Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU CSM Oradea reușește prima victorie stagională cu ACS KSE Târgu Secuiesc, la a 4-a încercare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.12.2018

CSU CSM Oradea s-a impus cu 57-46 în duelul cu ACS KSE Târgu Secuiesc, pe sferturi: 19-12, 10-16, 19-9, 9-9. Partida a contat pentru etapa a 14-a din grupa B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. A fost ultimul meci jucat în a doua grupă valorică, de unde Phoenix Știința Constanța urcă în grupa Roșie în faza următoare. Mobley a reușit un nou double-double pentru ACS KSE, iar Pfirman a înscris cel mai mult într-un meci pentru orădence.

Formația bihoreană a început partida cu Anisia Croitoru, Mirjana Beronja, Ioana Gavra, Ruxandra Chiș și Tierney Pfirman. ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în formula de start pe Noemi Boloni, Ramona Danalache, Kayla Mobley, Iringo Debreczi și Hanna Holinka Miklos. Beronja a deschis scorul cu o reușită de după semicerc și Pfirman a făcut 5-0. Mobley a marcat primele două puncte ale oaspetelor și Chiș răspundea cu o altă triplă. Mobley a redus ecartul la două puncte, dar gazdele s-au distanțat din nou, până la 9 lungimi. Scorul la prima pauză a fost 19-12.

Sfertul secund a început cu mai mult de două minute și jumătate fără coș pentru bihorence și Mobley își apropia echipa la 3 puncte. Chiorean a înscris primul coș al gazdelor în această perioadă de joc, dar acestea au avut alte aproape 5 minute fără să marcheze. Covăsnencele au înscris șase puncte la rând și au trecut pentru prima dată în față, 21-22 la jumătatea sfertului doi. Pfirman și Mobley și-au dus pe rând echipele în față și diferența nu a trecut de o posesie în minutele următoare. La pauza mare tabela arăta 29-28.

Orădencele au început din nou mai greu în ofensivă și după revenirea de la vestiare, iar Debreczi a dus ecartul la 3 puncte în favoarea vizitatoarelor. A fost rândul acestora să aibă aproape 6 minute fără punct, iar gazdele au revenit la conducere (40-32) după un run de 11 puncte, dintre care 8 ale lui Pfirman. Bihorencele și-au mărit diferența până la 12 lungimi în această perioadă de joc, iar la ultima pauză scorul era 48-37. În sfertul patru oaspetele s-au apropiat până la 7 puncte și orădencele s-au dus din nou la 12. S-a marcat puțin în ultimele zece minute, câte 9 puncte în dreptul fiecărei echipe. Scorul final a fost 57-46 și CSU CSM Oradea obține a 9-a victorie în grupa B, în timp ce covăsnencele sunt la al 8-lea eșec.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, reușind un nou double-double cu 11 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Debreczi 13 puncte (6 recuperări), Boloni 4 puncte și Holinka Miklos 2.

Tierney Pfirman a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 24 de puncte, plus 9 recuperări. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Chiș 12 puncte, Beronja 11 puncte (7 recuperări, 9 pase decisive), Mititelu 5 puncte (8 recuperări), Gavra 3 puncte (6 recuperări) și Chiorean 2 puncte. Bihorencele au făcut diferența cu cele 7 triple reușite, față de una în dreptul oaspetelor.

Orădencele urcă pe locul secund, cu 20 de puncte, iar ACS KSE termină prima fază cu 16 puncte, pe locul 5. Pozițiile finale în clasament contează pentru stabilirea programului în faza următoare. Cele șase echipe care rămân în grupa Galbenă vor începe faza a doua cu toate punctele acumulate până acum.

*foto: crisana.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!