Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU CSM Oradea câștigă la Târgu Mureș după ce s-a desprins în sfertul secund

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.12.2018

CSM Târgu Mureș a suferit a doua înfrângere la rând pe propriul teren după ce a cedat cu CSU CSM Oradea. Scorul a fost 45-62, pe sferturi: 10-12, 7-21, 10-13, 18-17. Partida a contat pentru etapa a 11-a din grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Gazdele nu s-au putut baza pe Robinson, Meszaros și Voica. Orădencele au obținut a 4-a victorie în deplasare.

Ionel Brustur nu s-a putut baza nici la acest meci pe accidentatele Angel Robinson și Kata Meszaros, la fel ca la ultimul joc, câștigat în prelungiri la Târgu Secuiesc. Pe lista indisponibilelor s-a alăturat Bianca Voica, sancționată cu greșeală descalificatoare la meciul din weekend, fiind automat suspendată în etapa următoare.

CSM Târgu Mureș a început partida cu Diana Ignat Kleeman, Antonia Radu, Cristina Badi, Georgiana Plăvițu și Mihaela Maxim. Mihai Coldea le-a trimis în 5-ul de start al orădencelor pe Anisia Croitoru, Mirjana Beronja, Ioana Gavra, Ruxandra Chiș și Tierney Pfirman. Formația bihoreană venea după o înfrângere clară pe propriul teren în fața liderului grupei valorice B, Phoenix Știința Constanța. Atunci n-au jucat cele două straniere de la CSU CSM.

Croitoru a deschis scorul după aproape un minut și jumătate, Maxim a răspuns cu 4 puncte și Radu a dus scorul la 6-2. Pfirman reușea prima triplă a partidei în minutul 5 și transforma o liberă din două pentru 6-6. Au fost aproape trei minute fără coș pentru mureșence și Gavra le readucea pe oaspete la conducere. Feiseș și Badi au dus formația gazdă în față, dar Pfirman a înscris 3 puncte în ultimul minut al sfertului și la prima pauză scorul a fost 10-11.  

CSM Târgu Mureș a avut nevoie de mai mult de trei minute și jumătate pentru a marca în sfertul secund, timp în care Mititelu și Chiș au făcut 10-18. Kokovay a scuturat plasa de la distanță și a dus scorul la 15-30 cu un minut și jumătate până la pauza mare. Au fost destul de multe greșeli în dreptul gazdelor în această perioadă de joc. La vestiare s-a mers la scorul de 17-32.

Chiș și Gavra au dus ecartul la 20 de puncte în prima parte a sfertului trei. Gazdele nu au putut să se apropie la mai puțin de 16 puncte în această perioadă de joc, iar la ultima pauză tabela arăta 27-45. A fost rândul orădencelor să nu înscrie în primele trei minute ale sfertului patru, iar Feiseș, cu o triplă, și Radu au strâns ecartul la 13 puncte, 32-45. Pfirman și Beronja au răspuns cu reușite de la distanță și au dus distanța la 19 puncte. Mititelu a pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 21 de puncte, în penultimul minut. Feiseș și Bokor au mai înscris până la final, iar meciul s-a încheiat cu 45-62.

Orădencele au făcut diferența cu șase reușite în plus de la distanță, 8-2, dar și cu precizia mai mare la șuturile din acțiune, 44% (24/54) față de 25% (19/76). Oaspetele au marcat 17 puncte după greșelile adverse, față de 8.

Cele mai bune marcatoare ale partidei au reușit câte 12 puncte, două de la oaspete și una de la gazde. Antonia Radu a fost în double-double pentru mureșence cu 12 puncte și 12 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Maxim 10 puncte (4 assist-uri), Badi 8 puncte (9 recuperări), Feiseș 8 puncte (6 recuperări), Bokor 4 puncte, Ignat Kleeman 2 și Bobar 1 punct (6 recuperări).

Coșgheterele orădencelor au fost Ruxandra Chiș (12 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) și Anisia Croitoru (12 puncte, 4 recuperări). Pfirman a fost în double-double pentru bihorence cu 10 puncte și 10 recuperări, iar Beronja a fost aproape, cu 8 puncte și 10 pase decisive. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Mititelu 8 puncte, Kokovay 6, Gavra 4 puncte (8 recuperări) și Chiorean 2 puncte.

Pentru CSU CSM Oradea urmează sâmbătă, de la ora 13, meciul de acasă cu CSM Alexandria. Bihorencele mai au alte două partide până la finalul primei faze a campionatului, în 12 decembrie pe terenul Rapidului și în 19 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc. CSM Târgu Mureș joacă următoarea partidă acasă cu Phoenix Știința Constanța, în 12 decembrie, iar în 19 va evolua pe terenul Agronomiei.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!