Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Casian Todorov: “Timba este o echipă deosebită”

Marius Petri

Marius Petri
02.04.2014

În cadrul ultimei etape a sezonului regulat, BC Timba se deplasează la Târgu Mureș pentru confruntarea cu formația locală mâine (3 aprilie) începând cu ora 19:00. Indiferent de rezultatul acestei partide, bănățenii vor încheia sezonul pe locul 12, având un bilanț de 3 victorii și 22 de înfrângeri până în acest moment.

Meciul precedent, pierdut împotriva celor de la BCM U Pitești, a reprezentat o premieră pentru unul dintre componenții formației timișorene. Casian Todorov, una dintre speranțele baschetului timișorean, a fost folosit pentru prima oară ca titular în maieul galben-negru, reușind cea mai bună performanță din acest sezon de debut în Liga Națională (detalii aici). Campion anul trecut la categoria U18, acesta a sosit la Timba în partea a doua a sezonului, după ce a făcut parte din lotul concitadinei BC Timișoara. Înaintea partidei cu BC Mureș, conducătorul de joc de 19 ani a oferit un scurt interviu cititorilor TotalBaschet.ro:

În ultima partidă ai fost pentru folosit pentru prima dată în primul cinci. Cum te simți înaintea meciului cu Mureș?

Da, în meciul cu BCM U Pitești am fost pentru prima oară titular și țin să îi mulțumesc foarte mult antrenorului Bogdan Murărescu pentru șansa și încrederea acordată. Sper ca în următorul meci împotriva celor de la BC Mureș să facem o figură frumoasă, fiind și ultima etapă din sezonul regulat.

Ai debutat în LNBM sezonul acesta. Cum a fost anul competițional 2013/2014 pentru tine?

Anul 2013/2014 a avut o primă parte care nu a decurs așa cum am anticipat datorită neînțelegerilor la care nu m-am așteptat din partea celor de la BC Timișoara, însă în cea de-a doua parte pot spune că a decurs destul de bine mulțumită echipei Timba.

Ce părere ai despre parcursul vostru din această ediție de campionat?

Având în vedere faptul că majoritatea jucătorilor din care este formată echipa sunt tineri, am avut o evoluție acceptabilă. Timba este o echipă deosebită, cu un colectiv foarte prietenos și pozitiv din care mă bucur că am putut face parte în această a doua jumătate a sezonului.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Todorov după încheierea sezonului, contractul acestuia cu “urșii” expirând la finalul acestei stagiuni. De notat este faptul că la Timba au debutat în acest sezon alți doi juniori, Robert Medgyesy și Ovidiu Udrea, formația lui Bogdan Murărescu mizând pe promovarea tinerilor în urma dificultăților financiare.

*foto: Mihai Toth (facebook.com/BCTimba)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!