Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu rămâne neînvinsă pe teren propriu

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
21.04.2018

csu sibiu csm csu oradea baschet

CSU Sibiu a câştigat în faţa celor de la CSM CSU Oradea, scor 93-92, în ultima etapă din Top 6 LNBM.

Echipele de start au fost CSU Sibiu: Tyler Laser, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Jordan Williams, Lawrence Kinnard şi CSM CSU Oradea: Kris Richard, Bogdan Nicolescu, Sean Denison, Vaidas Kariniauskas, Arturas Valeika

Partida a început cu un joc foarte bun al orădenilor, finalizat prin 3 coșuri de 2 puncte reușite de Vaidas Kariniauskas și alte două ale lui Sean Denison, în timp ce sibienii au reușit doar 2 puncte prin Jordan Williams. Tyler Laser marchează o triplă ce îi menține pe sibieni în joc, scor 5-11.

Elevii lui Cristian Achim continuă prestația de excepție, iar, după un run de 6 puncte, se desprind la o diferența de 12 puncte.

CSU Sibiu reușește o partidă mai bună din punct de vedere ofensiv pentru câteva faze, însă orădenii mențin diferența prin 4 faulturi consecutive obținute în urma unor aruncări neînscrise și duc scorul la 10-25.

În finalul sfertului, Chris Cooper reușește un dunk, dar Kris Richard este din nou faultat pe aruncare și închide primele 10 minute cu 2 libere marcate, scor 12-27. Elevii lui Dan Fleșeriu încep sfertul al doilea cu un coș de 2 puncte al lui Lawrence Kinnard și o reușită de la mare distanță a lui Tyler Laser, ce duc diferența la doar 10 puncte.CSM CSU Oradea rămâne în continuare la conducere prin 2 reușite consecutive ale lui Kris Richard. Prin Goran Gajovic, ce bifează o reușită din acțiune, iar Vaidas Kariniauskas o aruncare de la mare distanță, oradenii se desprind la cea mai mare diferență din acest meci, de 16 puncte.

Urmează un run de 6 puncte al celor de la CSU Sibiu, prin Tyler Laser și Jordan Williams, care îi readuce pe sibienii la 10 puncte distanță. Lawrence Kinnard dă startul unei posibile reveniri a sibienilor, reușind să înscrie două aruncări de la mare distanță în două atacuri consecutive, care au dus scorul la 33-41 în favoarea orădenilor. Sean Denison stabilește scorul la pauză printr-o ultima aruncare de 2 puncte, scor 35-45.

A doua repriză debutează cu un joc echilibrat, până când Lawrence Kinnard reușește din nou două aruncări de la mare distanță , acompaniate de alte două aruncări din acțiune ale lui Tyler Laser. Oradenii răspund imediat cu două coșuri de la mare distanță, prin Sean Denison și Kris Richard. Marcel Davis duce diferența la doar 4 puncte printr-o nouă aruncare de 3 puncte, iar Bogdan Popescu îi duce pe sibieni la o singură posesie, scor 52-54. Din acest moment, partida devine foarte echilibrată, iar sfertul 3 se încheie cu scorul 64-65.

Sfertul 4 debutează cu un duel al aruncărilor de la mare distanță, cu două reușite consecutive ale lui Bogdan Popescu, a două fiind înscrisă pe buzzer beater, și răspunsul lui Goran Gajovic, cu o singură aruncare. CSU Sibiu reușește să se desprindă pentru prima dată cu ajutorul lui Tyler Laser, care prin o aruncare de două puncte și 2 libere înscrise, duce scorul la 79-73. Însă nu pentru mult timp, deoarece orădenii răspund cu 2 aruncări de trei puncte consecutive reușite de Andrei Mandache și Vaidas Kariniauskas, ce aduce din nou egalitatea în sala Transilvania, scor 79-79.

Chris Cooper reușește un coș de 2 puncte și o liberă din doua in urma unui coș cu fault și duce diferența la 3 puncte. Urmează câte un fault pe aruncare de la mare distanță pentru fiecare echipa, mai exact pe aruncările lui Lawrence Kinnard (2/3) și Goran Gajovic (3/3), în urmă cărora scorul devine 84-82 pentru sibieni. CSU Sibiu se desprinde la cea mai mare diferență din acest sfert prin două aruncări de două puncte ale lui Tyler Laser și liberă înscrisă de Monyea Pratt, scor 91-86.CSM CSU Oradea revine din nou prin reușitele lui Sean Denison și Andrei Mandache, iar diferența redevine de un singur punct.

Cu doar 10 secunde înainte de final, Goran Gajovic este faultat pe aruncare și duce readuce egalitatea, reușind ambele libere, scor 92-92. În final, Lawrence Kinnard este și el faultat pe aruncare și reușește o singură liberă din două, dar Pratt reuşeşte o recuperare ofensivă care aduce liniştea gazdelor. Astfel, după un final foarte echilibrat, partida se încheie cu victoria sibienilor la un punct, scor 93-92.

Cei mai buni marcatori de la CSU Sibiu au fost: Tyler Laser, cu 32 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, Lawrence Kinnard, cu 17 puncte, 5 recuperări și o pasă decisive și Bogdan Popescu, autorul a 12 puncte și o recuperare.

De cealaltă parte, de la CSM CSU Oradea s-au remarcat Vaidas Kariniauskas cu 20 de puncte, o recuperare și 6 pase decisive, Kris Richard, autorul a 19 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive și Sean Denison, cu 18 puncte și 5 recuperări.

*foto: Roby Boros/facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!