Stiri

Campioana României, umilită în Olanda

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.03.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a. pierdut într-o manieră categorică partida din deplasare cu Donar Groningen, la 27 de puncte diferență, scor final 76-103. Meciul a contat pentru manșa tur a optimilor de finală ale FIBA Europe Cup, iar evoluția Clujului în acest duel a fost cu mult sub așteptări. 

Startul confruntării din Martini Plaza a fost unul în forță cu două reușite de la mare distanță în mai puțin de un minut, reușite sub semnătura lui Watson, respectiv Bruinsma, scor 3-3. Din acel moment balanța s-a înclinat mai mult spre formația ardeleană, care prin Rasic, Sakic și același Watson au dus scorul la 10-3. Clujenii au continuat să domine partida, iar cu 3 minute înainte de finalul primului act aveau un ecart de 7 puncte, 17-10. Peste alte 30 de secunde tabela indica 20-13 pentru U-BT Cluj, însă din acel moment băieții lui Silvășan au intrat într-o pasă neagră, lucru de care Donar a profitat din plin, marcând 6 puncte la rând, fără nicio replică din partea oaspeților, scor după primul sfert 20-19 pentru U-BT Cluj. 

Debutul actului secund a continuat după ritmul din finalul primului sfert, cu Donar la timona jocului. Olandezii au marcat încă 6 puncte consecutive, timp în care campioana României nu mai găsea sub nicio culoare drumul spre coșul advers, 25-20. În fine, gheața a fost spartă de Kuti, 25-22, fiind completat de Kromah după o intercepție, 25-24. La jumătatea sfertului 2 tabela indica din nou un avantaj de 6 puncte al amfitrionilor, după reușita de la mare distanță marca Curry, 33-27. Cea mai mare diferență de până atunci avea să fie consemnată la scorul de 38-30, iar forcing-ul ofensiv al campioanei en-titre din Olanda continua pe măsură ce secundele se scurgeau. Donar Groningen și-a adjudecat cea de-a doua secvență a meciului cu 27-14 și a intrat la vestiare cu un avantaj liniștitor de 12 puncte, 46-34. 

Din păcate pentru U-BT și fanii săi, dar și pentru întreg baschetul românesc, repriza secundă a partidei disputat la Groningen a fost în întregime una fără istoric, în care echipa campioană a României nu a contat deloc. Donar Groningen și-a continuat recitatul din spatele semicercului, reușind să termine partida cu un incredibil 52% la aruncările de 3 puncte cu 15 reușite din 29 de încercări. Astfel, imperiali de la mare distanță și fără nicio replică din partea clujenilor, Donar Groningen și-a adjudecat sferturile 3 și 4 cu parțiale de 33-21 și 24-21, iar implicit partida la 27 de puncte diferență, scor final 103-76. Odată cu acest succes categoric, Donar și-a asigurat în foarte mare măsură calificarea în faza sferturilor de finală ale FIBA Europe Cup. 

Punctele echipei din Cluj-Napoca au fost marcate de Lasan Kromah 20, Aleksandar Rasic 18, Adomas Drungilas 10, Giordan Watson 9, Zeljko Sakic 6, Nandor Kuti 5, Andrei Mureșan 3, Andrei Calinicenco 3 și Ousmane Barro 2. De cealaltă parte, din lotul olandezilor s-au evidențiat B. Curry cu 26, S. Gipson cu 16, E. Bruinsma 16 și D. Pasalic 16. 

Meciul retur se va juca săptămâna viitoare la Cluj-Napoca, în BT Arena, în data de 14 martie, cu începere de la ora 19:00.

*Foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Umilită ?
    Poate UIMITĂ ! Voi la ce meci v-ați uitat ? N-ați văzut ce meci mare a facut U ? Ce pase, ce demarcări ( mă rog pic-an-roll ), recuperări, ce de coșuri ( de pe față) . Cum l-am umilit pe Bruisma, ce i-am mai păcălit, cred că și la ora asta olandezii ( mă rog, jucătorii echipei olandeze ) sunt la vestiar întrebîndu-se dacă chiar au jucat astăzi baschet . Nu zicea maistrul Silvă că îi cunosc ca pe propriile buzunare și vor merge la cîștig ? Ce vreți mai mult ? Am INFRÎNT ! Alo, deșteptarea ! Sau mai bine TREZIREA, gata la treabă că s-a terminat cu liga luzărilor ! Peste două săptămîni începe CAMPIONATUL, jucăm ( contăm ) și noi ceva ?

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca A.Cr:

      a.Cr
      Cata inspiratie...:))

      cu 6 ani în urmă (06.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca sorin sorin :

    Avem echipa?
    Nimeni nu raspunde in fata celor care dau banii de modul dezastros in care s-au cheltuit?! Eu asa echipa dezinteresata de rezultate nu am mai vazut! Nu avem un lider de echipa, nu avem pe nimeni care sa dea desteptarea! Avem in schimb glume de vedete care iau o gramada de bani si nu se implica deloc. Nu vreau sa comentez de Silva aici, dar si el cred ca e total depasit de situatie. Cristescu? Asta e cea mai buna echipa pe care a putut-o ansambla la asa buget? Fara conducator de joc adevarat fara om decisiv la 3 puncte(Rasic nu mai este ce era... din pacate). Cel putin trei oameni din cinciul de baza de anul asta ar fi fost rezerve anul trecut. Sincer eu nu mai sper la campionat anul asta.Pacat!

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    dragi colegi de forum
    in special Uisti, cand vad comentarii din astea prapastioase la adresa echipei pe care o urmarim (si indragim presupun ;) ) mai ca imi vine s-o dau in free62uri. E un nou standard: free62 :)))
    Hai sa nu fim asa balcanici, sa mergem un pas in spate si sa vedem unde suntem in clasament, faptul ca am castigat deja un trofeu anul asta si faptul ca ne putem lupta de la egal la egal cu orice echipa din campionat si mai si suntem considerati favoriti prin prisma faptul ca suntem campioni en-titre si a faptului ca avem un lot cu jucatori, cel putin pe hartie, la fel de buni sau chiar peste celelalte contracandidate la titlu.
    Aseara echipa a aratat oribil pt ca au cazut psihic. Olandezii au jucat tare inca de la inceput si ce sa vezi? Au prins incredere, au continuat jocul tare pe tot parcursul meciului si ne-au surclasat. Dar asta a fost un meci. Sezonul asta am vazut si meciuri decente si chiar meciuri bune la U atat pe plan intern cat si in Europa.
    Hai sa ne detasam de ideea asta de buget si salarii ca stim foarte bine ca nu intotdeauna se reflecta pe teren - un exemplu echipe mari de fotbal in criza de forma. Si eu imi doresc sa avem un joc de pase ca al Donarului aseara, un baschet superb, dar daca nu se poate, ce sa facem?
    Da, multi jucatori joaca sub potentialul pe care il au. Da, Silvasan mai are multe de invatat. Dar ce poti sa-i faci? Asta e structura agreata (cu antrenor tanar caruia i se aduc individualitati), cu asta defilam. Eu cred (si sper) ca in 1-6 si play-off vom arata o atitudine mai buna si vom avea sanse la o finala.
    Numai sa fim si feriti de accidentari. Lapornik sta 3 sapt dupa operatie de apendicita...

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!