Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă primul meci din seria cu BC Mureș

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
12.04.2017

CSU Sibiu a debutat cu dreptul în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Galben-albaștrii s-au aflat la conducere mai bine de trei sferturi din partidă, câștigând meciul 1 din seria cu BC Mureș la o diferență de 10 puncte, scor 76-66.

Sibienii au deschis balul prin Paliciuc, care a marcat din afara semicercului. Cooper a punctat și el pentru 5-0, iar gazdele aveau un start bun de partidă, ducându-se la jumătatea sfertului la 8 puncte: 12-4. Sfertul s-a echilibrat spre final, când Martinic a apropiat-o pe BC Mureș la un punct după o reușită din afara semicercului, 15-14. Actul inaugural s-a terminat cu un avantaj de o posesie în favoarea lui CSU Sibiu: 20-18.

Prima jumătate a sfertului secund le-a aparținut sibienilor, care s-au distanțat la 12 puncte după un parțial de 10-0. Lucrurile au luat o turnură de 180 de grade în partea a doua a secvenței, când mureșenii au replicat cu un run de 11-0, apropiindu-se la doar un punct: 30-29. Un minut mai târziu Markovic a adus egalarea cu un coș de 3 puncte, iar Kalve a trecut-o pentru prima dată pe BC Mureș la conducere cu o reușită din acțiune: 34-32. Reed a închis tabela înainte de pauză, baschetbaliștii mureșeni intrând la vestiare cu un avantaj de trei puncte.

Sibienii au ieșit extrem de montați de la vestiare, reușind un sfert trei excepțional. Hardy a ieșit la rampă în debutul penultimului act cu un coș de la mare distanță, Iar Mijajlovic a repetat și el izbânda pentru scorul de 46-43. Sibienii s-au dus la 11 puncte după un parțial de 14-0, scor 54-43. Jucătorii lui Dan Fleșeriu au continuat să facă excelent atât faza ofensiză, marcând 25 de puncte în sfertul al treilea, dar și pe cea defensivă, permițându-le mureșenilor să înscrie doar 6 puncte.

Ultimul act a început de la scorul de 65-49 în favoarea gazdelor. După patru minute de joc, Mijajlovic stabilea cea mai mare diferență de scor, de 18 puncte, scor 70-52. Mureșenii au mai recuperat din diferență, sibienii câștigând la o diferență de 10 puncte: 76-66.

Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Kevin Hardy, cu 18 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 4 intercepții și un capac. Chris Cooper a încheiat partida în double-double cu 11 puncte și 14 recuperări. În double-digits au terminat meciul și Bogdan Popescu și Radu Paliciuc, cu 15 respectiv 11 puncte. Căpitanul lui CSU Sibiu, Igor Mijajlovic a fost și el aproape de double-double, cu 10 puncte și 8 assist-uri. 

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui BC Mureș fost Goran Martinic, cu 13 puncte. La rândul lor, Radovan Markovic, Ernests Kalve și Lamarcus Reed au marcat câte 12 puncte.

BC CSU Sibiu și BC Mureș Tg. Mureș se întâlnesc vineri, 14 aprilie, în al doilea meci al seriei.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!