Stiri

Campioana României își asigură continuitatea pe plan european

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.11.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va reprezenta țara pe plan european și în startul lui 2018, după ce și-a asigurat calificarea în faza secundă a grupelor din FIBA Europe Cup. Băieții lui Mihai Silvășan erau deja cu calificarea în buzunar, dar odată cu victoria obținută pe teren propriu în fața celor de la Dinamo Tbilisi, scor final 97-74, aceștia s-au calificat mai departe și din punct vedere matematic, singura necunoscută fiind pe ce loc vor termina grupa în cele din urmă. 

Campioana en-titre a României a fost conștienă de importanța jocului cu Dinamo Tbilisi și chiar dacă au întâlnit cea mai slabă echipă din grupă nu și-au pierdut concentrarea, fiind deciși să tranșeze meciul și implicit califcarea în favoarea lor. Sfertul de debut din Polivalenta clujeană a fost adjudecat de gazde la 6 puncte diferență, scor 19-13. Echipa antrenată de Mihai Silvășan, Dorin Pintea și Branko Cuic a menținut un ritm constant, reușind să se impună și în actul secund tot la 6 puncte diferență, însă de această dată cu 28-22, intrându-se la vestiare cu un ecart de 12 puncte de partea alb-negrilor, scor 47-35. 

Valoarea lotului, experiența și moralul ridicat au fost vizible în lotului Clujului și în repriza secundă, când, pe nesimțite, aceștia au reușit să mărească ușor avantajul, fără a depune un efort suplimentar. Mai exact, în urma unui joc simplu, dar eficace, U-BT și-a adjudecat sfertul cu numărul 3 cu un parțial de 22-17, intrând în decisiv cu un avantaj de 17 puncte, 69-52. Cursul jocului nu s-a schimbat nici măcar în ultimele 10 minute de joc, atunci când Mihai Silvășan le-a acordat tuturor jucătorilor înscriși pe foaia oficială șansa de a strânge cât mai multe minute pe parchet. Întreg lotul clujean s-a prezentat admirabil, iar în urma unui parțial de 28-22, victoria a fost obținută la 23 de puncte diferență, scor final 97-74. 

Punctele formației U-BT în acest meci au venit pe mâna jucătorilor Lasan Kromah 21, Andrei Calinicenco 20, Rolland Torok 12, Zeljko Sakic 11, Vaidas Kariniauskas 10, Nandor Kuti 9, Ousmane Barro 8, Giordan Watson 4 și Andrei Mureșan 2. De cealaltă parte, din lotul georgienilor s-au evidențiat G. Sharabidze și N. Gacesa, ambii cu câte 14 puncte marcate. 

În urma acestui succes, U-BT Cluj a revenit pe prima treaptă a podiumului în Grupa E din FIBA Europe Cup, având 4 victorii și o singură înfrângere, fiind la egalitate de puncte cu Istanbul BBSK, ambele calificându-se la braț în faza următoare a competiției. Diferența dintre cele două combatante este făcută în prezent de rezultatele din meciurile directe, acolo unde ardelenii stau mai bine. Pe locurile 3 și 4 sunt Lukoil Academic Sofia, 2 victorii și 3 înfrângeri, respectiv Dinamo Tbilisi cu 0 victorii și 5 înfrângeri. 

Pentru a se califica mai departe din Grupa E de pe primul loc, U-BT este obligată să câștige meciul din ultima etapă, de pe teren propriu, cu cei de la Lukoil Academic Sofia, joc programat pentru data de 6 decembrie. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Olah e pedepsit?

    cu 6 ani în urmă (15.11.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Mai bine îl țineati pe Toth, cred că era mai ieftin...

      cu 6 ani în urmă (15.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      zvonuri ?
      deși unii spun că nu ar da randament, ar fi prea scump ( ce au gîndit astă vară ?) și se caută înlocuitor, adevarul cred că sta în zvonurile care spun că ar fi avut o discuție cu Silvă în care îi reproșa modul de adresare ( prin urlete). Olah chiar pare băiat la locul lui și școala de America se pare că nu-l prea ajută. Ce să zic, de ce ai ține un jucător pe bancă (de vreo 4 meciuri) pe care îl platești ( BT plătește , nu tata lui Silvă) ? Poate doar ca să-l umilești ! Frumos meștere Silvă ? A mai fost unul Bavcevici care a reușit să-l plafoneze pe Baciu... Și s-a dus .

      cu 6 ani în urmă (16.11.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca callycally :

    Olah
    si de ar fi pedepsit ... daca nu il baga in meciurile acestea usoare pt a prinde incredere, cand sa il mai bage? In meciuri in care chiar are nevoie de el si o sa se mire ca nu e in forma? :)
    Aceeas intrebare o am si fata de Gray, dar el probabil ca pleaca la iarna.

    cu 6 ani în urmă (16.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca callycally:

      @error
      Aceeasi*

      cu 6 ani în urmă (16.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca A.Cr:

      Olah
      Daca nici in meciurile cu diferenta mare nu il introduce in teren , pe cand Muresan prinde ~10 minute. Eu cred ca din iarna s-ar putea sa ne despartim si de Olah.

      cu 6 ani în urmă (16.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      Gray
      Si eu sunt de parere ca Gray o sa plece din iarna. Se vede ca omul nu mai poate sa o duca la un nivel inalt, dar apreciez atitudinea lui chiar daca e pe banca. Ar putea lejer sa fie indiferent de rezultat sau evolutia echipei, dar el isi da tot interesul si nu cred ca o face pentru 'a da bine' ci pentru ca asa e caracterul lui.

      De Olah nu stiu ce sa zic.
      Oricum, presimt ca o sa facem 1-2 transferuri in iarna.

      cu 6 ani în urmă (16.11.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Pacat
    Vor pleca vreo 3 la iarna. Echipele de baschet nu mai au identitate cu atatea transferuri si o gramada de jucatori liberi de contract la dispozitie.

    cu 6 ani în urmă (16.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      3
      Care sunt cei 3 dupa parerea ta?
      Pe langa Gray si Olah, cine e al 3-lea jucator?

      cu 6 ani în urmă (16.11.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!