Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana României, CSU Asesoft Ploiești, se îndreaptă spre liga secundă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.06.2015

Probleme financiare de la CSU Asesoft Ploiești vor îndrepta cel mai probabil echipă către Liga I din sezonul viitor. Pe parcursul sezonului 2014/2015, cel în care a cucerit cel de al 11-lea titlu național din istorie, formația ploieșteană și-a pierdut principalul finanțator, iar acum se află în imposibilitatea de a lua startul în ediția următoare a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Conducătorii clubului sperau ca salvarea să vină din partea autorităților locale, dar din câte se pare sprijinul acestora este unul nul. În cel mai bun caz, CSU Asesoft Ploiești va juca în Liga I chiar dacă persoane din cadrul clubului mai speră la o răsturnare de situație. „În proporţie de 90% vom începe din Liga I, nu avem altă soluţie la îndemână la acest moment”, afirmă surse din cadrul clubului, citate fiind de către știridesport.ro.

Forțați de constrângerile financiare, conducătorii lui CSU Asesoft Ploiești nici nu s-au putut gândi la înscrierea echipei pentru un nou wild card în EuroCup. Până pe data de 12 iunie formația prahoveană putea aplica pentru o invitație în competiția europeană în care a avut un parcurs frumos în sezonul recent încheiat.

Vă reamintim faptul că CSU Asesoft Ploiești a fost echipa care a dominat baschetul românesc în ultimii 12 ani, timp în care a cucerit 11 titluri naționale și 6 Cupei ale României. Echipa ploieșteană este singura formație care a câștigat un trofeu european pentru România, în 2005 cucerind FIBA Europe Cup.

20 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe adisor :

    da...
    dupa atatea campionate castigate in felul in care au fost castigate,e timpul sa se faca si dreptate. cineva, acolo sus, vede tot

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Bucuria asta ar trebui sa aiba picioare scurte si sa se transforme in tristete..... Probabilitatea sa ai un campionat in care atat turul cat si returul sa se poata juca pana in pauza de iarna este exagerat de mare...... Probabil si restul echipelor vor resimti socul si bugetele vor scadea si vom vedea din nou doar jucatori de ultima speta la foarte multe echipe, jucatori ignorati de absolut toate echipele din alte campionate si care vin mi pe gratis la noi in speranta ca vor putea sa se afirme.....

      cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe adisor:

      .
      ARM, nu e bucurie, sincer. nu sunt genul care sa se bucure de necazul cuiva. doar ca piere spiritul de competitie si motivarea pentru a mai face sport.

      cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baloo :

    normalitate
    Nu e un motiv de bucurie ca cei din Ploiesti nu mai au finantator dar sa spuneti ca a dominat baschetul romanesc e prea de tot daca nu spuneti ca au dominat tot ce tine de baschetul masculin : arbitrii , oficiali , comisari si nu in ultimul rand biroul federal ! Impertinenta fostului finantator precum si caracterul jegos al lui jegobescu si burlacu au adus multe antipatii asupra lor asa ca vor fii putini cei care-i vor regreta ! Sincer doresc ca Ploiestul sa ramana in LNB pentru ca au adus valoare campionatului si poate o sa-i vedem putin mai modesti acum ca nu mai au spate . Si speram ca vor schimba si maimuta urlatoare de la microfonul salii !

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe adisor :

    .
    au fost primii cu ajutorul unor bani obtinuti in modul in care au fost obtinuti. da, au fost si jucatori de valoare, insa sutinuti cu bani murdari. si atunci unde mai e spiritul sportiv? unde mai e sportul? asta nu mai inseamna o competitie, asta inseamna un razboi al banilor in goana dupa titluri obtinute murdar. intamplator, am jucat contra lui Burlacu. comentariile nu au rost...

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    parere
    Asesoft a avut bune si rele. A avut antrenori buni, jucatori valorosi si un scouting bine pus la punct. De rele nu vorbesc ca as repeta ce au scris altii mai sus.
    Ce doresc eu sa scot in evidenta: Aceasta echipa a existat datorita unui singur finantator. In pofida rezultatelor bune, clubul si colateralii interesati nu au reusit dupa atatia ani sa dezvolte acest sport in Ploiesti ca o traditie. Stau marturie, salile goale si refuzul autoritatilor sau a altor sponsori de a ajuta clubul. Pacat.

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baloo :

    pacat ?
    Nu e pacat , e normal ! Nu au crescut nimic, si-au vazut interesul pe termen scurt de aceea cei din oras s-au saturat si nu vor sa-si alature numele de "asehoti" ! O echipa noua , curata , fara personaje infecte va fi mult mai sustinuta de toti !

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baloo :

    bugete reduse
    Daca anul acesta sau pe viitor bugetele se vor reduce ar fi normal sa promovam tineretul si sa nu mai aducem orice second hand-uri de jucatori . Cu 2-3 jucatori de valoare la fiecare echipa am putea sa crestem si noi tinerii pe care inca-i mai avem .De ce nu putem face si noi ca ungurii care ne bat de cativa ani la toate grupele de juniori ? Echipa nationala este imbatranita iar celor tineri nu li se dau minute.

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    O, ce veste minunată!
    Constat că bucuria e mare pe acest forum. Doar ARM mai cade pe gânduri, dar ce ştie el. Eliberate de tirania Asesoft-ului, care a făcut numai rău baschetului autohton, celelalte cluburi vor prospera şi vom avea un campionat cum n-a mai fost. Ce mai finanţări limpezi precum cleştarul, ce mai superjucători tineri care vor ţâşni precum uleiul la suprafaţă din laboratoarele baschetului românesc, bineînţeles numai din alte oraşe decât Ploieştiul(scuze juniorilor clujeni), ce mai meciuri, ce mai arbitraje, ce mai succese în cupele europene… Televiziunile se vor bate pe exclusivităţi, Cosmin Petrescu şi Robert Cristea vor lăsa cât acolo meciurile din NBA de la Dolce, ca să comenteze Mediaş cu Timba Timişoara., cluburile se vor umple de bani din televizări mai ceva ca Liga lui Gino. Deabia aştept…

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U Bt
      Nu am iubit niciodată Ploiești-ul dar asta nu înînseamnă ca nu imi vor lipsii meciurile cu voi! Orice retragere este o infrangere pentru tot campionatul nostru! Cum moartea lui Dado a fost mai grea ca un bolovan asa si retragerea asta. Se poate sa vem un campionat mai frumos, mai spectaculos fara Ploiesti (am dubii, arbitrii sunt tot aia) dar se poate sa fie și mult mai slab din cauza lipsei de investitori! Povestea asta eu o vad mai lungă decat am scris, din păcate îmi este greu să scriu de pe mobil....

      cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baloo :

    bucurie
    Da, este o bucurie cauzata de faptul ca baschetul romanesc s-a descotorosit de un patron care a facut avere din afaceri cu statul si care a murdarit cu acesti bani sportul !

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      ;)
      esti copil daca tu crezi ca finantarile se fac doar de dragul sportului. La orice sport, in orice tara. Intai citeste legile legate de sponsorizari si apoi o sa intelegi cam ce se intampla. Si asta e la orice echipa. Daca nu stiu ce mica firma primeste inapoi 10 000 de euro pe sub masa in urma unei sponsorizari de 20 000, n ai facut nomic. Daca ghita a bagat 2 milioane si a luat inapoi 1 milion, nu ma intereseaza. 1 milion tot a dus la dezvoltare. Daca intelegi. Si bani facuti cu statul? Glumesti.. Toate echipele sponsorizate de consiliile locale practica ce am zis mai sus. E tot evaziune. Energia a rasarit in urma afacerilor pt care e mustrat Ponta acum. Toti sunt usa de biserica..

      cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    ce semeni, aia culegi
    acum ati primit nota de plata. ma bucur ca asesoft nu mai exista, oricum cunoscatorii de basket din ploiesti ii puteai numara pe degete. mai tin minte cat de plina era minunata sala olimpia cand asesoft a batut pe lietuvos rytas. totul s-a jucat politic, pe bani indoielnici, cu backup la cel mai inalt nivel,jucatori adusi pe bani publici, care dupa ce si-au facut numarul, au plecat fara sa se uite in spate. si am scapat si de maimutza urlatoare de la sala olimpia care "anima" tribunele, si ca veni de animatoare am scapat si de pitipoancele care dansau in pauze...acum putem sa ne concentram pe basket adevarat. mai lipseste o sentinta ca in cazul lui lance armstrong, revocarea titlurilor castigate si totul ar fi perfect.

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      sponsorii?
      unde sunt iubitorii baschetului din acest oras! ma bucur ca nu e echipa mea in aceasta situatie! ma bucur ca vom avea un nou campionat! si da, ce semeni , aia culegi! NUMAI U !

      cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    http://www.totalbaschet.ro/Pictures/2013/12/8/0_25_54_684.jpg

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Întrebare nevinovată
    Mobitelco este firma aceea care a instalat fibra optică pe gratis în Cluj Napoca? Norocoşilor...

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      lol, mi-ai parut ceva mai rasarit.... din pacate vad ca iti place la nebunie sa improsti cu noroi..... oricum ai face si ai privii nu poti sa compari Mobitelco cu al vostru ghita...... si ca sa descoperi si tu despre ce vorbesti cauta pe goagal Duct City...... Si intradevar eu beneficiez de fibra trasa gratis, trasa gratis de RDS..... hai sa ii impuscam pe cei de la Oradea ca sunt sponsorii lor.... lol.....

      cu 8 ani în urmă (16.06.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    In sfarsit! Totu-i bine cand se gata cu bine. Grea revenirea la normal, dar lucrurile vor intra in normalitate. Orice om normal prefera campionatul cu West Petrom, in locul celui cu Asesoft. Hotesti Vale ramane alaturi de Steaua si Dinamo, cea urata parte din istoria baschetului romanesc.

    No servus toc ba baieti!

    cu 8 ani în urmă (16.06.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe misub :

    Nici nu e de ajuns!
    Cred ca scapa prea ieftin! Va imaginati ca orice club din tara ar fi avut performanta daca avea bugetul hotilor. Si sustinerea hotilor. La propriu. Aduica din banii aceia, furati de la contribuabili, au "uns" tot ce se putea pe unde se putea. Rezultatul: antipatia generala in Romania si ryusinea enorma in Europa acum ca lucrurile au iesit la iveala. Dar, ca totul sa fie gandit "impecabil", cativa jucatori se mai si grozaveau ca doar, vorba proverbului "prostul nu este fudul daca nu e prost destul". Cred ca Burlacu ar fi bine sa-si incheie cariera cu ocazia aceasta. Ar fi pacat sa strice atmosfera si sa traga in jos alte cluburi. El chiar s-a mulat pe comportamentul jegios al conducatorilor prahioveni. A fost un jucator care desconsidera orice copil care il admira ca jucator. Personal am asistat la o incercare a unui copil de a-i lua un autograf, iar Burlacu nu a facut decat sa-l injure de mama. Atata poate saracul. Asta e Burlacu.

    cu 8 ani în urmă (17.06.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    asesoft
    Stați liniștiți gâscă va schimba echipa ,o sa vedeți noul asesoft sub alt nume ,asa ca nu scăpam asa ușor de ei......

    cu 8 ani în urmă (17.06.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!