Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu reușește prima victorie stagională în fața lui U BT

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.04.2017

CSU Sibiu a obținut primul succes stagional în fața celor de la U BT Cluj-Napoca. Derby-ul Ardealului s-a încheiat cu victoria sibienilor, care s-au impus la o diferență de 8 puncte: 75-67. Conduși după primele 20 de minute, jucătorii lui Dan Fleșeriu au întors soarta partidei, fiind împinși de la spate de o sală arhiplină.

Lipsiți de precizie din spatele semicercului, sibienii s-au văzut conduși după primele 10 minute de joc. Galben-albaștrilor nu le-a intrat niciun coș de dincolo de semicerc, în schimb clujenii au avut mână bună la aruncările de trei puncte, marcând în primul sfert patru coșuri consecutive. Clujenii și-au adjudecat actul inaugural cu scorul de 23-20 și au reușit să câștige și sfertul al doilea: 15-13. Moldoveanu a înscris în debutul actului secund de la mare distanță, iar Torok a mărit avantajul cu un coș din acțiune: 20-28. Oaspeții și-au păstrat avantajul de 8 puncte până la jumătatea secvenței, dar au intrat la pauza mare cu un avans de 5 puncte (33-38) după coșul reușit de Hardy și liberele lui Davis.

Sibienii au ieșit mai montați de la vestiare, reușind să își adjudece penultimul act cu scorul de 18-14. Popescu a dus-o pe CSU la 3 puncte, 37-40, însă clujenii s-au dus iar la 7 puncte după reușitele lui Dykes și Adamovic. Jucătorii antrenați de Dan Fleșeriu au adus egalarea după un partial de 8-0, scor 51-51. Barro a mai adus un punct Clujului, oaspeții intrând în decisiv cu un avantaj minim52-51.

Sibienii au preluat conducerea imediat după revenirea pe parchet. Dragoste a marcat din acțiune, însă Dykes a dat replica, pentru 54-53. Extrem de încrezător, Hardy a adus 6 puncte echipei sale într-un moment decisiv, reușind să înscrie de două ori la rând din afara semicercului. Sibienii au făcut un joc extrem de bun pe final, ducându-se la 10 puncte după un run de 11-0. Cu trei minute înainte de final, Davis a punctat pentru scorul de 66-55, sibienii conducând cu 11 puncte, cea mai mare diferență de scor. CSU Sibiu și-a adjudecat partida la o diferență de 8 puncte, scor 75-67, înregistrând astfel primul success în actuala ediție de campionat în fața celor de la U BT. 

Pe finalul meciului clujenii au rămas fără antrenorul principal pe banca tehnică, Mihai Silvășan fiind eliminat după acumularea a două greșeli tehnice. 

Cel mai bun jucător al lui CSU Sibiu a fos Marcel Davis, care a totalizat 19 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Kevin Hardy a încheiat partida cu 17 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 4 intercepții.

De partea cealaltă, de la U BT Cluj-Napoca s-au remarcat Roland Torok și Filip Adamovic, ambii cu câte 15 puncte.

 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Victoria asta e a lui Dan Fleseriu. Da, baietii au luptat pana la ultima picatura de energie, dar tot Dan e artizanul victoriei de azi. Decizia aia de a juca small a svhimbat meciul. Clujenii neinspirati azi, plus putin nemotivati, cred eu. Arbitrajul slab, dar ne-am obisnuit deja, cu cateva decizii impotriva noastra in primele 3 sferturi, apoi au intors armele...😉, fara a influenta rezultatul final insa. Silva nu a gasit solutii in a doua parte si s-a racorit pe fluierasi. Si cu asta, am batut chiar toate echipele anul asta. Si ma bucur si ca am avut dreptate spunand ca asta e singurul mod in care poti bate Clujul, limitandu-le prestatia ofensiva; am facut poze cu tabela la final ca nu stiu daca mai vedem U cu 67 sau mai putin anul asta...😁

    cu 7 ani în urmă (02.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!