Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu obține o victorie importantă în fața lui Steaua CSM EximBank

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
25.03.2017

http://w

Sibienii au răzbunat cele trei eșecuri înregistrate în actuala ediție de campionat în fața celor de la Steaua, luându-și revanșa, sâmbătă seara, în fața propriilor suporteri. Galben-albaștrii au învins pentru prima oară în acest sezon pe Steaua CSM EximBank, cu scorul de 76-55, succes care duce Sibiul pe locul doi în clasamentul LNBM și coboară formația din capitală pe 3.

Sibienii au intrat determinați în partidă și deși s-au văzut conduși după cinci minute de joc cu scorul de 14-9, până la finele primului sfert situația de pe tabelă avea să fie cu totul alta. Jucătorii lui Dan Fleșeriu au făcut un joc ofensiv excelent și s-au dus la 8 puncte după un parțial de 13-0. Actul inaugural s-a încheiat cu gazdele în avantaj, scor 27-16.

Oaspeții au deschis scorul în sfertul secund prin Runkasukas, care a mai redus din diferență cu un coș de la mare distanță. Galben-albaștrii nu le-au dat însă adversarilor șansa de a reveni, adjudecându-și și secvența a doua (20-14).

Sibienii au intrat la pauza mare cu un avantaj de 17 puncte, 47-30, însă nu au mai avut același avânt la revenirea de la vestiare. Nici roș-albaștrii nu au oferit un joc mai bun în sfertul trei, care a fost extrem de sărac în reușite. 11-13 în favoarea oaspeților a fost scorul penultimei secvențe, CSU Sibiu intrând în decisiv cu un avans de 15 puncte.

Steaua a încercat să revină în ultimul act, apropiindu-se după trei minute de joc la 10 puncte, scor 60-50. Precizia lui Lalovic din spatele semicercului a mărit din nou avantajul sibienilor, muntenegreanul semnând două treițe consecutive. Performanța a fost repetată de Igor Mijajlovic, căpitanul sibienilor punctând și el de două ori la rând din afara semicercului, moment în care tabela de marcaj a indicat cea mai mare diferență de scor a partidei: 74-52. Sibienii s-au impus la o diferență de 21 de puncte, scor 76-55, cu această victorie păstrând șanse mari de a încheia sezonul pe  locul 3 sau chiar 2.

Toți jucătorii care au marcat pentru CSU Sibiu au încheiat partida cu cel puțin 10 puncte. Cel mai bun marcator al sibienilor a fost Bogdan Popescu, cu 16 puncte. Boris Lalovic a încheiat meciul cu 14 puncte, iar Kevin Hardy și Igor Mijajlovic cu câte 13. Pentru CSU Sibiu au mai înscris Marcel Davis și Chris Cooper, ambii câte 10 puncte.

 De partea cealaltă, doar patru jucători ai Stelei au terminat partida în double-digits. Marius Runkauskas a marcat 16 puncte, Nikola Malesevic 13, Randal Falker 12, iar David Dudzinski 10. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

17 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Csu
    Fiind prin Sibiu in weekend n-am putut rata un astfel de meci. Indiferent de locul pe care va termina Sibiul acest sezon Dan Fleseriu merita o statuie pentru ce a reușit sa facă la Sibiu. Scoate mai mult decât maximul, dacă îmi permiteți aceasta greșeală intenționată, din niște jucători buni, dar mult sub valoarea celor pe care i-au depășit. Sibienii au jucat de parcă ei ar primi salariile umflate ale stelistilor. Sa iei puțin peste 50 de puncte de la Steaua intr-un meci este ceva de neimaginat, bravo Dane, în opinia mea el este cel mai bun antrenor al momentului, nu alții cu rezultate, dar umflați de bani și jucători de clasa. Singurul lucru urat și penibil dintr-o seara perfecta pentru cine iubește baschetul în Sibiu a fost momentul în care acea mana de idioți care conduce frumoasa galerie din Sibiu a ripostat când s-a văzut in sala un simplu tricou al unei echipe adverse. Sibieni, încercați sa va curățați galeria de astfel de tâmpiți! Aveți de departe cea mai frumoasa galerie din tara (și asta v-o zice un clujean prin nastere), nu o pătați cu acei imbecili! Felicitari Dane și echipei!

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      Uscaturi
      exista in orice sala, dar lucrurile s-au calmat repede.

      Cat despre Dan Fleseriu, la ce ai spus eu as mai adauga un singur lucru, cred ca e singurul antrenor principal fara un secund, de aceea rezultatele pe care le-a obtinut sunt absolut incredibile. Sa speram ca va ramane acasa.

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • BC CSU Sibiu AA14:

      Tricou U
      Perfect de acord cu tine in ceea ce priveste galeria CSU, dar ce zici de faptul daca stateai cuminte pe scaun si nu scoteai tricoul? Am vazut si steagul Muntenegrului si numele care era scris pe tricou insa nu ti se pare ca a fost putina instigare din partea ta? Nu zic ca a fost cu intentie dar avand in vedere ca poate stiai ca sunt unele specimene la noi in galerie, te puteai abtine sa scoti la vedere acel tricou cu insemnele U! Nu exista scuza pentru atitudinea acelor indivizi din galerie asta ca sa nu crezi ca le tin partea...ba din contră!

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Eeei
      E clar ca amicu' Trancer a incercat o mica provocare, dar no, intre prieteni e voie. Pe de alta parte, orice comportament deplasat trebuie semnalizat, iar eu unul ma voi distanta tot timpul de astfel de manifestari. Singura chestie ce ma nemultumeste putin, este ca pe clujeni nu prea-i vezi sa ia distanta fata de uscaturile lor. Dar ma rog, poate sunt eu prea pretentios sau poate chiar am memoria scurta.

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Bla bla bla
      1. Voi ati vrea ca 1000 de oameni care merg la meciuri la voi sa fie toti ca voi, astia cativa care scrieti pe-aici. Nu se poate. Vor fi popcornari, ultrasi, aplaudaci, parinti cu copii si internauti printre voi tot timpul. Ca peste tot. Acceptati asta si gata.
      2. Cel care a mers cu tricou U la un meci unde nu juca U este in afara fenomenului si trebuie tratat ca atare. Cam inconstient baiatul. Probabil vreun amic de-al lui Lalovic.
      3. Nici voi nu va deziceti decat de cei cu tricouri negre (desfiintatii), dar nu si de seful vostru, Iacob, care sufera acum de suspendita pe doianita pentru ca a atacat suporterii clujeni in baie la Final 8. Despre faza asta taceti toti si va faceti ca ploua.

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Deci nu doar eu am memoria scurta, vad ca si amicul TDM sufera de acelasi sindrom.

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      @Gyke
      pe unii nu ne mai ajuta memoria din cauze naturale :)). Cu baiatu' de mai sus e alta problema, ...din copilarie i se trage. Nu-i mai raspunde-ti,...un pic e ca si la noi - nu el e de vina. Ma rog, asta s-ar putea trata...

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      @csv
      Si gramatica ta se poate trata. Mi-ar crapa obrazul.

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    @trancer...
    Frumos si absolut verosimil comentariu!

    A fost baschet! Exact ce se asteapta de la Dan si minunata echipa de acest an! Restul este bonus, am mai spus de cateva ori...!!!

    Nici nu vreau sa ma gandesc ca ar pleca Dan de la Sibiu! Ce a facut el acesti ani cu un buget de toata jena merita premiat cu o statuie la intrarea in sala Transilvania!

    Pacat de acesti "suporteri in tricouri negre" care pateaza galeria noastra! Ar trebui educati putin de conducerea clubului prin orice masura, ptr ca suporteri adevarati isi sustin echipa dar isi intorc spatele la acesti baieti!

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu tarb :

    Statuia
    Eu propun sa-i facem stauie iar panglica s-o taie Mircea Vulc.
    Sa nu exgeram totusi, sa-l vedem intr-o finala cu echipa si dupa aia mai vorbim. Bravo pentru jocul de aseara!

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Nu exageram deloc
      Omul nu e vrajitor sa iti castige campionate in orice conditii. Dar a cam facut din rahat bici de cand e la CSU si dupa cum zicea colegul fara un secund pe banca.

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      Statuia
      Jos palaria pentru asta. Dar sa nu cadem prea devreme in sentimentalisme. Deocamdata nu a castigat nimic. Cand va avea o perfomanta notabila cu echipa asta atunci putem vorbi.

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Sibiu
    Ma bucur pentru victoria cu Steaua. Dan Fleseriu este un antrenor foarte bun și un om de bun simt. Îl admir pentru asta. Nu am auzit niciodată sa se plângă sau sa caute scuze atunci când a pierdut. Consider ca echipa este în clasament pe un loc binemeritat în primul rand datorita lui. Felicitări, Dan Fleseriu.

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Finala...
    Cand o sa aibe buget si un secund care sa il ajute sa speram la o finala...pana atunci sa ne bucuram de baschet...iar ce vine peste obiective sa fie primit cu aplauze...Felicitari Dan Fleseriu, felicitari echipei CSU Sibiu!

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu frank :

    csu sibiu
    Baietii care vand carne pe la meciurile echipei, va rog mult, nu mai faceti de rusine un oras intreg prin scandari de genul celor pe care le mai auzim la unele meciuri, va rog frumos, calmati-va si incurajati doar echipa, de ce trebuie sa domine spiritul de turma in galeria noastra. Si ce daca acel suporter clujean a venit imbracat in tricoul echipei favorite...chiar nu avem ce face?

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    lamurire
    Am fost inteles greșit. Nu eu am fost cu tricoul lui U, eu doar am asistat ca și toți din sala la acest episod regretabil.

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      Opinia lui Frank
      ne reprezinta pe 99% din sala. @trancer nu cred ca trebuia sa ne afisezi aici pe ...cei 1%. Cel putin nu voi. Presedintele Asociatiei al 6lea jucator/ csu fans si conducatorul de moment al galeriei, au fost la pauza si si-au prezentat scuze, ...asta nu ai scris. Daca cineva isi prezinta scuze si le accepti, apoi te pui cu fundu pe tastatura.....lasa-ne cu morala. Alegerea a fost total neinsiparata, limitata imi permit sa spun, a fan'ului (Lalovici) sa vina intr-un tricou "U" intr-o sala "fierbinte"
      Nu il sfatuiesc sa mearga prin Serbia, Grecia, etc sa faca pe omul pacii la diverse enterteinment'uri intr-un astfel de mod. In rest pt noi astia 99% sunteti oricand bineveniti.

      cu 7 ani în urmă (26.03.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!