Stiri Juniori U17 Masculin

CSU Brașov, noua campioană la U15 feminin după un parcurs perfect

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.05.2019

CSU Brașov, noua campioană la U15 feminin după un parcurs perfect

CSU Brașov a câștigat titlul în Campionatul Național U15 feminin. Brașovencele au revenit de la -15 și s-au impus cu 53-42 în finala cu Olimpia București. Ioana David a fost coșghetera finalei cu 20 de puncte pentru campioane. LT Nagy Mozes Târgu Secuiesc a câștigat bronzul după 64-59 în finala mică în compania gazdei turneului final, CSȘ Bega Timișoara, meci care a avut nevoie de prelungiri.

CSU Brașov și-a trecut în palmares titlul la U15 feminin după un parcurs perfect: 14 victorii în prima fază, 3 în grupa de la turneul final și cele 2 succese din faza eliminatorie, semifinală și finală. Brașovencele s-au impus cu 53-42 în finala de la Buziaș cu CS Olimpia București. Scorul pe sferturi a fost: 16-17, 7-16, 10-7, 20-2. Finala mare a avut 5 schimbări de lider și 3 egalități. Eugen Roșu, antrenorul formației brașovene, a început partida cu Ioana Ileș, Alexandra Nedelcu, Ruxandra Pașca, Alexia Frîncu și Ioana David. Măndica Ciubăncan le-a trimis în primul 5 al Olimpiei pe Victoria Ștefănescu, Alexia Dobă, Alessia Raiciu, Mihaela Panait și Giulia Monor.

Monor și Ileș au marcat primele coșuri ale celor două echipe, iar echilibrul s-a păstrat în primele două minute. Ileș a reușit prima triplă a partidei și Nedelcu ducea scorul la 11-4. Au urmat mai mult de trei minute fără coș pentru brașovence, Ștefănescu a înscris șase puncte la rând, iar Monor și Bunescu au dus scorul la 11-14. Bucureștencele s-au dus la patru puncte în față, iar David a scuturat plasa de la distanță pentru 16-17 la prima pauză. Sfertul secund a început cu ratări de ambele părți, iar Pașca le-a readus pe brașovence în față, cu 20-19. Dobă și Monor au dus din nou avantajul în tabăra formației din capitală, care s-a desprins la zece lungimi la jumătatea partidei când tabela arăta 23-33.  

Dobă a înscris primele cinci puncte din repriza secundă pentru cel mai mare avans al bucureștencelor, la 23-38 în minutul 23. CSU Brașov a avut nevoie de aproape șase minute pentru primele puncte după  revenirea de la vestiare. Și bucureștencele au avut peste patru minute fără punct, iar brașovencele s-au apropiat la 33-40 la ultima pauză, după tripla lui Ileș. Monor a înscris prima în sfertul patru, dar Olimpia n-a mai găsit drumul spre coș în ultimele opt minute și jumătate. David, Vîrjoghe și Ileș au marcat pentru run-ul de 20 de puncte care a trimis titlul la Brașov, iar scorul final a fost 53-42.

Formația lui Eugen Roșu a înscris 24 de puncte pe contraatac, față de 9, în timp ce bucureștencele au stat mai bine la punctele marcate după recuperări ofensive, 15 față de 5. Campioana a avut două triple în plus (4-2) și 13 libere transformate față de 6, în timp ce bucureștencele au avut o reușită în plus din semicerc, 15 față de 14. Olimpia a stat mult mai bine la recuperare, cu 61 de mingi prinse la panou față de 47.

Ioana David a fost coșghetera finalei cu 20 de puncte, iar Ioana Ileș a încheiat în double-double pentru învingătoare cu 16 puncte și 13 recuperări. Pentru CSU Brașov au mai înscris: Nedelcu 7 puncte, Vîrjoghe 5, Frîncu 3 puncte (7 recuperări) și Pașca 2 puncte (7 recuperări).

Giulia Monor și Alexia Dobă au fost cele mai bune marcatoare de la învinse cu câte 17 puncte, ambele în double-double cu 12 și 11 recuperări. Pentru Olimpia București au mai înscris Ștefănescu 6 puncte (11 recuperări) și Bunescu 2 puncte (9 recuperări).

Podiumul a fost completat de LT Nagy Mozes Târgu Secuiesc. Finala mică dintre CSȘ Bega Timișoara, gazda turneului final, și formația covăsneană a avut nevoie de prelungiri și s-a încheiat cu scorul de 59-64 (16-17, 15-19, 21-13, 5-8, 2-7). A fost un meci cu 10 schimbări de lider și 6 egalități. Câștigătoarele au avut 18 puncte după recuperări ofensive, dublul față de adversare, dar și 17 puncte după greșelile timișorencelor, față de 6. LT Nagy Mozes a făcut diferența cu 12 triple față de 2, în timp ce gazdele au stat mai bine la reușitele din semicerc (21 față de 11) și la punctele înscrise de la linia de fault (11-6). 60-68 a fost scorul la recuperări.

Kriszta Kozman a fost coșghetera finalei mici cu 31 de puncte (9x3, 7 recuperări, 6 assist-uri). Pentru medaliata cu bronz au mai înscris: Tuchilus 15 puncte (3x3, 8 recuperări), F. Bandi 6 puncte (7 recuperări), Nemeth 4 puncte (15 recuperări), Marti 4 puncte (7 recuperări) și Olah 4 puncte. Trei jucătoare de la CSȘ Bega au încheiat în double-double: Ana Ivan (15 puncte, 17 recuperări), Diana Balașiu (15 puncte, 11 recuperări) și Maria Chevereșan (14 puncte, 16 recuperări), iar Daria Negru a avut 11 puncte și 8 pase decisive.

În clasamentul final au urmat: ACS Rookies BCU Oradea (după 64-46 în meciul pentru locul 5), LT Lucian Blaga Reghin, CSS Sfântu Gheorghe (49-25 în jocul pentru locul 7) și CSM VSKC Miercurea Ciuc.

*foto: Rosu Eugen facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!