Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu joacă în prima etapă din faza a II-a cu BC Timișoara

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.03.2017

CSU Sibiu începe faza a doua a campionatului cu un meci pe teren propriu contra celor de la BC SCM Timișoara, vineri, 3 martie, de la ora 18. 

Partida dintre BC CSU Sibiu și BC SCM Timișoara deschide prima etapă din faza a doua a campionatului, din cadrul grupei valorice 1-6. Sibienii au încheiat prima parte pe locul trei, la egalitate de puncte cu ocupanta locului doi, Steaua CSM EximBank. CSU Sibiu a acumulat 30 de puncte în urma a 12 victorii și 6 înfrângeri, în vreme ce BC SCM Timișoara are un bilanț de 10 victorii și 8 înfrângeri, ocupând locul 4 în clasamentul LNBM, cu 28 puncte.

În returul primei faze, disputat în penultima etapă, galben-albaștrii au învins la Timișoara la ultimul atac, la o diferență de un punct, scor 73-72. Pentru ambele formații a fost ultimul meci înainte de pauză. Sibienii ar fi trebuit să mai joace o partidă cu cei la Baia Mare, însă aceștia au anunțat retragerea din campionat, astfel că meciul nu s-a mai disputat. 

Timișorenii au profitat de retragerea din Liga Națională a celor de la BCM Olimpic Baia Mare și și-au reînnoit lotul cu doi jucători tineri, fiind vorba de Dan Lucas Tohătan și Cristian Porumb. La rândul lor, cei de la CSU Sibiu au tranferat un jucător englez, Will Saunders, care joacă pe pozițiile 3-4. 

Înainte de debutul fazei a doua, ambele formații au evoluat în Final Eight-ul Cupei României, desfășurat la Sibiu. Sibienii au fost eliminați în prima zi a competiției de către U-BT Cluj-Napoca (88-70), iar timișorenii au pierdut în a doua zi a sferturilor de finală partida cu CSM Oradea, scor 92-72.  

BC CSU Sibiu și BC SCM Timișoara și-au împărțit victoriile până acum, istoricul confruntărilor anterioare fiind de 16-16. 

Partida de mâine va fi arbitrată de Marius Ciulin, Șerban Rașoga și Costin Bogdănescu și transmisă în direct pe Digi Sport 4.

 

*foto: Ana-Maria MĂTUȘOIU  







Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!