Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a anunțat transferul lui Isaiah Philmore, jucător cu experiență în Bundesliga

Eduard Popa

Eduard Popa
09.08.2018

csu sibiu isaiah philmore

CSU Sibiu a parafat o înțelegere pe un sezon cu Isaiah Philmore, un jucător cu cetățenie americano-germană, în vârstă de 28 de ani și care măsoară 2.03 metri și 104 kilograme. Philmore joacă pe poziția 4.

Originar din El Paso, Texas, Isaiah a jucat baschet universitar la Towson și Xavier. În 2014 el a pornit drumul în baschetul profesionist, iar timp de patru ani a evoluat numai în Germania. El a jucat câte un sezon la Ratiopharm Ulm, Telekom Bonn, Walter Tigers Tubingen și EWE Baskets Oldenburg. În ultimul sezon, la Oldenburg, Philimore a strâns medii de 5.1 puncte și 2.2 recuperări în 10.7 minute pe partidă bifând 31 prezențe în Bundesliga, dar și 5.9 puncte și 2.1 recuperări în 14 minute pe meci, în zece prezențe în Basketball Champions League.

Totodată, CSU Sibiu a oficializat legitimarea lui Alexandru Cristian Varga. Înalt de 1.93 metri și în vârstă de 19 ani, Varga a început baschetul la Dan Dacian și revine în România după ce în sezonul precedent a evoluat în Italia, la Scauri, în cel de-al 3-lea eșalon din peninsulă.

Cei doi sunt primele transferuri oficializate de CSU Sibiu după ce au anunțat că Ionuț Georgescu a ajuns manager general al clubului. Sibienii l-au readus în această vară pe Kevin Hardy, l-au semnat pe Lucas Tohătan și au prelungit înțelegerile lui Monyea Pratt și Chris Cooper. De asemenea, Dan Fleșeriu se mai poate baza pe serviciile lui Mirel Dragoste și Wilhelm Brosser.

*foto: championsleague.basketball

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Acest pivot pare un transfer promitator.
    Se contureaza o echipa buna la Sibiu pentru sezonul viitor.

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Baschetbalist cu un CV impresionant, cum nu prea am văzut la CV, venit probabil pentru a juca minute mai multe decât media lui anterioară.
    Sunt convins că va fi un jucator grozav pentru campionatul nostru. Încet încet începem să arătăm și noi bine.

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Autocorect
      ... Cum nu prea am văzut la Sibiu...

      cu 5 ani în urmă (09.08.2018)
    Raspunde
  • tanaseb :

    Sibiu
    Comenta cineva si spunea ca asta e valoarea campionatului romanesc, daca Laser a plecat in liga a2a din Germania. Uite ca nu e chiar asa. Exemplu e transferul americanului. Se mai cunosc jucatori din Romania care au evoluat in Bundesliga (vezi Nick Russell de la Pitesti acum 2 sezoane).

    Interesant e de ce a plecat din Germania pivotul dupa atata timp. Ori nu e valoarea lui mare, ceea ce nu cred, ori efectul Georgescu isi face aparitia.

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    Interesant transfer. Probabil are dreptate gyke, omul a venit și pentru minute și eventual o relansare a carierei. Însă nu știu cât de util va fi Sibiului. Pare omul perfect pentru stilul Fleseriu (agresiv, fizic deosebit), însă anul asta Sibiul pare și mai slaba la aruncări decât a fost oricum și anul trecut. Sa vedem.

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @trancer
      e si parerea mea, ca la aruncari ar fi problema, dar mai e loc de 1 strain, teoretic daca se aduce un aruncator pur-sange (gen Runkauskas) ar fi o echipa echilibrata din toate pct. de vedere

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • tanaseb:

      Sibiu
      O echipa care arata foarte bine sub panou dupa venirea lui Falker. Voiam sa spun ca si Jason Boone (ex Steaua) a jucat mult in Germania si nu a aratat multe lucuri. Legat despre Sibiu, e o echipa care va trebui sa aduca straini buni pentru a suplini lipsa romanilor experimentati. In afara de Dragoste si Tohatan nu vad mari sperante acolo.

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Sibiul cu Falker, Cooper si Philmore arata foarte bine sub panou. In schimb la perimetru ramane doar cu Pratt, pt la Hardy nu exceleaza acolo. Probabil va veni un al 6-lea strain la pozitia 1-2 dar asta depinde si de buget. Philmore sigur nu a fost ieftin. Falker stim ca e foarte scump. La Cooper sigur s-a suplimentat pt ca a fost cam cel mai constant jucator al Sibiului. Nu stiu Hardy si Pratt pe ce bani joaca, dar luat ca ansamblu pare un buget de top 3 Romania pana acum.
    Ma bucur ca vom avea un campionat puternic, cel putin in lupta la varf. Cu Hardy, Barnette, Dykes, Richard (dintre cei pe care ii cunoastem) sigur va fi si spectacol.

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      E confirmata
      mutarea lui Falker ?

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      True.
      Incepem sa avem banca.

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    E gluma cu Falker, banuiesc

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • BC CSU Sibiu bryanovidiu:

      Falker
      Ii oficial confirmat de club

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Discuția
      ... era de cel puțin o săptămână, atât cu el cât și cu Flowers., dar cu Flowers a picat.

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!