Stiri Liga I Masculin

CSU Ploiești 2 nu s-a prezentat la derby-ul cu Vabova Sf. Gheorghe

Costin Marinescu

Costin Marinescu
20.04.2013

CSU Ploiești 2 nu s-a prezentat la partida cu Vabova Sf. Gheorghe din cadrul etapei a X-a, ultima, a Fazei de calificarea a Ligii 1 masculin. Vabova câștigă astfel meciul cu 20 - 0 și se califică la Turneul semifinal de pe poziția a 3-a în clasamentul Seriei I.

Contactat de TotalBaschet.ro pentru a explica decizia de a nu se prezenta la meci, Ionuț Georgescu, președintele executiv al prahovenilor, a spus că, din cauza programării simultane a etapei de L1M, a turneului semifinal de U18 masculin și a meciului 3 din PlayOff-ul LNBM, nu a putut trimite la Sf. Gheorghe nici măcar cinci jucători și un antrenor.

Din păcate, din cauza programării simultane a turneului de U18 și a meciului de LNBM în aceeași zi cu partida de L1M, nu am putut efectua deplasarea la Sf. Gheorghe. Am încercat să reprogramăm meciul, dar comunicarea cu managerul echipei adverse a fost foarte dificilă. Ne-am oferit să jucăm la ce oră vor, în orice altă zi vor, să le plătim poziția în sală, dar au refuzat. Sub motiv că are doi jucători angrenați în armată am fost refuzați și puși în situația ”vă prezentați când vrem noi, bine, nu, aia este!”. Recunosc că a fost cea mai ciudată și ilară discuție pe care am avut-o cu un conducător de club.

Eu mi-am dorit să joc meciul pentru copii. Dacă aș fi avut măcar cinci jucători și un antrenor disponibili mergeam. Nu vroiam să mă calific la turneul semifinal în mod deosebit. Programările meciurilor pun în dificultate un club angrenat în mai multe competiții și mă voi gândi serios dacă, la anul, mă voi mai înscrie și în Liga 1 și în Liga 2. Sezonul acesta am făcut niște meciuri bune în L1M, eu ne consider calificați la Turneul semifinal și îmi felicit băieții. Am reușit măcar să le oferim prietenilor noștri de la Steaua, Virgil stănescu și Mladen Jojic, niște meciuri tari. Le urez succes lor și sunt sigur că vor promova.

Celor de la Sf. Gheorghe, care au zis că s-a tras cu pistolul la meciul cu Steaua de la București, nu pot decât să le sugerez, în spirit de glumă, să-și ia niște veste antiglonț la turneul semifinal fiindcă vor fi ciuruiți de steliști cu tot cu jucătorii lor din cadrul armatei. Asta dacă reușesc să își ia permisie de data aceasta.

Este a doua partidă din actualul sezon al competiției la care CSU Ploiești 2 nu se prezintă, după cea din etapa a VII-a a fazei preliminare, cu CSU Galați.

La Turneul semifinal al L1M s-au calificat, din Seria I, Steaua București, CSU Galați și Vabova Sf. Gheorghe, și din Seria a IIa,  Concordia Chiajna, Știința București și Politehnica Iași.

3 comentarii la aceasta stire:
  • blueg :

    Federatia!
    Programarea meciurilor si lipsa de cooperare a unora fac rau baschetului!Am vazut jocuri tari de Divizia B anul acesta, mai ales cu Steaua, la Brazi! Am fost si la Steaua-Sfantu Gheorghe si va pot spune ca singura problema a fost cu ultrasii de la fotbal care au venit doar sa injure ungurii.

    cu 10 ani în urmă (20.04.2013) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    @blueg
    Lasa federatia, ca daca echipele se intelegeau, federatia reprograma meciul. Se bucura si Sf. Gheorghe ca au castigat meciul in felul acesta :).

    cu 10 ani în urmă (20.04.2013) Raspunde
  • alfasdv :

    ironie
    un proverb maghiar spune "cu un cur se poate calari numai un cal"daca te angrenezi in maj multe competitii tebuie sa fii pregatit sa faci fata.nu sa te plangi ca adversarii nu sunt de acord cu reprogramarea meciului.Din cate am inteles nu este pt. prima data.Da dl.Ionut jucatori au locurile lor de munca si practica baschet in timpul liber,nu pot lipsi cand vor si doresc altii.

    cu 10 ani în urmă (20.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!