Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu profită de avantajul terenului propriu și bifează două victorii acasă contra lui SCM U Craiova

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
04.05.2018

BC CSU Sibiu își conservă avantajul terenului propriu după primele două meciuri din playoff. Echipa galben-albastră a câștigat și meciul 2 cu SCM U Craiova, scor 82-75, dar după un final în care și-a complicat puțin viața.

Echipele de start:

CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Chris Cooper, Tyler Laser, Lawrence Kinnard, Monyea Pratt

SCMU Craiova: Radu Virnă, Ivan Siriscevic, LaMarcus Reed, Jamar Samuels, Nemanja Aleksandrov

Partida a debutat cu câte o aruncare de 2 puncte de ambele părți, reușite de Mirel Dragoste pentru CSU Sibiu, și LaMarcus Reed pentru craioveni.

Monyea Pratt a realizat imediat o aruncare de la mare distanță, moment în care Ivan Siriscevic a luat partida pe cont propriu și a reușit un run spectaculos de 9 puncte pentru SCMU Craiova, scor 7-11.

Nici sibienii nu s-au lăsat mai prejos, iar Lawrence Kinnard a răspuns imediat cu un run de 7 puncte, timp în care oaspeții au marcat 5 puncte prin Jamar Samuels și LaMarcus Reed, scor 16-16.

Marcel Davis a reușit să marcheze două libere în urma unui fault, dar și un lay up, și a dus Sibiul la 3 puncte diferență, scor 20-17.

Sebastian Ionescu reușește să își apropie din nou echipa la un singur punct. Urmează apoi un duel al aruncarilor de 3 puncte între cei mai buni jucători ale celor două echipe din acest sfert, Lawrence Kinnard și Nemanja Aleksandrov, reușind una fiecare.

După un nou coș de 2 puncte marcat de același Nemanja Aleksandrov, sfertul pare să să încheie cu scorul 23-24 în favoarea celor de la SCMU Craiova, moment în care echipa a primit un fault tehnic la banca.Astfel, Tyler Laser înscrie liberă acordată, stabilind scorul final al primului sfert, 24-24.

Radu Paliciuc deschide sfertul al doilea cu o aruncare de la mare distanță, urmat de o reușită de două puncte a lui Lawrence Kinnard, astfel CSU Sibiu se distanțează la 5 puncte după doar 30 de secunde de joc.

Nemanja Aleksandrov își menține din nou echipa aproape printr-o aruncare de 3 puncte, iar, ulterior, pe baza câtorva atacuri mai slabe ale sibienilor, Ivan Siriscevic înscrie două libere și stabilește din nou egalitatea în Sala Transilvania.

Marcel Davis reușește de asemenea o aruncare de la mare distanță, urmat de trei prezente aproape perfecte la linia de libere pentru Marcel Davis, Monyea Pratt și Mirel Dragoste, care își duc echipa la 6 puncte în față, scor 38-32.

Craiovenii au continuat să arate un joc slab, de care elevii lui Dan Fleșeriu au profitat din nou.Radu Paliciuc a reușit un coș de 2 puncte, urmat de un coș cu fault al lui Monyea Pratt, scor 43-34.

Sibienii au dominat până la finalul sfertului, iar cei de la SCMU Craiova au avut din nou de suferit chiar în ultimele momente ale reprizei. Monyea Pratt a încercat o aruncare pe buzzer beater de la celălalt panou, în urmă căreia Jamar Samuels a fost sancționat cu fault. Astfel, Monyea Pratt a înscris două libere din cele trei acordate și a stabilit scorul la pauză, 46-36.

Repriză a doua a început cu un coș de 2 puncte al lui Chris Cooper și a continuat cu un run de 4 puncte al lui Marcel Davis și o aruncare de la mare distanță reușită de Monyea Pratt, timp în care pentru aproape 6 minute, Nemanja Aleksandrov a fost singurul marcator al craiovenilor, cu 6 puncte.

Monyea Pratt înscrie a doua aruncare de la mare distanță consecutivă, iar Martin Paasoja răspunde tot cu o aruncare de 3 puncte, scor 58-47.

Partida continuă într-o manieră echilibrată, iar SCM U Craiova reușește două atacuri mai inspirate pe final, prin reușita de la mare distanță a lui Iulian Orbeanu și o aruncare de 2 puncte a lui Jamar Samuels, ce stabilesc o diferență de doar 8 puncte înainte de ultimul sfert, scor 62-54.

Al patrulea sfert debutează cu 2 libere înscrise de Jamar Samuels. Marcel Davis continuă prestația bună a sibienilor printr-o aruncare de la mare distanță și un coș din acțiune, totalizând 5 puncte.

SCMU Craiova se apropie din nou cu ajutorul reușitei din acțiune a lui Ivan Siriscevic și coșului de la mare distanță al lui LaMarcus Reed, prin care aceștia vin la doar 6 puncte în spatele sibienilor.

Radu Paliciuc răspunde cu o aruncare de la mare distanță, iar Jamar Samuels reușește un dunk spectaculos cu fault și scorul devine 70-64 pentru CSU Sibiu.

Diferența se menține, până când sibienii se desprind din nou prin reușita de 2 puncte a lui Chris Cooper, urmată de două acțiuni consecutive ale lui Lawrence Kinnard, scor 77-68.

Imediat după, LaMarcus Reed înscrie 4 puncte printr-un coș din acțiune și două libere și duce scorul la 78-72, cu 38 de secunde înainte de final.

Când partida părea decisă în favoarea celor de la CSU Sibiu, cu doar 26 de secunde înainte de final, Nemanja Aleksandrov obține un fault pe o aruncare ratată de la mare distanță și reușește să înscrie toate cele 3 libere, scor 78-75.

Imediat după time-outul cerut de Dan Fleșeriu, Tyler Laser este faultat și reușește să înscrie ambele libere. În final, Radu Paliciuc mai înscrie încă o dată pentru sibieni și stabilește scorul final al meciului, 82-75.

Cei mai buni jucători de la CSU Sibiu au fost: Monyea Pratt, cu 21 de puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive, Lawrence Kinnard, autorul a 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive și Marcel Davis, cu 18 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

De la SCMU Craiova s-au remarcat: LaMarcus Reed, cu 15 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, Ivan Siriscevic, autorul a 18 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive și Jamar Samuels, cu 10 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

Astfel, CSU Sibiu urmează să se deplaseze pe terenul celor de la SCMU Craiova cu două victorii din două meciuri jucate, orice meci putând fi decisiv în seria dintre cele două din acest moment.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!