Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se impune în fața lui CSM CSU Oradea în primul meci al finalei mici

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
18.05.2017

CSU Sibiu a câștigat primul meci al finalei mici și are șansa să-și adjudece bronzul luni, dacă învinge în meciul doi, de la Oradea. Sibienii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 69-63, la capătul unui meci echilibrat, victoria fiind decisă pe final.

Partida dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea a început sub semnul echilibrului, cele două formații mergând cap la cap până după jumătatea primului sfert, când gazdele s-au desprins grație unui run de 8-0 semnat de Popescu, Paliciuc, Mijajlovic și Cooper. Orădenii au mai pus două puncte pe tabelă până la finalul actului inaugural, care a fost câștigat de sibieni cu scorul de 19-12.

Jucătorii lui Dan Fleșeriu au început în forță sfertul secund, mărindu-și ecartul la 11 puncte după patru minute de joc: 28-17. Oaspeții au replicat prin Denison și Petrișor, cei doi apropiind Oradea la doar 5 puncte. Lalovic ducea din nou Sibiul la un avantaj liniștitor după o reușită din afara semicercului, scor 34-24, dar a venit din nou replica bihorenilor, de data aceasta din partea lui Nicoară și Barnette, care au adus 6 puncte Oradei, scorul la pauza mare fiind 34-30 în favoarea Sibiului.

Oaspeții au egalat la scurt timp după ieșirea de la vestiare, 36-36, și chiar au trecut de două ori la conducere pe parcursul sfertului 3, dar sibienii au reușit să intre în decisiv cu un avantaj minim de un punct:  52-51.

Coșul de 3 puncte reușit de Lalovic în debutul ultimei secvențe ducea Sibiul la 5 lungimi, dar orădenii s-au ținut aproape, tabela arătând egalitate cu mai puțin de două minute rămase din joc: 63-63. Finalul de joc le-a aparținut galben-albaștrilor, Lalovic închizând tabela cu un dunk spectaculos.

Cel mai bun jucător al sibienilor în partida cu CSM CSU Oradea a fost Chris Cooper, care s-a bătut exemplar  pentru fiecare minge. Americanul a terminat în double-double, cu 16 puncte și 18 recuperări, având un indice al eficienței de 28 de unități. Cel mai bun marcator al sibienilor a fost Igor Mijajlovic, cu 20 de puncte, la care a adăugat 4 recuperări, 7 pase decisice și 2 intercepții.

De partea cealaltă, cel mai bun jucător al lui CSM CSU Oradea a fost Sean Barnette, americanul totalizând 13 puncte, 6 recuperări, o pasă decisive, o intercepție și un capac.

Meciul doi se joacă luni, la Oradea, de la ora 19. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Markus :

    Cooper
    Oare care este recordul de recuperari in acest sezon? Sper sa il pastram pe Cooper si in sezonul urmator.

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu BB55 :

    Coop
    Cooper pe linie :)
    http://totalbaschet.ro/categorie/Liga-Na%C5%A3ional%C4%83-de-Baschet-Masculin~42/Statistici

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!