Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Oradea și SCM ”U” Craiova au dispărut de pe harta baschetului feminin

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.08.2015

Nicolae Paul a fost ultimul tehnician al formației SCM Universitatea Craiova / Foto: Răzvan Păsărică

Baschetul feminin nu mai are parte de sprijin la Craiova și Oradea. Cele două formații ce au retrogradat anul trecut din Liga Națională de Baschet Feminin nu vor lua parte în următoarea ediție de campionat la nivel de senioare. Dacă la Oradea handbalul a fost preferat în detrimentul baschetului feminin, la Craiova conducerea clubului a decis să investească numai în secția masculină de baschet.

Liviu Manea: „Declinul echipei a început cu aducerea tehnicianului Nisic”

Deși a anunțat Federația Română de Baschet că va participa în următoarea ediție de Liga Națională de Baschet feminin, dupa ce a beneficiat de un wild card din partea forului românesc, conducerea clubului din județul Dolj s-a răzgândit și a decis să desființeze secția feminină ce în 2010 a participat în Cupele Europene.

Această echipă a fost ca şi copilul meu, iar acum, când am aflat că nu mai există, simt că s-a rupt ceva în mine. Totodată m-a deranjat această veste. Eu am pus bazele acestei formaţii când s-a făcut clubul SCM, iar în cei cinci ani în care am fost antrenor la acea echipă niciodată nu am avut emoţii să ajungem în play-off. Chiar am jucat şi în cupele europene în 2010 și am ajuns în 16-imi. Eram cea mai ieftină echipă din club - a declarat Liviu Manea, fostul tehnician al grupării Oltene, pentru gds.ro

Directorul SCM, Marius Bărcan, a declarat pentru aceeași publicație că motivul pentru care secția s-a desființat a fost lipsa de jucătoare.

Nu ne mai permiteam să o mai ținem. Era costisitor. Nu aveam de unde să luăm jucătoare românce, iar cele din străinătate erau scumpe. Era o echipă care nu avea spectatori și nu făcea spectacol. Nu mai aveam nici o jucătoare sub contract.

În replică Liviu Manea a contracarat toate argumentele venite din partea actualului director SCM.

Eu îl respect pe domnul Barcan, este om de sport, dar probabil cineva l-a informat greşit sau l-a dezinformat. Noi, la CSS, avem junioare la loturile naţionale, plus alte jucătoare care au plecat la echipe din ţară şi ar fi putut reveni. Făceam imediat un lot de 12 jucătoare, foarte ieftin, dacă se dorea. Să spui că nu sunt jucătoare înseamnă că jigneşti CSS-ul, că nu are fond de jucătoare. Nici străinele nu sunt scumpe, dacă te pricepi la management. Domnul Barcan a venit doar de câteva luni aici, dar există în arhiva clubului documente cu bugetele echipelor şi poate vedea cu cât de puţini bani făceam noi treabă bună comparativ cu celelalte echipe din club. Era o diferenţă foarte mare de buget faţă de volei feminin, de exemplu, echipă care se plângea mereu de buget. Marius Barcan a vorbit şi despre public. Păi nu poate veni public dacă nu ai echipă bună. Când eram noi venea lumea la meciuri. După ce au renunţat la mine şi la soţia mea au venit unii care şi-au bătut joc. Mă refer la antrenorul Nisic. De acolo consider eu că a început declinul acestei echipe pentru care eu am muncit mult şi am pus mult suflet.

Manea: „Era mai simplu să spună că nu le place baschetul feminin”

Deci, treaba că nu sunt jucătoare nu este adevărată. Economia de buget prin desfiinţarea acestei echipe este foarte mică şi nu ştiu cât ajută celelalte echipe. Era mai simplu ca acela a decis să desfiinţeze echipa să spună: nu ne place baschetul feminin şi gata. Este uşor să dărâmi, mai greu este să construieşti! Să nu se bucure cei de la celelalte echipe din club, că oricând pot fi în situaţia asta. Poate vine cineva şi spune că îi place cricketul şi vrea să investească în el, nu în handbal, de exemplu. Pe mine mă doare că junioarele noastre nu vor mai avea modele, nu vor mai vedea meciuri din Liga I şi nu vor mai veni cu aceeaşi pasiune la antrenamente. Cum se simt părinţii fetelor? Şi ei contribuie la bugetul acestui club, prin taxele pe care le plătesc. Este trist…“. - a afirmat tehnicianul pentru aceeași sursa.

Asemeni echipei din Craiova, CSU Oradea a beneficiat și ea de un wild card din partea federației. Oportunitatea nu a fost fructificată de conducerea clubului bihorean care a promis însă înscrierea în liga secundă. Cu toate presiunile venite din partea antrenorului Adriana Niculescu, conducerea echipei a decis să finanțeze handbalul în detrimentul baschetului feminin, iar astfel secția feminină să se desființeze după zeci de ani de existență. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!