Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Campioana României umilită la Sf. Gheorghe

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
23.03.2013

79-64

17-20, 19-12, 25-13, 18-19

  Statistica  

Sepsi SIC Sf. Gheorghe câștigă la scor derby-ul cu CSM Târgoviște din penultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet feminin, administrându-i campioanei României a doua înfrângere din acest sezon.

Sepsi SIC a început derby-ul etapei 29-a cu primul cinci compus din Bailey, Rhoads, Ivanovic, Wampler și Valentine. De partea cealaltă, Florin Nini a optat pentru un starting five format din Marginean, Robbins, Matic, Ajavon și Stoenescu.

Primele puncte ale partidei au fost înscrise de Ajavon, transformând 2 libere. Aceeași americancă mai pune 2 puncte pe tabelă și Târgoviște începea bine derby-ul cu Sf. Gheorghe. Cu 2 minute rămase din primul sfert, covăsnencele egalează la 14  prin reușita de 2 puncte plus o aruncare suplimentară a americancei Bailey, dar imediat vine replica oaspetelor care încheie primele 10 minute în avantaj (20-17). Începutul sfertului doi o găsește pe Claudia Pop cu 4 puncte înscrise consecutiv, iar târgoviștencele s-au distanțat pentru prima dată pe tabelă. Cu un public entuziasmant care a umplut până la refuz sala din Sf. Gheorghe, gazdele au revenit în joc și cu un run de 10-0 au preluat pentru prima dată conducerea (27-24). Până la finalul sfertului, formația din Sf. Gheorghe și-a menținut avantajul și a intrat la cabine cu un avans de 4 puncte, scor 36-32.

Sfertul al treilea debuteză cu Sepsi SIC la cârma jocului care s-a distanțat la 11 puncte, scor 50-39 după 5 minute scurse din penultimul act. La scorul 50-41, gazdele au reușit un nou run de 10-0, iar avantajul covăsnencele lua deja proporții mari. Campioana României nu s-a regăsit nici în debutul ultimei părți, iar covăsnencele înscriau din orice poziție, făcând ca ecartul de puncte să se majoreze la 21(68-47). Cu 7 minute rămase din joc, Bailey de la Sf. Gheorghe părăsește terenul accidentată după ce a marcat 2 puncte. Echipa antrenată de Florin Nini a căzut din punct de vedere moral, iar până la finalul jocului nu au mai reușit să întoarcă rezultatul.

La capătul celor 40 de minute, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe obține un succes răsunător în fața campioanei și reprezentativei României în Euroliga feminină. Covăsnencele câștigă cu scorul 79-64 și obțin locul 4 la finalul sezonului regulat. De partea cealaltă, Târgoviște suferă a doua înfrângere din acest sezon și este nevoită să câștige în ultima etapă pentru a-și adjudeca locul 1 în clasament. Această înfrângere vine extrem de prost pentru dâmbovițence având în vedere că peste o săptămână vor evolua în Final Fourul Cupei României, urmând a întâlni în semifinale pe marea rivală din Arad.

Milica Ivanovic a fost principala marcatoare a meciului cu 22 de puncte marcate, 6 recuperări și o pasă decisivă. Pentru Sf. Gheorghe s-au mai remarcat Jence Rhoads cu 17 puncte, 3 recuperări, Mekia Valentine cu 11 puncte, 8 recuperări, Jasmin Bailey cu 12 puncte și Tabytha Wampler, autoare a 11 puncte, 13 recuperări și 4 assisturi.

Pentru Târgoviște s-au remarcat Matee Ajavon cu 17 puncte, 3 recuperări, Jillian Robbins cu 15 puncte marcate, 10 recuperări și Gabriela Mărginean cu 13 puncte.

Foto: Henning Janos

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!