Stiri Acvile

Campionatul European U16 bate la uşă pentru naţionala feminină

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.07.2015

Echipa naţională feminină U16 a României se pregăteşte intens pentru Campionatul European Divizia B de la Ohrid, Macedonia, competiţie care se va desfăşura în perioada 13-23 august. 

Reprezentativa pregătită de Cătalin Tanase, Larisa Toma si Eduard Ferencz a disputat şi va mai disputa câteva partide de verificare până la debutul Europeanului din Macedonia. La Ohrid, tricolorele au fost repartizate în Grupa A, acolo unde se vor duela pe rând cu Suedia, Danemarca, Albania şi Elveţia. 

Până în prezent, această naţională de junioare a întâlnit în amicale formaţii precum Slovacia (46-40, 49-64), Austria (54-50), respectiv Bulgaria (49-33). De asemenea, în perioada 30 iulie - 2 august tricolorele vor disputa trei meciuri de pregătire la Atena împotriva Greciei, respectiv alte două amicale cu Bulgaria în 8-9 august, urmând ca apoi să se deplaseze spre Macedonia.  

"În stagiul montan am încercat să încărcăm cât mai mult şi să  progresăm cât mai bine fizic, fiind una dintre problemele descoperite în stagiile anterioare. După care am intrat în forţă la antrenamentele de pregătire tehnico-tactică, dorind să perfecţionăm modelul de joc preconizat atât pentru atac, cât şi pentru apărare. Iar la jocurile de verificare, ne-am propus din start să corectăm greşelile descoperite şi să crestem procentajele la aruncările din acţiune de la meci la meci. Pe de altă parte, este foarte bine că după prima perioadă de pregătire nu avem probleme medicale grave.

La Ohrid, în prima fază, vom întâlni două echipe nordice, Suedia şi Danemarca, despre care nu avem prea multe informaţii până la această oră şi care par favorite în accederea în grupa valoricî 1-8, prin prisma rezultatelor de la ultimele întreceri continentale, precum şi naţionalele Elveţiei şi Albaniei. Obiectivul propus de noi este îndrăzneţ, calificarea în grupa valorică 1-8, şi nutrim speranţa într-o clasare cât mai sus posibil, chiar dacă nu avem jucătoare exponenţiale, care să facă diferenţa. Trebuie să lucrăm în perioada următoare şi să ajungem să ne bazăm la Europene pe omogenitatea echipei, forţa grupului şi pe o apărare agresivă, indispensabile pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont că avem în componenţa lotului mai multe jucătoare născute în 2000, pentru care experienţa acumulată la acest turneu final european va fi un atuu important anul viitor", a declarat antrenorul principal Cătălin Tănase, conform site-ului oficial al FRB. 

În pregătiri cei trei antrenori au avut la dispoziţie un lot format din următoarele baschetbaliste:

Dinu Claudia (1999) - ACS Champions Bucureşti
Mihai Raluca (1999) - ACS Champions Bucureşti
Al Ashhab Amira (1999) - ACS Champions Bucureşti
Ferariu Maria (2000) - CSU Braşov
Brezoi Iulia (1999) – CSU Braşov
Armanu Teodora (1999) – CSU Braşov
Ghiţă Alexandra (2000) – CSS Târgovişte
Virjoghe Anamaria (1999) – CSS Târgovişte
Dumitrescu Sarah (2000) – BC Star Bucureşti
Sălătioan Roberta (1999) – LAPI Dej
Orban Nicolette (2000) – CN MIhai Eminescu Oradea
Părău Irina (2000) – Galactica Cluj-Napoca
Manea Teodora (1999) – CSS Alexandria
Tănase Daiana (1999) – CSS Târgovişte
Spier Silvia (2000) - LPS Arad
Popescu Carla (2000) – CSS Târgovişte
Bartok Rita (1999) – KSE Tg. Secuiesc

*Foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii