Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Calificare istorică pentru Steaua CSM Eximbank

Eduard Popa

Eduard Popa
10.05.2017

steaua_sibiu

Steaua CSM Eximbank Bucureşti s-a calificat în finala Ligii Naţionale de Baschet Masculin după ce a câştigat meciul 4 al semifinalei LNBM cu CSU Sibiu, scor 81-63.

Jukka Toijala a început în formula Curry, Runkauskas, Malesevic, Fraseniuc, Falker în timp ce Dan Fleşeriu a preferat un prim cinci cu Mijajlovic, Hardy, Paliciuc, Popescu, Lalovic.

Primele cinci minute ale meciului au fost foarte echilibrate. După coşul lui Cătălin Baciu, scorul devenea 13-13. Runkauskas apoi a dus în faţă pe stelişti cu un and one (16-15), dar finalul a aparţinut sibienilor care datorită coşuriloir lui Igor Mijajlovic şi Mirel Dragoste treaceau în faţă, scor 25-22.

Marcel Davis a înscris primele 4 puncte pentru Sibiu, iar apoi conducătorul de joc american a dus Sibiul la cel mai mare avans din acest meci, scor 33-25. Morris Curry şi Runkauskas au înscris însă de mai multe ori ca să aducă Steaua în joc, iar Dudzinski a egalat scorul la 40. Marcel Davis a înscris din nou trei libere, Morris Curry a egalat de 3 şi Bogdan Popescu a adus un avantaj de două puncte la pauză oaspeţilor, scor 45-43.

A doua repriză a fost cu totul alt meci. Steliştii au început sfertul trei cu un run de 8-0, apoi Malesevic a reuşit şase puncte consecutive şi Steaua intra înainte de ultimul sfert cu un avantaj de 12 puncte, scor 65-53.   În ultimul sfert elevii lui Fleşeriu au căzut total, fapt ce le-a permis steliştilor să pună o diferenţă şi de 23 de puncte (80-57).

 Scor final 81-63 şi Steaua se califică în finala Ligii Naţionale pentru prima oară după 21 de ani!

De la Steaua CSM EximBank s-au remarcat Marius Runkauskas cu 20 puncte şi 5 recuperări, David Dudzinski cu 16 puncte, 11 recuperări, Nikola Malesevic cu 14 puncte şi Morris Curry cu 13 puncte şi 6 pase decisive. De partea cealaltă s-au remarcat Bogdan Popescu cu 15 puncte şi 4 pase decisive şi Marcel Davis cu 11 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Steliştii vor întâlni în finală câştigătoarea seriei dintre U BT Cluj Napoca şi CSM CSU Oradea. Scorul în această serie este de 2-1 pentru clujeni. 

*foto: csu sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Daculelf :

    Hai CSU Sibiu
    Felicitari baieti! Am trait acest meci la intensitate maxima. Am reusit sa demonstram ca sportul nu inseamna doar bani - CSM Bucuresti, Eximbank, C.S.A.....noi platim impozite ca sa aveti voi echipa! Spiritul CSU Sibiu inseamna mult mai mult!

    cu 6 ani în urmă (10.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!