Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu și Steaua CSM EximBank deschid semifinalele LNBM

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
30.04.2017

Prima partidă din cadrul semifinalelor Ligii Naționale de Baschet Masculin este programată luni, 1 mai, de la ora 20, în Sala Transilvania din Sibiu. BC CSU Sibiu dă piept cu Steaua CSM EximBank, după ce ambele formații au trecut în sferturile de finală de BC Mureș Tg. Mureș, respectiv BCM U Pitești. În cealaltă semifinală se înfruntă U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea.

Prima semifinală, cea dintre BC CSU Sibiu și Steaua CSM Eximbank, aduce un duel interesant între formațiile care au încheiat sezonul regulat pe podium. Sibienii s-au clasat pe locul doi, iar roș-albaștrii pe trei.

Sferturile de finală ale LNBM s-au dovedit a fi mai ușoare pentru Steaua, care a încheiat în trei meciuri seria cu BCMU Pitești: 84-61, 105-90, 89-72.

În schimb, seria dintre BC CSU Sibiu și BC Mureș a fost cea mai echilibrată, sibienii reușind calificarea în semifinale în meciul decisiv. Primele două partide, disputate la Sibiu, s-au încheiat cu scorul de 1-1, la fel și celelalte două jucate la Tg. Mureș. Acasă, CSU Sibiu a câștigat meciul I (76-66), iar mureșenii s-au impus în meciul II (75-54). Seria s-a mutat la Tg. Mureș, unde Sibiul a trecut din nou în avantaj după meciul 3. Galben-albaștrii s-au impus cu scorul de 89-87, însă au pierdut meciul 4 (70-62), decisivul având loc la Sibiu. Având avantajul terenului propriu și susținerea unui public numeros, sibienii au câștigat cu scorul de 82-68 și s-au calificat în semifinalele LNBM după o pauză de opt ani.

Cât privește duelul dintre CSU Sibiu și Steaua, orice se poate întâmpla. Roș-albaștrii au avut 3-1 la general în sezonul regulat cu CSU Sibiu și au trecut la pas de echipa Piteștiului, în prima fază din play-off. Sibienii au însă avantajul terenului propriu în primele două meciuri cu Steaua și au demonstrat că sunt o echipă greu de învins acasă, având și suportul unui public extraordinar.

Meciul I va fi transmis în direct pe Digi Sport, iar meciul 2, programat miecuri, 3 aprilie, de la ora 19, va fi, de asemenea, LIVE.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu 

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :


    Steaua are un lot superior Muresului, iar Curry si Falker s-au integrat foarte bine in echipa. Va fi foarte grea aceasta serie.

    cu 6 ani în urmă (30.04.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    8 contra 5
    De fára aceasta van fi mai greu sibienilor,nu vor mai juca 8 contra 5.

    cu 6 ani în urmă (01.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu Steaua
    Valoric Steaua este superioara. Sibiul are însă atuurile sale, care pot cântări mult, însă nu știu dacă și suficient pentru a lua 3 meciuri. Deși recunosc ca mi-as dori sa avanseze Sibiul în finala, părerea mea este ca o va face Steaua. Bafta Sibiu!

    cu 6 ani în urmă (01.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!