Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a câștigat ediția a IX-a a Memorialului Tordai

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
14.09.2017

Trofeul de anul acesta al Memorialului „Elemer Tordai” rămâne la Sibiu. Formația antrenată de Dan Fleșeriu s-a impus în finala cu KB Kosice, CSU Sibiu fiind aproape de a atinge borna de 100 de puncte. 93-80 a fost scorul final al partidei, care s-a jucat imediat după disputarea finalei mici. Acolo, BCM U Pitești a câștigat în fața lui BC Mureș cu scorul de 85-79.

Cea de-a doua zi a Memorialului „Elemer Tordai” a început la Sibiu cu partida dintre BCM U Pitești și BC Mureș. Deși mureșenii au început mai bine partida, conducând cu 6 puncte după primele 10 minute de joc (22-16), piteștenii au trecut la timona jocului în sfertul secund, scorul fiind de 47-41 la intrarea la vestiare. Sfertul trei le-a aparținut tot jucătorilor lui Hristu Șapera, care s-au  desprins la 18 lungimi: 74-56. Mureșenii și-au revenit pe final de meci, câștigând ultimul sfert cu 21-11, însă nu au putut recupera tot deficitul. La finalul partidei, tabela de marcaj indica scorul de 85-79 în favoarea lui BCM U Pitești. Cel mai bun jucător al argeșenilor a fost Troupe, cu 21 de puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții. De partea cealaltă, principalii doi marcatori ai lui BC Mureș au fost Bolds și Mijovic, ambii cu câte 17 puncte.

A urmat, de la ora 19, finala mare dintre echipa gazdă, CSU Sibiu, și KB Kosice. Sute de suporteri sibieni au mers la Sala Transilvania, iar la finalul partidei au avut șansa să-și vadă favoriții ridicând trofeul deasupra capului. Sibienii au început bine partida, conducând cu scorul de 22-15 după primul sfert de joc, însă meciul s-a echilibrat până la pauză, tabela de marcaj indicând egalitate după primele 20 de minute: 45-45. KB Kosice a trecut la conducere după pauză, dar jucătorii lui Dan Fleșeriu au revenit în meci și au reușit să-și adjudece partida la o diferență de 7 puncte; 93-80. Radu Paliciuc a fost cel mai bun jucător al lui CSU Sibiu în victoria cu KB Kosice, terminând partida cu 21 de puncte, 3 recuperări, 4 assist-uri și o intercepție. De la KB Kossice s-au remarcat Fletcher și Palm, ambii marcând câte 18 puncte.

Pentru CSU Sibiu urmează, săptămâna viitoare, startul în cupele europene. Sibienii întâlnesc joi, pe teren propriu, pe BK Pardubice.

 

 *foto: Ana-Maria Mătușoiu, Cristian Cojocariu

22 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Echipa arata bine pentru stadiul asta al pregatirii. Paliciuc s-a intors de la Eurobaschet in forma maxima si cu pofta, iar faptul ca e capitan ii da si mai multa ambitie. Echipa este extrem de atletica, vom face multe zile fripte adversarilor cu tranzitia noastra. La 4-5 stam foarte bine, cand Coop va reintra in forma si Kinnard va da cele 5 kg in plus de pe fund nu stiu zau cate echipe ne vor face fata in caciula. Dragoste a trecut la un nivel superior e un jucator de baza acum. Nu avem shooteri, dar toti arunca binisor, iar dupa ce mai asezam un pic jocul si invata schemele vom ataca mai bine si apararea in zona. Capers trebuie linistit un pic, Riley e excelent, Laser, Kinnard si Pratt imi plac si am incredere ca Dan va lega o echipa faina anul asta. Publicul minunat, sa vezi sala aproape plina la un turneu amical e minunat. De abia astept meciul de joi cu Pardubice. Hai CSU.

    cu 6 ani în urmă (14.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      PS
      Faina echipa Kosice, practica un baschet mai "european", cu un antrenor meserias si cu mult bun simt.

      cu 6 ani în urmă (14.09.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Turneu
      De pitesti si mures ne spui ceva?

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Vezi la postul cu venirea lui Russell.

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Ok
      Ms

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschet3x3:

      Tinerii romani.
      Au jucat Ene, Brosser, Gheorghe?

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu
      De loc din pacate. Am pregatit turneul asta meciul din FIBA EuropeCup, am jucat mult timp cu 5 straini pe parchet. Parca totusi Gheorghe a intrat putin cu Mures, dar nu suficient. Vor primi sanse in campionat, toti sunt U23.

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Neppendorfis :

    Amicale
    Legat de cele doua echipe de care ai intrebat (pitesti si mures) eu am vazut atitudine de amicale. Poate ar fi avut si csu aceeasi atitudine, daca nu era impinsa de la spate de o sala in proportie de 90% plina la doua amicale. Presiunea s-a vazut cand era sa se lase cu un conflict aproape fizic, ca in pauza publicitara de la b1, intre jucatorii celor doua finaliste.
    Altfel nu imi pot explica cum, chiar daca am vazut meciul, o cadere ca a pitestiului din prima zi de la 31-14 sfertul 1 la un 75-85 la final. Ambele echipe mai averti timp sa claditi relatie

    cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Neppendorfis:

      continuare
      din greseala am postal inainte de a termina de scris....

      sa claditi relaiii de joc si scheme...noi jucam joi primul meci oficial si atunci vom vedea cu adevarat unde stam...

      hai CSU

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • BC CSU Sibiu xpert4everus:

      gyke
      Dragoste jucator de baza acum? ... mno...mai usor zic eu, parerea mea. In sensul ca da, mai nimereste treite, da, se vede ca vrea, da, in aparare INCEARCA sa se tina dupa omul cu mingea, dar.. cam atat. Sorry, imi place de el, dar nu l-as vedea in teren mai multe minute decat media doar in situatii critice cu greseli personale la altii sau in meciuri cu Iasi samd.
      In rest, subscriu, echipa foarte faina, dar cum zicea fleseriu, americanii trebuie "lucrati" pshiologic ca sa ramana acolo tot meciul, fara momente de relaxare cand conducem samd.
      Coop din pacate are aceeasi problema cu PF-urile, sa speram ca o sa avem un arbitraj decent, cel putin in europa. Paliciuc, de cand a venit la Sibiul le spuneam tuturor carora imi ziceau ca e praf sa aibe rabdare. Deja nu mai poti spune ca il scoate in evidenta Fleseriu, pentru ca a fost si sub comanda lui Praf Tenter si tot s-a descurcat.
      Kinnard vitezoman, dar o sa se mai calmeze, o sa isi dea seama ca nu ii merge asa usor cand o sa dea peste steaua cluj samd. Laser o sa isi regleze tirul, si Capers se vede ca vine de la o echipa campioana ( nu conteaza ca e Mexic).
      Numa bine, hai CSU saptamana viitoare si ne vedem in Cehia!

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Dragoste
      Hai sa detaliez un pic...L-am urmarit atent in ambele meciuri, atat ofensiva, cat si defensiva. Cu Mures a aparat la Martinic si a facut-o excelent: l-a luat de sus, agresiv, in pozitie joasa si a reusit sa-l blocheze foarte bine; acuma pe Martinic nu-l poti anihila, dar inca odata, nu l-a lasat deloc sa faca un meci bun. La fel si cu Kosice, s-a aparat la pg-ul lor negru si din nou foarte bine. Acum ofensiva, ca de aici am plecat cand am zis ca va fi jucator de baza; in primul sfert cu Muresul a fost cel mai evident, am jucat 5 la 4, a fost implicat in joc, nu doar treitele, a trecut mingea pe la el, tranzitie, etc. Spre deosebire Steff de la Mures nu prea a atins mingea, l-au pus in 0 grade si cam aia a fost.
      De asta am zis eu ca va fi jucator de baza, fata de sezonul trecut a trecut la un nivel superior. Acuma nici nu va rupe norii, dar cu regula U23, eu cred ca va avea o medie spre 18 min pe meci, iar la media asta te poti numi jucator de baza. In concluzie aparator foarte bun, agresiv, disciplinat, nu face multe turnoveruri, va face o medie spre 7 - 8 pct pe meci. Eu unul asta am vazut si cred ca va realiza sezonul asta. Si mi-ar placea sa am dreptate :).

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • BC CSU Sibiu xpert4everus:

      Love
      si mie mi-ar placea sa ai dreptate. O sa vedem oricum. Inca o chestie, nu am citit detaliile regulii U23. Dragoste face in ianuarie 23, deci o sa fie over dupa. Cum se pune? Se considera ca ramane U23 pana la final de sezon sau?
      Hai CSU!

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Pai
      Regula nu poate fi alta decat ca la orice categorie: ai inceput sezonul la o categorie, ramai asa pana la final. Tot sezonul asta va fi U23, pana ce se va termina. Ce unul de U16 trece la U18 dupa revelion daca a implinut 17 ani??

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • BC CSU Sibiu xpert4everus:

      pai
      da, e logic. dar am zis sa suflu si-n iaurt cu riscul de a debita "prostioare". Ms

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu raz :

    Turneu
    Avem o echipa atletica sezonul acesta. Daca anul trecut am fost o nuca tare sub panou, front-court-ul de acum e si mai puternic, mai rapid. Dragoste (cum a spus si gyke) a trecut la urmatorul nivel. Eu l-am vazut si pe Paliciuc la alt nivel deja, probabil Marcel l-a bagat in forma la nationala.
    Kosice o echipa frumoasa: baschet cinstit, scheme, aruncari, team-work, tactica, dar in momentul in care i-am luat la alergat (ne-am impus ritmul) au fost pusi in dificultate.
    Pitesti si Mures sunt in urma cu pregatirea, trebuie avut in vedere ca noi avem primul meci oficial cu 2 saptamani mai repede ca ei. Ambele echipe mai trebuie sa lucreze, si cu cateva plombe (1-2 straini care lipsesc) vor fi la nivelul nostru (potential au). De la Pitesti mi-a placut Agafanov (dar trebuie vazut in dueluri cu pivoti un pic mai valorosi ca Santa) si Russel cat a jucat (pe Troupe il stiu si ma asteptam sa joace ok), iar de la Mures e un jucator sarb (Mijovic parca) pe pozitia 4 (PF) care a jucat f. bine.
    Un turneu f. bun pentru pregatirea noastra in vederea jocului cu cehii.

    HAI CSU

    cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Referitor la Pitesti, Russell si Nicoara au cate 1-2 antrenamente cu echipa, ce asteptari sa ai? Vine jucatorul din Finlanda si vom vedea cum va arata lotul asa.

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    nivel superior
    Pornim in sezonul asta de la un alt nivel dpdv al valoarii lotului fata de echipa pe care am avut-o sezonul trecut. Avantajati de regula cu un strain in plus fata de sezonul trecut, de evidentele cresteri in joc ale lui Paliciuc si Dragoste, avem in momentul asta o rotatie solida de 8 oameni, iar de pe banca eu cred ca vor mai aparea variante si am in vedere pe Gheroghe, Brosser (ambii U23) sau Petica. Echipa e atletica, avem un plus de forta si talie pe aproape toate pozitiile si daca incepe sa functioneze mai bine si apararea zona (exercitiu mult) + schemele de joc, vom fi un adversar de luat in seama. Apararea om-la-om mi-a placut mult de tot. Primele semne sunt bune.

    cu 6 ani în urmă (15.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Neppendorfis :

    in caciula
    cred ca o sa dominam campionatul. am remarcar pozitiv in cele doua meciuri numarul destul de ridicat de recuperari ofensive pe care le-am avut.

    cu 6 ani în urmă (15.09.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    relevanta
    Presezonul de anul acesta a fost cel mai haotic si mai irelevant dintre toate. Mai toate echipele incomplete, de acum inainte or sa traga mai tare, plus cupele europene care incep devreme. Vedem ce o iesi, dar eu unul inca nu mi-am dat seama de potentialul unor echipe

    cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Oarecum
      Pentru Oradea si Sibiu ar fi trebuit sa fie relevant, deoarece amandoua echipele incep sezonul saptamana viitoare. Noi am jucat turneul asta ca pe unul oficial, iar cei de la Kosice au raspuns la fel. Mures si Pitesti au jucat mai lejer, doar ca si asa a fost clar ca mai au nevoie de intariri.

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Pitesti
    Cred ca vom arata destul de bine in campionat, trebuie sa tinem cont ca practic pregatirea pana acum am facut-o in 3 jucatori straini, Russell are 2 zile la echipa, astazi va ajunge si Nuttinen, cared cred ca va aduce un plus pe faza defensiva. Avem 3 romani destul de ok, plus un Ciotlaus care cred ca va fi surpriza placuta. Cat despre un al 6-lea straini, putem sa-l aducem si dupa inceperea campionatului, chiar si-n iarna, in primele 6 cred ca intram si cu lotul acesta.
    Astept sa vad echipele ce vor participa la memorialul George Ziguli, atunci vom juca in formula completa si ne vom putea face o parere despre potentialul echipei pentru acest sezon. Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Bine spus
      Pe nuutinen l.am vazut la eurobaschet si mi.a placut cum se apara.la memorialul george ziguli,din ce am inteles or sa vina steaua,dinamo si galati.

      cu 6 ani în urmă (15.09.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!