Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu primește vizita celor de la CSM CSU Oradea

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
22.03.2019

sibiuoradea

Etapa a 8-a fazei a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin va debuta sâmbătă, 23 martie, având în prim-plan duelul dintre CSU Sibiu și CSM CSU Oradea.

CSU Sibiu vine după o victorie autoritară în fața celor de la SCM Timișoara, pe teren propriu, scor 97-71, victorie obținută însă în urmă cu exact 2 săptămâni. Motivul pentru care duelul ce trebuia să aibă loc în deplasare, pe terenul celor de la BCM U Pitești, a fost amânat, a fost disponibilitatea Sălii Sporturilor Trivale. Principalul realizator al acestora a fost Kevin Hardy, care a încheiat meciul cu 17 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, totalizând pentru un indice de eficiență de 20.

În această perioadă, elevii lui Dan Fleșeriu au obținut calificarea în Final 4-ul Cupei României, în urma unei duble care, în ciuda deficitului de 15 puncte obținut de galben-albaștri în meciul tur, a avut un final extreme de dramatic la Craiova, gazdele fiind foarte aproape să recupereze diferența și să le “fure” calificarea sibienilor. Și în această partidă s-a remarcat Kevin Hardy, autorul a 18 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, urmat de Randal Falker, cu 17 puncte, 16 recuperări, 2 pase decisive și un capac.

De cealaltă parte, CSM Oradea vine după o victorie aproape la fel de ușoară, în ciuda diferenței finale de pe tabelă, tot în fața celor de la SCM Timișoara, în deplasare, scor 83-90. Omul de bază al bihorenilor a fost Kris Richard, autorul a 15 puncte și 3 recuperări, totalizând pentru un indice de eficiență de 18.

Elevii lui Cristian Achim au avut parte de o dublă mai puțîn solicitantă, în compania celor de la CSA Steaua, în Cupa României. Ajutați de o victorie categorică în Arena Antonio Alexe, la o diferență de 20 de puncte, aceștia s-au impus și la București, avându-l că principal marcator pe Marc Carter, cu 20 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă și au obținut, astfel, un loc în primele 4 echipe.

În ceea ce privește întâlnirile directe, CSU Sibiu s-a impus în două dintre cele trei partide disputate în acest sezon competițional, de fiecare dată la o diferență de cel puțin 14 puncte, în timp ce CSM Oradea a reușit victoria acasă, la o diferență de 10 puncte.În victoria orădenilor, cei mai importanți oameni ai celor două echipe au fost Kris Richard, cu 20 de puncte și 3 recuperări și Kevin Hardy, cu 17 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. În celelalte două meciuri, de la sibieni au ieșit în evidență Isaiah Phillmore ( 31 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă ) și Randal Falker ( 23 de puncte și 8 recuperări ), iar de la oradeni  Drăgan Zekovic ( 30 de puncte și 4 recuperări ) și Kris Richard ( 26 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive ). La general, CSM Oradea conduce în lupta întâlnirilor directe cu 23-22.

În acest moment, CSU Sibiu este lider în Grupa Roșie, cu un bilanț de 16 victorii și 4 înfrângeri și o partidă în minus disputată, în timp ce CSM Oradea se află pe poziția a 3-a, cu un bilanț de 13 victorii și 8 înfrângeri.

De asemenea, ambele echipe trec printr-o perioadă foarte bună în acest moment. “Leii roșii” au 3 victorii consecutive în campionatul intern, 5 incluzând și meciurile din Cupa României, iar CSU Sibiu are la activ 5 victorii consecutive în campionat și rămâne, în continuare, neînvinsă pe teren propriu în acest sezon.

Confruntarea dintre cele două va avea loc sâmbătă, 23 martie, începând cu orele 19:35, în Sala Transilvania din Sibiu, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

 

*SURSA foto: Adrian Bugariu ll CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    @MaraM
    “Motivul pentru care duelul care...”, putina neatentie. Is curios daca Sibiul va juca la fel de bine acasa.

    cu 5 ani în urmă (22.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Cu toții suntem curioși 😉. Acuma serios, dacă reușim cumva să intrăm în playoff fără înfrângere acasă (Oradea și Cluj au început să joace foarte bine), vom avea un ascendent foarte important în fazele finale, zic eu. Dar vedem în curând...

      cu 5 ani în urmă (22.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!