Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana U-BT, un târg sau Phoenix Galați vor inaugura parchetul sălii din Iași

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.01.2018

Cei de la Politehnica Iași nu știu încă data exactă când vor putea să joace în sala Polivalentă, pe noul parchet. Dorin Șchiopu, manager la Politehnica Iași, a oferit un scenariu optimist și unul realist pentru debutul „Armăsarilor” pe noul parchet al Sălii Sporturilor din Iași.  

„Optimist ar fi meciul cu Clujul din 3 februarie. Un scenariu realist și conform programului FRB, 18 februarie cu Galațiul, care este un meci pe care noi trebuie să-l câștigăm. Cel cu Mureșul, pe 10, nu poate să aibă loc pentru că este un târg în sală, se inaugurează cu această ocazie și această activitate. Am făcut rocada cu cei de la Mureș să jucăm la ei (pe 10 februarie) și la sfârșitul lui martie, când ar fi trebuit să jucăm la noi, să vină să joace la noi la sală, să reușim să ne facem punctele de care avem nevoie. Poate reușim să aducem să jucăm aici cu Clujul, ceea ce ar fi extraordinar”, a declarat Dorin Șchiopu la emisiunea „Arena”, de la TVR Iași. Panourile au fost ajustate conform înălțării pardoselii, iar problema cu timerele urmează să fie și ea rezolvată.

În perioada 9-11 februarie sala Polivalentă va găzdui un târg de nunți. 

„Avem o problemă cu antrenamentele. Este foarte dificil să ne antrenăm așa cum ne-am dori, în condițiile în care și în sala Polivalentă, și în alternativa pe care o avem suntem cam musafiri și depindem de foarte multe alte răspunsuri ca să ținem antrenamente. În continuare la infrastructură stăm deficitar. Încercăm să vorbim cu jucătorii, să le explicăm situația. Nu mai avem unde să amânăm meciurile pentru că s-au terminat spațiile libere a celorlalte echipe”, a adăugat managerul ieșenilor.

Politehnica a jucat doar două meciuri la Iași în acest sezon, ambele cu Timba. Unul a fost în primul tur al cupei, iar al doilea în campionat. Ambele s-au disputat pe acea suprafață pentru care ieșenii aveau derogare până la finalul anului trecut. Politehnica a disputat etapele 14 și 15, dar are restanțe din etapele 11, 12, 13, pe care le-a reprogramat până în 21 martie.

Așteptăm să se termine lucrările cât mai repede pentru că, fiecare meci pe care nu-l jucăm în sală, privează spectatorii din Iași de a vedea echipe puternice, pe care s-ar putea să le pierdem anul acesta. E bine că s-a făcut. Sala e un semn clar că Primăria își dorește să facă ceva. Un semnal mai puternic decât acesta, că se investește în infrastructură, nu poate să existe”, a mai spus Șchiopu pentru aceeași sursă.

Moldovenii au disputat ultimele două partide considerate pe teren propriu la sala Dunărea din Galați. 

*foto: fiba.basketball, Sorin Pană 

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Targ de izmene
    Astfel de evenimente sunt foarte importante pt Sala Sporturilor din Iasi. Probabil ca asigura bonusuri pt cei care se prefac ca intretin cladirea napadita de jeg , praf si mucegai. Nu am constatat ca aceste venituri sa asigure macar montarea unui neon sau varuirea unui metru patrat de perete. Noroc cu montarea parchetului ca poate se mai da cu matura si se sterg paianjenii.
    Reamintesc amatorilor de targuri de nunti, izmene si blanuri ca exista un Centru Expozitional care zace neutilizat si care are spatii de expunere, parcari, transport in comun si in care NU SE POATE ptractica baschetul. Asa ca ar fi grozav ca acest targ extraordinar sa se desfasoare acolo. Consider ca ar trebui data o lege care sa stipuleze clar ca in acest gen de sali se pot desfasura DOAR competitii sportive si eventual concerte.

    cu 6 ani în urmă (24.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Chiper4325 :

    multumim MTS
    Bataie de joc mai mare decat la Iasi din partea Ministerului Tineretului si Sportului nu existsa. Dupa ce ca este probabil cea mai jegoasa infrastructura din tara, dupa ce ca MTS nici macar nu a intretinut actuala Sala Polivalenta, dupa ce ca au avut nevoie de 8 luni sa semneze documentele prin care PRIMARIA modernizeaza suprafata de joc, AU TUPEUL SA CONTINUE ORGANIZAREA ACESTOR TARGURI. Incredibil! Cred ca in maxim 2 ani se duce de rapa si suprafata asta noua. Problema este ca nu doar jucatorii echipei de baschet sunt afectati, ci si cei de la handbal sau futsal care totusi pot juca in sala de sport a liceului LPS...

    cu 6 ani în urmă (24.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!