seals. Scorul devenise 14-6 pentru sibieni, după 4 minute jumătate în care piteştenii treceau printr-o criză evidentă de creativitate atât pe tranziţia ofensivă, cât şi pe poziţional. Cel care i-a adus la viaţa a fost Milosevic, cu o finalizare din preajma zonei de trei secunde. Trio-ul sibian Bojovic-Lee-Seals iesea din nou la rampă şi în doar două minute mai pune 7 puncte în faţă. Urma o tresărire de orgoliu a piteştenilor, care îşi aduceau aminte că sunt echipa ce a fost învinsă doar de două ori în această stagiune de LNBM. Nemanja şi Faber înscriau câte două puncte de fiecare şi, după 10 minute de joc, scorul era 21:12 în favoarea gazdelor de la CSU Sibiu.

Repriza secundă a fost deschisă de duelul Seals-Milosevic, prin cele două “duble” de fiecare din interiorul semicercului. Urmează din nou o cădere inexplicabilă din partea piteştenilor, ceea ce ne creează impresia că revedem desfăşurarea primulului sfert. S-au scurs trei minute în care BCM U Piteşti nu izbutea să introducă mingea în plasă, spre satisfacţia echipei de pe Cibin care apasă pedala pe acceleraţie până la fund, iar scorul căpăta proporţii, 32-16, datorită aceloraşi inepuizabili Bojovic şi Seals. Exact ca în primul sfert, după acea secetă din tabăra piteştenilor, Milosevic pune pe tabelă două puncte şi stopează seria sibienilor. Kovacic de trei puncte şi din nou Milosevic aduce Piteştiul la 9 lungimi în spatele lui CSU Sibiu, 32-23. Când piteştenii păreau că intrasera în meci, Slobodan Popovic şi-a început recitalul de dincolo de semicerc, cu trei execuţii ca la carte, pentru ca CSU Sibiu să intre la cabine cu un avantaj greu de remontat, chiar şi de către Piteşti, care a avut o revenire fantastică cu Oradea, etapa trecută,  după ce a fost condusă cu 10 puncte diferenţă. Însă, ecartul acum era mult mai mare:  48-29 era scorul pauzei. Graficul aruncărilor arăta că 10 lovituri din tabăra piteşteană nu şi-au atins ţinta, în timp ce Sibiul avea doar 7 aruncări cu care nu au punctat. Acurateţea execuţiilor şi-a spus cuvântul în actul secund.

Ieşite de la cabine, cele două echipe dictau un ritm mai mult decât alert. Jocul se desfăşura cu garda jos, iar după 4 minute şi 30 de secunde, ecartul dintre cele două combatante a rămas acelaşi. Intensitatea partidei începea să clatine ambele echipe. Cele două minute haotice, în care ambele formaţii se întreceau în ratări şi mingi pierdute cu nonşalanţă, arătau clar că jucătorii sufereau la capitolul prospeţime. După clipele de apatie, înainte cu 2 minute jumătate de finalul primei reprize avea să se consemneze cea mai mare diferenţă de pe tabelă: 62-40. În loc de linişte, scorul le-a turnat plumb în picioare sibienilor, care păreau de nerecunoscut. Apatici, greoi şi fără vlagă, sibienii nu au mai găsit calea spre coş până la finalul celui de-al treilea act, iar piteştenii  prin Nemanjia-Milosevic-Ross au avut o revenire fantastică, lăsându-I pe sibieni ţintuiţi. Cele trei turn-over-uri ale lui Brandon Johnson (2) şi Slobodan Popovic (1), din ultimele 3 minute, i-au băgat pe piteşteni în meci. Înainte de a intra în ultimul sfert, Piteştiul se apropia la 10 lungimi, după ce recuperaseră 12 puncte în numai 2 minute şi jumătate. Astfel că actul decisiv se anunţa unul de-a dreptul vibrant.

Debutul sfertulului decisiv pentru sibieni era caracterizat ca finalul actului al treilea, adică unul de coşmar. “Dubla” de două puncte a lui Kovac şi coşul din preajma zonei de trei secunde a lui Milosevic le-au ridicat pulsul sibienilor la aproape 120, Piteştiul se instalase la numai 4 lungimi distanţă, iar atmosfera din Sala “Transilvania” devenise palpabilă. După cinci minute în care nu marcase niciun punct şi primise 18, Sibiul izbutea să marcheze prin execuţia magistrală a lui Seals, de dincolo de semicerc, iar sala care era înmărmurită se transformase într-un vulcan, care de abia aştepta să erupă. Împinşi de vuietul tribunelor, Bojovic şi Hurd desprindeau Sibiul la 9 lungimi în faţa Piteştiului, 71-62. Fluctuaţiile în jocul echipei de pe Cibin apăreau din nou.  În ciuda freneziei din tribune, Fraseniuc, Rose, Nemanja şi Milosevic creeau panică în rândul trupei lui Perisic, iar scorul devenea 71-70, şi de aici oricine putea să învingă. Acelaşi triou Bojovic, Hurd şi Seals a gestionat excelent finalul de partidă, pentru ca CSU Sibiu să rămână singura echipă neînvinsă pe teren propriu, în actuala stagiune de LNBM. Meciul s-a încheiat cu victoria sibienilor, scor 83-76. 

Cei mai buni jucători din tabăra sibiană au fost: Bojovic (22 de puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive), Seals (16 puncte, 4 recuperări şi 1 pasă decisivă), Hurd ( 20 de puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive) şi Lee (11 puncte, 14 recupări şi 2 pase decisive). De partea cealaltă, s-au remarcat Stevan Milosevic (30 de puncte, 14 recuperări şi 1 pasă decisivă) şi Ross (10 puncte, 3 recuperări şi  10 pase decisive).

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Spectaculos dar....
    Cateodata ajung la concluzia ca nu mai inteleg baschetul astfel ca desi ar fi multe de spus sterg cu buretele momentul de cadere si incerc sa pastrez in minte desfasurarea din prima parte a meciului.
    Atuurile noastre au fost apararea agresiva si aruncarile de la distanta. Hurd un mare plus pentru, Milosevic de asemenea excelent, pacat de Calota ca nu a putut juca.
    Un aspect pozitiv prezenta galeriei pitestene si jocul echipei, Pitestiul joaca un baschet frumos, dar nu le-au intrat aruncarile de 3, iar un lucru negativ, putina lume in sala...
    Referitor la complexul pitestenilor in fata noastra, e bine ca ne pastram neinvinsi acasa, dar in retur la ei ne va fi foarte greu...

    cu 9 ani în urmă (20.12.2014)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Calota
      Nu a putut sau nu a vrut sa joace :)

      cu 9 ani în urmă (20.12.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Din pacate n-a intrat mai nimic de la distanta si cam aici a fost marea problema! Intr-un tarziu ne-am prins ca Milosevic nu poate fi oprit si am inceput cu mingi la el. Era o sansa pe final insa Lee a fost impecabil la recuperari si cam asta a fost partida. Pacat pentru noi, bv Sibiu! In retur o sa fie groasa!

    cu 9 ani în urmă (20.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    Calota
    E accidentat la glezna, entorsa poate iti spune ceva. Nu cred ca s-a pus vreodata problema ca el "nu a vrut sa joace" un meci. Un roman avem si noi in echipa, care joaca si bine si isi da sufletul pe teren si tot banuitori la diferite lucruri suntem. Defect de natie presupun...

    cu 9 ani în urmă (20.12.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Calota
    Eu nu am spus ca nu e accidentat, totusi nu vorbesc aiurea fara o baza.

    cu 9 ani în urmă (20.12.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    pacat
    Am jucat bine doar in ultimele doua sferturi, poate o facem mai bine la steaua, ar fi excelent sa castigam, oricum felicitari.

    cu 9 ani în urmă (20.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!