Stiri Vulturi

Campioana NBA a semnat un baschetbalist care a fost la un pas să joace pentru naționala României. Exclusiv

Eduard Popa

Eduard Popa
02.07.2019

Campioana NBA a semnat un baschetbalist care a fost la un pas să joace pentru naționala României. Exclusiv

matt thomas cetatenie romana nba

Eurohoops.net a anunțat faptul că „lunetistul” Matt Thomas, ultima oară la Valencia Basket, va juca din sezonul viitor pentru campioana NBA, Toronto Raptors. Americanul a semnat un contract pe 3 ani cu echipa canadiană. Totalbaschet.ro a aflat însă un lucru inedit despre Matt Thomas și anume faptul că a fost extrem de aproape să joace pentru naționala României.

În vârstă de 24 de ani, Matt Thomas părăsește continentul european după două sezoane jucate în Spania. El a evoluat 4 sezoane la Iowa State, nu a fost draftat în 2017 și a făcut pasul în Europa. A jucat mai întâi la Rio Natura Obradoiro, unde a avut medii de 15,4 puncte, 2,4 pase decisive și 2,4 recuperări în sezonul 2017/2018 al Ligii ACB.

Thomas a fost apoi semnat de Valencia, unde a avut medii de 11,4 puncte pe meci în 48% de la 3 puncte în Liga ACB, în numai 20,3 minute pe meci. De asemenea, el a adunat și 10,9 puncte, cu 1,7 pase decisive și 47,7% de la 3 puncte în 23 de partide în EuroCup, jucând numai 22:05 minute pe întâlnire, competiție pe care Thomas și Valencia au reușit să o câștige.

Așadar, Matt Thomas s-a remarcat ca shooter în Europa, continuând prestațiile bune pe care le-a avut la Iowa State, fapt ce i-a adus un contract peste ocean, chiar la campioana NBA.

Ce nu se știe despre Matt Thomas este legătura sa cu România. Astfel, totalbaschet a aflat că americanul a fost în tratative extrem de avansate pentru a primi cetățenia română. El a și fost mai multe zile în țara noastră, unde a avut mai multe întâlniri cu selecționerul Tudor Costescu. Cu toate acestea, cele două părți nu au ajuns la un acord, iar Thomas a renunțat la cetățenia română.

Așadar, naționala tricoloră rămâne în acest moment cu doi dintre cei mai buni sportivi străini la ora actuală din LNBM, Giordan Watson, cel care a reușit să debuteze deja în tricoul naționalei și Kris Richard, cel despre care totalbaschet a anunțat în exclusivitate că a primit cetățenia română.

*foto: eurocupbasketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!