Stiri Vulturi

Care vor fi marii absenți ai Italiei în meciul cu România

David  Istrate

David Istrate
25.02.2018

romania italia preliminarii mondial

Luni, 26 februarie, selecționata Italiei intră în rândul marilor naționale care au jucat în BT Arena, în ultimele 6 luni. Confruntarea dintre România și Italia are loc în etapa a 4-a din prima faza a preliminariilor Campionatului Mondial și miza este locul 1 în Grupa D. 

În momentul actual, Italia se află pe prima poziție cu 3 victorii din tot atâtea partide disputate. Acest lucru nu este o surpriză, cu toate că lotul Squadrei Azzura diferă foarte mult față de cel de la Eurobasket 2017. Astfel, am selectat 7 sportivi de mare clasă, care nu vor juca luni din diverse motive. Aceștia sunt:

1. Marco Belinelli

Născut în San Giovanni in Persiceto, Belinelli este unul dintre cei mai buni baschetbaliști din istoria țării sale. Ca un adevărat globetrotter, veteranul de 31 de ani a jucat pentru 9 echipe în NBA, reușind să câștige campionatul în 2014. În același an, Belinelli a reușit să câștige concursul de 3 puncte din cadrul All Star Game, după o finală cu Bradley Beal. Începutul acestui sezon l-a găsit pe Belinelli la Atlanta Hawks, însă recent el a fost cedat la Philadelphia 76ers. Anul acesta are medii de 11.4 puncte în 23.8 minute de joc. De asemenea, la Eurobasket 2017, sportivul de 1.96 a jucat excelent și a încheiat competiția cu 17.9 puncte, fiind în primii 10 marcatori.

2. Danilo Gallinari

Jucătorul de 29 de ani a fost unul din cei mai promițători tineri ai generației sale. Drept dovadă, în 2008, la doar 20 de ani, Gallinari a fost numit MVP-ul ligii italiene. Prin urmare, în sezonul următor, italianul a fost transferat în NBA, la New York Knicks. În metropola americană, Gallinari a jucat vreme de 3 ani, însă apoi a trebuit să plece la Denver Nuggets din pricina unei înțelegeri prin care Carmelo Anthony a ajuns la Knicks. În 2014, Gallinari a reușit să marcheze 47 de puncte într-o înfrângere împotriva lui Dallas Mavericks. Din acest sezon, baschetbalistul de 2.08 a ajuns la Los Angeles Clippers și are medii de 15.9 puncte, 4.9 recuperări și 2.1 pase decisive.

3. Daniel Hackett

Jucătorul lui Brose Bamberg provine dintr-o familie mixtă formată dintr-un tată american și o mamă italiană. Hackett a studiat la facultate în SUA, la University of Southern California devenind principalul conducător de joc al echipei. Cu toate că a jucat foarte bine vreme de două sezoane, italianul nu a fost selectat în NBA și astfel s-a întors acasă, unde a semnat un contract cu Benetton Treviso. Perioada sa de glorie a fost între anii 2011 și 2014, când Hackett a câștigat campionatul de două ori, iar cupa și supercupa o singura dată. De asemenea, baschetbalistul de 30 de ani a fost numit în 2013 cel mai bun jucător în toate cele trei competiții interne. Din acest sezon, Daniel Hackett joacă pentru Brose Bamberg și are 9 puncte, 2.9 recuperări și 3.5 pase decisive în aproximativ 24 de minute de joc.

4. Nicolo Melli

Melli și-a început cariera în baschetul profesionist la vârsta de 16 ani, jucând pentru Pallacanestro Regiana. După 3 sezoane, jucătorul italian a ajuns la Olimpia Milano și a reușit să fie selectat în All Star Game din 2011 până în 2013. Însă alegerea cea mai inspirată a fost transferul la Brose Bamberg, echipă alături de care a obținut două titluri în Bundesliga. În prezent, Nicolo Melli joacă la deținătoarea Euroligii, Fenerbahce, având medii de 8.3 puncte, 5.1 recuperări și 1.6 pase decisive.

5. Luigi Datome

Cunoscut drept Gigi Datome, baschetbalistul de 30 de ani are o carieră impresionantă. Câștigător al Euroligii, de două ori campion al ligii turce și o dată al celei italiene, Datome a fost unul dintre cei mai buni jucători peste tot unde a jucat. De asemenea, sportivul de 2.03 a jucat două sezoane în NBA pentru Detroit Pistons, însă apoi a revenit în Europa la Fenerbahce. Aici, Datome a fost cel mai bun jucător al finalei, în 2016, dar și al Cupei, în 2017. La momentul actual, italianul adună 9.4 puncte, 3.7 recuperări și 1.1 pase decisive în 25 de minute de joc.

6. Alessandro Gentile

Născut în Maddaloni, în 1992, Gentile a practicat baschetul de mic și a ajuns rapid unul dintre cei mai talentați sportivi din țara sa. Jucător la Olimpia Milano, Gentile a reușit să câștige campionatul în 2014 și în 2016 și a fost cel mai bun jucător al echipei sale în finala din 2014. De asemenea, în același an, italianul a fost draftat de Minnesota Timberwolves, însă nu a jucat deloc pentru echipa americană. Din acest sezon, baschetbalistul italian evoluează pentru Virtus Bologna și strânge în medie 16.9 puncte, 6.8 recuperări și 3.5 pase decisive.

7. Andrea Cinciarini

Veteranul de 31 de ani a petrecut o bună parte de timp la Pallacanestro Regiana, echipă alături de care a câștigat Eurochallenge în 2014, an în care a fost numit și MVP-ul turneului Final 4. Din 2015, Cinciarini joacă la Olimpia Milano, unde a câștigat 2 cupe, 2 supercupe și un titlu. De asemenea, el joacă și în Euroligă 11 minute/meci cu statistici de 3.6 puncte, 1.9 recuperări și 1.8 pase decisive.

Prin urmare, este de remarcat că deși joacă fără cei mai buni jucători, Italia reușește în continuare să se mențină în top. Cu toate acestea, România are șansa ei și o va juca luni, 26 februarie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Italia, măcinată de absențe și accidentări înainte de dubla cu Olanda și România

CITEȘTE ȘI: Italia își respectă statutul de favorită în duelul cu Olanda 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!