Stiri Cupa României Feminin

Cazul "Memoriu F8 F". Fogel: "Nu mă interesează dacă voi fi amendat, a fost un arbitraj părtinitor"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.02.2018

La două zile distanță de la fluierul de început al ultimului act din cadrul Cupei României la baschet feminin, finala încă se dispută. Confruntarea s-a mutat de pe parchet în birourile Federației Române de Baschet, dar și la nivel declarativ. În acest sens, CSM Satu Mare a susținut astăzi o conferință de presă la care au participat președintele Vasile Fogel, președintele secției de baschet feminin Florin Mureșan și antrenorul Marius Dobă. 

Mai citiți si:

Vasile Fogel: "Nu putem garanta titlu deoarece în baschet esti la mâna a trei fluiere"

Vasile Fogel a declarat că memoriul a fost depus în pauza meciului, când nu se cunoștea echipa câștigătoare, însă în realitate documentul a fost înmânat comisarului partidei la finalul jocului, după ce ACS Sepsi SIC a câștigat Cupa României. Legat de memoriu, președintele CSM Satu Mare a afirmat că teoretic se așteaptă la o decizie favorabilă clubului său deoarece "regulamentul este de partea noastră".

Contestația a fost formulată încă înaintea începerii partidei și s-a hotărât depunerea ei în pauza mare. Domnul Mureșan m-a întrebat dacă depunem contestația, am spus clar, depunem. Ideea depunerii contestației nu a fost chiar ca să câștigăm la masa verde, a fost o nerespectare a unui regulament. De aceea subliniez încă o dată, am hotărât la pauza mare când nu se știa cine va fi câștigătorul acestei partide. Și contestația se depunea oricum.

Că avem dreptate în contestație, avem dreptate clar, 3+3 nu este 4 cu 2 sau 2 cu 4. Trei jucătoare americane, trei europene. Din punctul nostru de vedere este foarte clar. Teoretic ar trebui să dea (federația o decizie în favoarea CSM), regulamentul este de partea noastră. Acum, ce se va hotărî, nu știm. 

Am spus acest lucru și la Total Baschet: nu neapărat vrem să câștigăm la masa verde, vrem să se facă dreptate.

Cu privire la arbitraj, Vasile Fogel a susținut că echipa sa a fost dezavantajată de brigada de arbitrii formată din Andrada Csender, Amalia Machris și Alexandra Stan.

Legat de arbitraj, nu mă interesează și dacă voi fi amendat, a fost un arbitraj complet părtinitor în favoarea echipei gazdă. Înțelegem ca echipa gazdă să fie puțin ajutată, 10% față de cealaltă echipă, dar ce s-a întâmplat pe teren a fost cu totul curios.

Am fost informat după meci că jucătoarele noastre erau pline de zgârieturi și de lovituri, care domnișoarele arbitre n-au vrut să vadă. 

În final, președintele CSM Satu Mare a trimis săgeți și spre Federația Română de Baschet sugerând că echipa sa este defavorizată în comparație cu celelalte formații din LNBF.

Am vrut să organizăm noi unul dintre turnee, nu s-a vrut. Suntem departe de București, cum a spus și domnul Mureșan, Satu Mare și Târgu Mureș, cam altă categorie în ochii federației, nu știm de ce, suntem departe. Dar eu sper să menținem locul 2 la finalul celor 2 turnee și pe urmă play-off-ul. 

Vasile Fogel nu este la prima declarație în care critică arbitrajul din campionatul românesc. Pe data de 19 iunie 2017, invitat în cadrul unei emisiuni locale, Fogel a declarat"impresarul și viitorul antrenor al echipei garantează finala campionatului" însă nu și titlul deoarece "ești la mâna a trei fluiere"

La vremea respectivă Comisia de Disciplină a FRB a declarat că va analiza declarația președintelui CSM Satu Mare, însă cazul a fost trecut cu vederea de oficialii FRB.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Mincinosul
    Domnul Fogel statea in spatele meu la finala. In pauza mare s-a dus la Muresan sa comenteze. In timpul primului sfert era cel mai mandru conducator, dar dupa sfertul doi plangea in hohote cu colegii lui de neputinta echipei. Cat despre zgaraieturi fetele s-au zgariat singure de nervi. Denson dadea cu piciorul in scaune,Harrison dadea pumni pe teren pe cine apuca, iar Solopova mima lovituri si cand nu era nimeni langa ea. Rusine voua! Ati furat bani din toate partile pentru rezultete si acuma cand ele lipsesc veniti cu comentariile.

    cu 6 ani în urmă (27.02.2018) Raspunde
  • Vander :

    D-l Fogel
    Am fost prezent la toate meciurile din F8 si pot să afirm cu certitudine că D-l Fogel era supărat și înaintea sfertului de dinala Satu Mare-Alba Iulia, afirmand că ”Așa arbitri m...e n-am mai văzut ca în această țară”... Oare tot regulamentul îl supăra? Probabil, că trebuia să plătească pentru faultul tecnic dintr-un meci anterior...-după spusele dânsului. Dacă Alba Iulia avea o bancă mai lungă Satu Mare poate că nici nu ajungea în finală după jocul prestat...Oare atunci care ar fi fost motivul contestației? Sepsi a mai jucat cu dânșii cu aceeași formulă ăn campionat. atunci n-au observat nimic? Povești... pentru distragerea atenției... Sic transit gloria Fogel...

    cu 6 ani în urmă (27.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Vogel este nervos impreuna cu Muresan datorita situatiei financiare.Au gresit in manevrarea conturilor financiare,si acum nu stiu cum sa iasa din balamuc..Cereti ajutorul DNA!

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!