Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu își asigură calificarea în grupa valorică A după victoria contra lui BC Mureș

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
01.02.2017

Sibienii au obținut matematic calificarea în prima grupă valorică după ce s-au impus în fața celor de la BC Mureș Tg. Mureș la o diferență de 16 puncte. CSU Sibiu și-a adjudecat, miercuri seara, a 12-a victorie din campionat, învingând cu scorul de 82-66.

Oaspeții au inaugurat balul și s-au dus repede la 7-2. Sibienii s-au repliat și au recuperat deficitul, iar cu 3 minute rămase din prima secvență de joc, Hardy o ducea pentru prima dată pe CSU la conducere după o reușită de la mare distanță. Gazdele au încheiat primele 10 minute în avantaj (24-20) și și-au adjudecat fără probleme și actul secund, pe care l-au început cu un parțial de 6-0. Până la pauza mare, sibienii și-au asigurat un avantaj de 10 puncte: 42-32.

Jocul a fost mai echilibrat după ieșirea de la vestiare. Deși au avut un avans de 10 puncte, jucătorii lui Dan Fleșeriu s-au văzut egalați la jumătatea secvenței, când Kalve și Dapa au punctat pentru 49-49. Oaspeții au reușit să-și adjudece penultimul act, însă tot sibienii au intrat cu avantaj în decisiv, având plus 5 puncte cu 10 minute înainte de final.

Ultimul act le-a aparținut gazdelor. În dechidere, Paliciuc a marcat a treia lui triplă, ducând scorul la 63-55. Martinic a repetat și el figura, dar sibienii au fost mai montați și au reușit să marcheze dublu față de adversari în ultima parte a jocului (22-11), câștigând partida la o diferență de 16 puncte.

Cel mai bun marcator al lui BC CSU Sibiu în partida cu BC  Mureș Târgu Mureș a fost Igor Mijajlovic, care a terminat partida cu 19 puncte. Radu Paliciuc a încris 15 puncte, iar Kevin Hardy a terminat în double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui BC Mureș a fost Goran Martinic, cu 23 puncte.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Apus de soare
    Apus de....Bc Mures...

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Un meci slab, intr-o seara trista, in ciuda calificarii. E dureros sa vezi Muresul cum se scufunda. Si Martinic, care a tras aproape de unul singur, a rabufnit in sfertul 4. Noi am jucat deconectati, cu o aparare catastrofala in sfertul 3, greseli usoare, de nepermis la nivelul asta, iar Muresul in conditiile date nu a putut sa tina ritmul si au cazut pe final. Noi am avut 2 jucatori determinanti azi, Paliciuc si Mijajlovic, pe alocuri poate si Hardy.
    Mi-e clar ca daca vrem mai mult ne mai trebuie un strain si un roman. Gilbert, care prinde un sezon foarte bun in Ungaria ar fi refuzat, sa vedem daca se concretizeaza miscarea cu Santa.
    In rest, ne vedem in strada in continuare...

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    pt gike
    Bune observațiile tale, sunt de aceiasi perere!

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!