Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU CSM Oradea își ia revanșa cu Rapidul după un nou joc încheiat la o posesie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.12.2018

CSU CSM Oradea și-a trecut în cont victoria cu numărul 8 în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin. Partida dintre Rapid București și CSU CSM Oradea s-a încheiat cu scorul de 63-65, pe sferturi: 10-17, 16-17, 23-14 și 14-17. Cele două echipe și-au împărțit momentele mai bune de joc și diferența nu a trecut de 10 puncte. Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 34 de puncte, iar Tierney Pfirman a fost în double-double pentru oaspete.

Rapid București a început cu Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Raluca Matei, Gabriela Vlad și Florina Stănici (Diaconu). CSU CSM Oradea le-a avut în formula de start pe Mirjana Beronja, Ioana Gavra, Ruxandra Chiș, Tierney Pfirman și Nicoleta Mititelu. Stănici (Diaconu) a deschis scorul, iar Mititelu, Gavra și Beronja au făcut 2-6. Matei a egalat, dar a urmat run-ul de 7 puncte al oaspetelor, prin Pfirman și Chiș. Diferența a crescut la 9 puncte în ultimul minut al sfertului și Matei a stabilit scorul la prima pauză, 10-17.

Ecartul a ajuns la 10 puncte după două minute scurse din sfertul secund, dar Stănici, Cazacu și Matei l-au micșorat la 2 puncte în minutul 16. Beronja a scuturat plasa de la distanță, iar avansul oaspetelor a crescut din nou la 8 puncte. Aceasta a fost diferența de la pauza mare, când tabela arăta 26-34.  

Cuatu și Gavra au înscris primele după revenirea de la vestiare și au urmat aproximativ cinci minute fără coș pentru oaspete. Stănici, Matei și Cuatu au egalat la 36 la jumătatea sfertului trei. Au urmat momente când cele două echipe au trecut pe rând la conducere, după triplele lui Cuatu și Gavra. Orădencele au avut alte două minute în care nu au înscris, timp în care Rapidul a reușit un run de 9 puncte și a preluat conducerea cu 48-41. Gavra a înscris 5 puncte la rând, Matei a transformat o liberă din două și Beronja a stabilit scorul la ultima pauză, 49-48.

Kokovay a marcat primele puncte ale sfertului patru și Stănici le-a dus din nou pe gazde în avantaj. Au urmat aproximativ patru minute fără punct pentru acestea și orădencele treceau la conducere, scor 51-57. Pfirman a dus ecartul la 7 puncte cu mai puțin de trei minute rămase din joc. Stănici a reușit 9 puncte la rând și a dus scorul la 63-61. Pfirman le-a readus pe bihorence în față, cu o reușită de la distanță și Gavra a transformat o liberă din două. Rapidul nu a mai găsit drumul spre coș în ultima jumătate de minut și scorul final a fost 63-65.

Oaspetele au făcut diferența cu 19 reușite din semicerc față de 17 și 6 triple față de 3. Rapidul a avut 20 de puncte din aruncări libere, iar orădencele, 9. 38-50 a fost scorul la recuperări.

Florina Stănici (Diaconu) a reușit o nouă partidă excelentă pentru alb-vișinii, cu 34 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive și 6 intercepții, dar și 7 mingi pierdute, cu +36 eficiență în 40 de minute. Pentru Rapid au mai înscris: Matei 11 puncte (6 recuperări), Cuatu 10 puncte (5 recuperări, 7 intercepții), Burlakova 4 puncte, Lupusavei 2 și Cazacu 2 puncte.

Ioana Gavra a fost cea mai  bună marcatoare a oaspetelor cu 18 puncte, iar Tierney Pfirman a fost în double-double cu 17 puncte și 14 recuperări. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Beronja 11 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri), Mititelu 6 puncte (7 recuperări), Chiș 5 puncte (8 recuperări), Kokovay 4 puncte și Chiorean 2 puncte.

Pentru Rapid a fost ultima partidă din prima fază a campionatului, pe care o încheie cu 19 puncte după 7 victorii și 5 înfrângeri. CSU CSM Oradea mai are un meci de jucat în grupa valorică B, acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc, în 19 decembrie. Formația orădeană are 8 victorii și 3 înfrângeri, dar pierde un punct în clasament după ce nu a participat la patru turnee de 3x3 în vară.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!