Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU CSM Oradea ajunge la 7 victorii în grupa valorică B din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.12.2018

CSU CSM Oradea s-a impus cu 61-40 în duelul cu CSM Alexandria, pe sferturi: 19-15, 27-5, 11-7, 4-13. Partida a contat pentru etapa a 12-a din grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Formația bihoreană s-a desprins în prima repriză, iar în cea de-a doua s-au înscris puține puncte de ambele părți. Tânăra formație teleormăneană a avut doar 8 jucătoare pe statistică.

CSU CSM Oradea a început partida cu Ioana Gavra, Anisia Croitoru, Tierney Pfirman, Mirjana Beronja și Ruxandra Chiș. CSM Alexandria a avut doar 8 jucătoare pe foaia de joc și în 5-ul de start au intrat Andreea Mazilu, Cătălina Crăciun, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Tania Fiereșteanu. Mihai și Crăciunescu au înscris de după semicerc în primele două minute, iar Gavra ducea scorul la 2-6. Orădencele au preluat prima dată conducerea în minutul 6, după tripla lui Chiș și reușita lui Gavra. După momente când echipele s-au succedat la conducere, gazdele s-au dus la 5 puncte în față. La prima pauză scorul a fost 19-15.

Bihorencele s-au distanțat la 26-15 în primele două minute ale sfertului secund, profitând că oaspetele nu au înscris. Teleormănencele au marcat doar 5 puncte în a doua perioadă de joc, în timp ce gazdele au reușit 27 și scorul era 46-20 la pauza mare. În repriza secundă la bihorence au intrat și jucătoarele cu mai puține minute, iar gazdele au marcat 11 puncte în sfertul trei și 4 în sfertul patru. CSM Alexandria a avut tot 20 de puncte în repriza secundă, la fel ca în prima, după 7 puncte înscrise în sfertul 3 și 13 în ultimul. S-a încheiat 61-40 și CSU CSM Oradea ajunge la un bilanț de 7 victorii și 3 înfrângeri (17 puncte). Tinerele teleormănencele au un bilanț de 2 succese și 9 eșecuri (13 puncte).

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei, cu 16 puncte, plus 5 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Crăciunescu 9 puncte, Mazilu 7, Fiereșteanu 5 puncte (7 recuperări), Lungu 2 puncte și Botorogeanu 1.

Mirjana Beronja a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 14 puncte, urmată de Pfirman cu 13 puncte (5 recuperări) și Gavra cu 10 puncte. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Chiș 5 puncte (9 recuperări, 6 pase decisive), Mititelu 5 puncte, Croitoru 3, Kokovay 3, Chiorean 2, Creț 2, Kozma Fogados 2 și Ciortan 2 puncte.

CSM Alexandria mai are de disputat un meci din prima fază a campionatului, în 10 decembrie, pe terenul celor de la Phoenix Știința Constanța. CSU CSM Oradea mai are două meciuri până la faza următoare. Bihorencele joacă în 12 decembrie în capitală cu CS Rapid, iar în 19 vor evolua pe propriul teren cu ACS KSE Târgu Secuiesc. 

*foto: ebihoreanul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!