Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana și vicecampioana se întâlnesc marți la Cluj într-un meci restant din campionat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.03.2018

Finalistele de anul trecut din Liga Națională de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM Steaua EximBank București, se vor duela marți seara la Cluj într-un meci restant din cadrul etapei cu numărul 19, partidă care s-a amânat din cauza participării celor de la U-BT în optimile de finală ale FIBA Europe Cup. 

Campioana și vicecampioana vin după victorii în ultima etapă disputată în LNBM, ambele reușind să se impună în deplasare la 3 puncte diferență. Pe de o parte, gazdele de marți din Cluj-Napoca s-au impus la București în fața celor de la Phoenix Galați cu scorul de 76-73 printr-un coș marcat în ultima secundă de Zeljko Sakic de la mare distanță. De cealaltă parte, trupa bucureșteană a câștigat la Pitești în fieful celor de la BCM U cu scorul de 80-77. 

Dat fiind faptul că cele două formații au câte un meci mai puțin disputat decât restul combatantelor, acestea se află la ora actuală cu câteva poziții mai jos în clasament decât ar fi normal. Clujenii lui Silvă ocupă poziția a 3-a cu 16 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce bucureștenii lui Toijala sunt pe locul 5 cu 14 victorii și 6 înfrângeri. Astfel, indiferent de rezultatul de mâine seară, ambele combatante vor urca cel puțin o poziție în clasament. 

U-BT Cluj și CSM Steaua București s-au duelat anul trecut în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, finală câștigată fără drept de apel de ardeleni cu 3-0 la general. De asemenea, alb-negrii au strâns 8 victorii din 8 meciuri jucate în fața roș-albaștrilor pe tot parcursul sezonului competițional 2016-2017, în sezonul regulat, play-off sau Cupa României. Seria neagră a Stelei în fața Clujului a fost stopată în turul actualei ediții de campionat, atunci când Zekovic și compania au învins trupa de sub Feleac la 14 puncte diferență, scor final 89-75. 

De la revenirea celor de la Steaua în primul eșalon baschetbalistic al țării și până în prezent, cele două formații s-au duelat în 23 de rânduri, timp în care Clujul s-a impus de 16 ori, în timp ce 7 victorii le-au revenit bucureștenilor. 

Derby-ul restant dintre U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM Steaua EximBank București este programat astfel marți, 20 decembrie, cu începere de la ora 18:00, fiind găzduit de Sala Sporturilor „Horia Demian”. De asemenea, partida va fi transmisă în direct de DigiSport. 

*Foto: Sabin Malisevschi @sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!