Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu joacă sâmbătă derby-ul Ardealului cu U-BT Cluj Napoca

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
18.12.2015

CSU Atlassib Sibiu joacă sâmbătă derby-ul Ardealului cu U-BT Cluj-Napoca, pe teren propriu, în etapa a XIV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele echipe au câte 20 de puncte în campionat în acest moment, acumulate în urma a 8 victorii și 4 înfrângeri. Cele două combatante dau piept în Sala „Transilvania”, de la ora 17, partida urmând să fie transmisă în direct de DigiSport.

În tur, echipa lui Marcel Țenter a câștigat pe teren propriu la trei puncte diferență, scor 77-74.

Partida se anunță extrem de interesantă. Asta și datorită rivalității și orgoliilor dintre cele două echipe, dar și datorită parcursului bun pe care l-au avut până acum în Liga Națională. Gruparea clujeană vine la Sibiu după o victorie în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, în etapa a XIII-a a Ligii Naționale, scor 78-62. Formația lui Dan Fleșeriu ar fi trebuit să joace și ea cu Steaua CSM Eximbank la mijlocul săptămânii, însă partida a fost amânată pentru 2016 deoarece roș-albaștrii au jucat în EuroCup. CSU Sibiu a câștigat însă ultimul meci pe care l-a jucat, cu BC Timișoara, tot pe teren propriu, scor 77-67.

În ultimii doi ani, cele două echipe din Ardeal s-au întâlnit de 10 ori. Balanța înclină în favoarea clujenilor, care au câștigat de șase ori în fața fomației de pe Cibin. În ceea ce privește comparația statistică, gruparea clujeană stă mai bine la aruncările de două puncte, la aruncările libere și la recuperări, însă galben-albaștrii s-au descurcat mai bine la capitolele pase decisive și aruncări din afara semicercului.

*Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Cred ca putem cîstiga meciul . Clasamentul arată o egalitate perfecta. HAI CSU !!!!

    cu 8 ani în urmă (18.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!