Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu s-a întărit cu trei noi jucători

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
09.08.2017

CSU Sibiu a anunțat în această dimineață transferurile a trei noi jucători. Clubul sibian își completează lotul pentru sezonul competițional 2017/2018 cu trei noi jucători fiind vorba de americanul Lawrence Kinnard, Wilhelm Brosser și Andrei Ene.

Kinnard, jucătorul american, născut pe 8 iulie 1986, măsoară 2,03 m și joacă pe poziția 4. A petrecut ultimele două sezoane în Finlanda, dar a mai jucat și în Polonia. În sezonul trecut a jucat în medie 25 de minute și a avut medii statistice de 9,7 puncte, 5 recuperări.

Wilhelm Brosser vine de la U-BT ClujNapoca, măsoară 1,98m, este născut în 1996 și va fi unul dintre jucătorii pe care se va baza echipa sibiană în acest sezon, având în vedere noua regulă de joc ce prevede un jucător român, sub 23 de ani, pe parchet, în primul sfert de joc.

 Andrei Ene măsoară 2,02 m, este născutîn 1995 și a jucat în ultimii ani la Ploiești.

„În acest moment, lotul pentru noul sezon este conturat în proporție de 80-90%. Staff-ul tehnic urmează să se decidă asupra ultimilor jucători care vor   face parte din echipă. Programul presezonului este finalizat și va cuprinde partide de pregătire în compania unor adversari puternici. Evident, reunirea echipei va înregistra unele absențe, motivate de prezența sportivilor noștri la loturile naționale. Vorbim de Radu Paliciuc, care se află în pregătire cu lotul național în perspectiva Eurobaschet-ului, dar șiDragoș Gheorghe, Mirel Dragoste și Willy Brosser, cei care participă la Universiada de la Taipei, și care vor veni la Sibiu la începutul lunii septembrie”, a declarat Horațiu Floca, director BC CSU Sibiu.

Înacest moment, lotul CSU Sibiu pentru sezonul competițional 2017-2018 este format din: Chris Cooper, Radu Paliciuc, Mirel Dragoste, Dragoș Gheorghe, Daniel Banciu, Tyler Laser, Monyea Pratt, Lawrence Kinnard, Wilhelm Brosser și Andrei Ene.  

21 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Kinnard pare un transfer reusit

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    Mie nu-mi pare foarte reușit. Atât cât pot arata ultimele sale doua sezoane. Mă așteptam la mai mult , dar sa vedem. În schimb pe Brosser îl apreciez, eu l-as fi ținut la Cluj, mi se pare un băiat serios și mai ales cu potențial. Poate ajunge departe.

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Depinde de criteriile fiecaruia
      Eu zic ca 25 min 10 puncte si 5 recuperari la locul 5 in campionatul Finlandei suna foarte bine pentru CSU. Plus experienta de o gramada de ani in Finlanda si Polonia, pentru mine e un transfer foarte reusit.

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Si Pratt vine tot din campionatul finlandez, unde a avut medii de 14 puncte si 9 recuperari. Mai mult decat Finlanda, ma incanta ca a jucat 4 sezoane in Polonia. Totusi, cam riscanta strategia noastra sezonul acesta. In afara de Cooper, toti ceilalti jucatori sunt la primul contact cu liga noastra. As fi preferat vreo 3 jucatori care au mai jucat la noi, sa stii pe ce te bazazi. Pe de alta parte, am incredere in Dan, iar cei 3 straini noi din lot au ceva experienta in campionate puternice precum Grecia, Polonia, Germania, Franta si Finlanda.

      Cat despre jucatorii romani, interesante transferuri, de perspectiva. Sper ca nu au semnat doar pe un sezon. Sunt jucatori dornici de afirmare si care cred ca vor da totul pe teren.

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Așa e, depinde ...
      În afirmația mea am plecat de la ideea ca Sibiul ar vrea mai mult (campionat plus o prezenta decenta în Europa). Nu cred ca acesta ar putea aduce un upgrade. Chiar vorbeam cu un prieten din Sibiu. Cu rezerva ca nu putem anticipa cum vor juca cei 3 străini noi, impresia este ca Sibiul nu arata mai bine. În primul rand a pierdut un roman și titular pe deasupra, neînlocuit. Apoi nu pare sa fi câștigat la ofensiva (doar primul adus pare ca e decent la acest capitol). Pe hârtie, după mine Mureșul și mai ales Pitestiul arata intr-adevăr ca vor mai mult ... la asta mă refeream. Bafta (și la un ultim strain de calitate, poate un shooter ceva, deși probabil tot de "caciula" va fi) sa aveti!

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      De vrut vrem, dar mai depinde si de bani. Acum, diferenta majora fata de anul trecut e un strain in plus. Noi mai putem lua doi: cel mai probabil un 4-5 si un 2-1. Da, la romani l-am pierdut pe Popescu, dar cred ca din tinerii adusi + Dragoste, la un loc, se pot da minutele necesare odihnirii lui Paliciuc, cel care a devenit romanul nr. 1 anul asta. Jucatorii romani mai de doamne-ajuta sunt prea scumpi, iar cu banii economisiti s-a preferat probabil un contingent de straini de alta factura, iar la Sibiu oricum suntem obisnuiti cu rotatia scurta..

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Neppendorfis :

    Imagine completa
    Mi se pare just ce scriu cei de pe 24secunde.ro. "Devine limpede, prin transferurile efectuate până la această oră, că CSU Sibiu va miza pe calitate atletică și va încerca să abordeze un ritm de joc în mare viteză, toți străinii legitimați corespunzând acestor criterii."
    Sa nu uitam ca mai pot veni inca 3 straini. Atunci vom sti mai multe.

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      CSU
      Da, am remarcat si eu observatia lui Mucinic, si cred ca e foarte corecta. In ce priveste strainii, deja sunt 4 legitimati, mai putem lua inca 2 pentru a atinge maximul pe foaie, iar eu unul sunt sceptic ca bugetul ne permite un al 7 lea strain in lot. Dar vom vedea in cateva zile.

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    PG-SG?????
    De la pozitia 3 in sus aratam bine in conditiile in care probabil ca se va mai aduce inca un jucator strain de pozitia 4-5. Problema e ca la acest moment suntem subtiri rau pe 1-2 fata de sezonul trecut. Adica la pozitia 1 avem doar un U23 (Dragoste) si o rezerva din sezonul trecut (Laser) si NIMIC pe 2, in conditiile in care anul trecut am jucat cu Igor, Davis si Hardy. Tic-tac......

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Relax
      Am mai zis, mie Laser imi pare peste Igor, chiar daca a fost rezerva anul trecut (in Polonia, 15 min./meci). Dragoste e mai mult 2 decat 1, dar te poate ajuta mult. Mai aducem un combo, in conditiile in care avem si inaltime si viteza, vom juca deseori cu 3 oameni mari, cum dealtfel am jucat in finalul sezonului trecut (cu oarecare succes). Probabil, la ce calitati are, desi SF in acte, Pratt poate juca si SG, daca situatia o cere.

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ...
    Scuze pentru avalansa de comentarii, dar sunt in concediu....

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Si acuma ne faci in ciuda la astia care muncim..... :D

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Ce sa fac, e cam cald acum pe plaja, da' ma duc pedte-un ceas si puteti si voi lucra linistiti.

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    Raspunde
  • outsider :

    lot echilibrat
    cu trasfereruri la pozitiile 2-1 (transfer1) si 4-5 (transfer2) iese un lot echilibrat:

    (PG)1: laser-dragoste-transfer1
    (SG)2: pratt-dragoste/laser-transfer1
    (SF)3: palinciuc-pratt-brosser
    (PF)4: kinnard-gheorghe-ene-transfer2
    (C) 5: cooper-banciu-transfer2

    din pct meu de vedere palinciul si pratt pot juca concomitent pe teren acoperind pozitiile 2-3 (SG-SF) sau daca se joaca small 3-4 (SF-PF)

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibieni ...
    ... acum sa nu va supărați pe mine, dar uitati ce romani a adus Craiova ... asta doar ca o continuare a discuției de mai sus referitoare la echipe și la cât de mult vor sa ridice capul.

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu-i suparare
      Orbeanu si Virna. Campionatul va fi mai intetesant in partea de mijloc-sus, in schimb Dinamo, care nu a miscat nimic, pare candidata la retrogradare, asta in cazul in care se mai inscrie.

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • BC CSU Sibiu raz:

      Romani
      ... daca Palinciuc si Dragoste scapa de accidentari grave, cu 6 straini si gasca de juniori Gheorghe, Banciu, Brosser, Ene ar fi suficient pt un sezon cel putin ca cel precedent

      cu 6 ani în urmă (09.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      @raz ..o parere
      Da, poate pentru campionat is suficienti, dar nu cred ca te poti baza pe Banciu, Brosser si Ene in Europa pentru ca nu o sa faca fata. Daca asa stau lucrurile se prea poate sa aveti o banca cam scurta pentru meciurile din Europa.

      cu 6 ani în urmă (10.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Europa
      Hai sa o luam usor cu Europa. Avem un tur-retur cu cehii, iar daca va fi cazul vorbim si de belgieni. Accesul in grupe va fi foarte dificil, eu unul nu ma gandesc asa departe. Cu Pardubice exista un oarecare echilibru, deoarece ambele echipe vor fi neomogene la ora meciurilor. Mai povestim.

      cu 6 ani în urmă (10.08.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Gyke & Outsider
    Și toate ca toate, dar pe Mirel Dragoste numai shooter sa nu-l considerați ... Nu este și nu va fi așa ceva niciodată pentru ca nu are calitățile necesare. Trebuie un 2 adevărat sau măcar ceva de compromis, gen combo guard.

    cu 6 ani în urmă (10.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      De acord
      Dragoste nu e shooter, dar asa cum l-am vazut anul trecut, e un aparator absolut decent care te poate ajuta in aproape orice meci in limita a 10-15 minute. Shooter-ul de care vorbim va fi strain.

      cu 6 ani în urmă (10.08.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!