Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, invincibilă. 6 din 6, după victoria cu Dinamo

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
30.11.2015

CSU Atlassib Sibiu își păstrează poziția de lider al Ligii Naționale, după victoria administrată lui Dinamo. Galben-albaștrii s-au impus cu 86-82 (27-20, 21-16, 16-16, 22-30) pe teren propriu, oferindu-i lui Dan Fleșeriu, antrenorul lui CSU Sibiu, care și-a serbat ziua de naștere duminică, drept cadou cea de-a șasea victorie consecutivă.

Înainte de startul partidei, suporterii s-au dus la Fleșeriu cu un tort pe care scria 41, vârsta pe care antrenorul galben-albaștrilor a împlinit-o duminică. Între timp, în tribuna adversă, cei aproape 30 de suporteri care au venit să o susțină pe Dinamo în Sala „Transilvania” din Sibiu au dat startul bătăliei cu fanii ardeleni. „Dinamo, luptă Dinamo”, au strigat necontenit vocile masculine și feminine din galeria oaspeților, iar sibienii n-au stat pe gânduri și au dat imediat replica.

Dinamo a deschis scorul pe parchetul celor de la Sibiu, după ce ardelenii au ratat primul atac. Marinov a trimis mingea în coș din interiorul semicercului, însă Gilbert a dat replica la doar câteva secunde. Au urmat câteva momente de excepție pentru Mijajlovic, sârbul lui CSU Sibiu reușind să încrie de două ori consecutiv și să duca scorul la 6-2. Dinamo a preluat conducerea în următoarele minute, însă Kevin Hardy a adus-o din nou pe CSU Sibiu în avantaj cu un coș de 3 puncte. Sibienii s-au întrecut în aruncările din afara semicercului, transformând una după alta, în vreme ce dinmoviștii s-au bâlbâit secunde bune sub panou. Marinov și Babkauskas au răzbunat ocaziile pierdute anterior, însă CSU Sibiu a fost mai arțăgoasă și și-a adjudecat primul sfert, cu 27-20. Tabela a fost închisă de Georgian Păun, cu un coș de două puncte.

Prima reușită din sfertul secund le-a aparținut tot dinamoviștilor, care n-au reușit însă să fructifice toate ocaziile pe care le-au avut. Lalovic și Calotă s-au remarcat din nou la capitolul coșuri marcate din afara semicercului, CSU Sibiu având o diferență de 14 puncte în minutul șase al actului secund. Păun și Marinov au stabilit scorul înaintea pauzei mari, ambii cu câte două puncte marcate. Elevii lui Fleșeriu au câștigat și sfertul al doilea, cu 21-16, 48-36 la general.

Dinamo a părut altă echipă după pauză, elevii conduși de Aco Todorov intrând cu mai multă încredere pe teren. Corpodean și Babkauskas au reușit să marcheze de trei ori la rând din afara semicercului, reducând substanțial diferența de pe tabelă. Scorul s-a menținut strâns pe toată durata penultimei părți, care s-a încheiat la egalitate: 16-16.

Ultima parte a meciului i-a aparținut lui Dinamo, care deși a câștigat sfertul patru, a plecat învinsă de pe terenul lui CSU Sibiu. După o serie de reușite ale lui Sutalo, Babkauskas și Marinov, dinamoviștii s-au apropiat la trei puncte de sibieni, dar Octavian Popa Calotă a trimis patru puncte în contul echipei sale, care și-a păstrat avantajul pe tabelă. Căpitanul lui CSU Sibiu a părăsit definitiv terenul după a cincea greșeală personală, cu un minut și jumătate înainte de finalul partidei, care s-a terminat cu scorul de 86-82.  

Dan Fleșeriu a început partida cu Gilbert, Mijajlovic, Hardy, Calotă, Lalovic, iar Aco Todorov i-a trimis pe parchet pe Marinov, Corpodean, Babkauskas, Sulovic, Dahlam.

Aceștia au fost și cei mai buni jucători ai ambelor echipe, reușind cele mai mari punctaje la finalul celor 40 de minute de joc. Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Octavian Popa  Calotă, acesta reușind să își ajute echipa cu 19 puncte. De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui Dinamo și al partidei a fost Pavel Marinov, care a înscris 20 de puncte.  

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!