Cazul ”Memoriul F8 F”. Cupa României rămâne la Sfântu Gheorghe


Publicăm decizia integrală a Comisiei de Competiții prin care s-a respins memoriul depus de CSM Satu Mare

Foto: Andreea Vlase

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe rămâne câștigătoarea Cupei României la baschet feminin, ediția 2018. În urmă cu puține momente ne-a fost comunicată decizia Comisiei de Competiții Legitimări, Transferări și Omologări a Federației Române de Baschet de respingere a memoriul depus de CSM Satu Mare.

Conform documentului oficial, decizia a fost luată în cursul acestei zile, în unanimitate, de către președintele Viorel Constantinescu și membrii Vlad Ghizdăreanu respectiv Aurel Oprea. Comisia forului românesc a analizat protestul depus de CSM Satu Mare, foaia de arbitraj întocmită la data de 25.02.2018, lista jucătoarelor înregistrate la FRB de către ACS Sepsi SIC, întâmpinarea clubului ACS Sepsi SIC cât și declarația publicată de către site-ul nostru a managerului Florin Mureșan.

În baza acestor documente, CCCLTO a constatat că ACS Sepsi SIC a folosit în finala Cupei României 4 (patru) jucătoare europene respectiv 2 (două) jucătoare non-europene, însă nu s-au încălcat prevederile agreate în cadrul Biroului Federal din 16.03.2017. Mai exact, CCCLTO afirmă că în ședința președinților de cluburi s-a prezentat un exemplu maxim posibil de jucătoare legitimate (3 europene și 3 non-europene) însă acest fapt nu a exclus situația în care s-ar utiliza un număr mai mic de 3 jucătoare noneuropene și mai mare de 3 jucătoare europene. Cu alte cuvinte, CCCLTO a constatat o eroare atât în procesul verbal al Biroului Federal din 28.02.2017 cât și în regulamentul specific al LNBF și al Cupei României.

CSM Satu Mare poate face apel în 48 de ore. Vă prezentăm întregul comunicat de presă al CCCLTO.

Astazi, 06.03.2018, Comisia Competitii Legitimari Transferari si Omologari a Federatiei Romane de Baschet, legal constituita, s-a intrunit in prezenta urmatorilor membri:

-  VIOREL CONSTANTINESCU - Presedinte
-  VLAD GHIZDAREANU - Membru
-  AUREl OPREA – Membru,
in vederea analizarii protestului formulat de catre CSM SATU MARE,  in data de 25.02.2018,  la finalul jocului cu ACS SEPSI SIC SF.  GHEORGHE din finala Cupei Romaniei Feminin 2017-2018, cu privire la inscrierea in foaia de arbitraj de catre echipa ACS SEPSI SIC SF.  GHEORGHE a unui numar mai mare decat cel prevazut de regulamentele FRB de jucatoare straine.
CSM SATU MAREa achitat taxa in conformitate cu prevederile art 21.2 din  RGOC si a depus in termen protestul.
Prin protestul formulat, CSM SATU MAREa sustinut ca ACS SEPSI SIC SF. GHEORGHE nu a respectat, in meciul din data de 25.02.2018,  prevederile pct. 4 lit. A din Regulamentul Specific al Cupei Romaniei 2017 - 2018, respectiv a inscris de foaia de arbitraj un numar mai mare de 3 jucatoare europene si a solicitat CCLTO urmatoarele:
- admiterea protestului formulat;
- omologarea jocului din data de 25.02.2018 din finala Cupei Romaniei cu scorul de 20-0 in favoarea echipei CSM SATU MARE prin forfait tehnic conform art 20.9 din RGOC pentru incalcarea pct 4 litera A din Regulamentul Specific al Cupei Romaniei 2017-2018.

Pentru judecarea protestului formulat de catre CSM SATU MARE, CCLTO a analizat urmatoarele documente:
- Protestul inaintat de catre CSM SATU MARE;

- Foaia de arbitraj intocmita la data de 25.02.2018;
- Lista jucatorilor inregistrati la FRB (formularul L20) de catre echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE
- Intampinarea  clubului ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE formulata impotriva protestului inaintat de catre CSM SATU MARE la finalul jocului din data de 25.02.2018
- Declaratia publica a dl Florin Muresan, manager CSM Satu Mare, din conferinta de presa din data de 27.02.2018 organizata la Satu Mare si publicata pe Total Baschet.ro (http://totalbaschet.ro/articol/Cazul-Memoriu-F8-F-Mure%C8%99an-Am-primit-telefoane-s%C4%83-retragem-echipa-de-pe-teren-Ei-a%C8%99a-au-procedat-la-Cluj-~58919);

Astfel, Comisia retine
:

- ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE s-a prezentat la partida cu CSM SATU MARE, din data de 25.02.2018, in finala Cupei Romaniei 2018, cu un numar de 12 sportive din care 6 jucatoare straine, astfel cum rezulta din foaia de arbitraj a partidei:
3   Adrienne Nicole Webb                           cetatenie USA
4   Nathalie Esie Marie Fontaine                  cetatenie SUEDIA
10  Danielle Evelyn Hamilton Carter              cetatenie SUEDIA
11  Ruzica Dzankic                                      cetatenie Croatia
12  Marina Kress                                         cetatenie Belarus
15  Tyaunna Dominique Marshall                  cetatenie USA                                                   
- partida disputata intre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE si CSM SATU MARE, din data de 25.02.2018, a fost castigata de catre echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE cu scorul de 62-48 utilizand un numar de 6 sportive straine.
- in conformitate cu art 6.14 din RGOC “Un jucator strain este considerat acel jucator care nu detine legal cetatenia tarii federatiei care emite legitimatia / licenta de jucator”. 
- in conformitate cu art 6.27. litera e din RGOC  “Legitimatia/ licenta unui jucator va cuprinde:. Numele tarii a carui cetatenie (Codul IOC) o detine cel în cauza,

Comisia constata:

- din documentele prezentate si din foaia de arbitraj ca echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE a utilizat in jocul disputat in data de 25.02.2018, un numar  maxim de 6 jucatoare straine in acord cu prevederile art 4A din RSCR 2018
Referitor la solicitarea echipei CSM SATU MARE de a se constata ca pe foaia de arbitraj au fost trecute 2 jucatoare non europene si 4 jucatoare europene,  CCCLTO retine:
- Avand in vedere ca, normele FIBA EUROPA pentru competitiile europene limiteaza doar numarul de jucatori non europeni;
- Avand in vedere ca, in sedinta presedintilor din Liga Nationala de Baschet Feminin, din data de  28.02.2017, desfasurata la Tg Mures, s-a votat propunerea de a limita numarul jucatoarelor straine la 6 din care maxim 3 jucatoare non europene, prezentat prin exemplul maxim posibil (3 non europene si 3 europene), acest fapt neexcluzand situatia in care s-ar utiliza un numar mai mic de 3 jucatoare noneuropene si mai mare 3 de jucatoare europene, dar pastrandu-se numarul maximal de 6 jucatoare straine;
- Avand in vedere ca, in procesul verbal al sedintei,  din data de 28.02.2017, din eroare nu au mai fost inserate si  celelalte situatii posibile de utilizare a unui numar mai mic de jucatoare noneuropene si a unui numar mai mare de jucatoare europene,  fara a incalca numarul maxim de  6 jucatoare straine;
- Avand in vedere ca, aceasta eroare  a fost preluata atat in decizia BF din data de 16.03.2017 cat si in RSCN si RSCR 2017 – 2018;
- Avand in vedere declaratia publica din conferinta de presa, din data de  27.02.2018, a domnului Florin MURESAN, manager CSM SATU MARE, participant la sedinta presedintilor din data de 28.02.2017, de la Tg Mures, care confirma existenta erorii din cadrul documentelor mai sus amintite, raportata la situatia votata in cadrul sedintei presedintilor din Liga Nationala de Baschet Feminin, referitoare la limitarea a numarului de jucatoare straine la 6, din care maxim 3 jucatoare noneuropene.  
Fata de toate acestea, CCLTO urmeaza a respinge protestul declarat de CSM SATU MARE  cu privire la inscrierea in foaia de arbitraj de catre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE a unui numar mai mare decat cel prevazut de regulamentele FRB de jucatoare straine.
 
Pentru aceste motive
 
Comisia Competitii Legitimari Transferari si Omologari a Federatiei Romane de Baschet decide:
 
1. Respinge ca neintemeiat  protestul declarat de CSM SATU MARE de la finalul jocului din 25.02.2018 din finala Cupei Romaniei.
2. Mentine rezultatul jocului dintre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE si CSM SATU MARE din data de 25.02.2018, castigat de catre echipa ACS SEPSI Sic Sf GHEORGHE cu scorul de 62 – 48 si declara echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE castigatoare a Cupei Romaniei editia 2017 - 2018.
 
Prezenta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi.
Impotriva deciziei CCLTO  in conformitate cu prevederile art 21.12 din RGOC se poate face apel in termen de 48 de ore de la pronuntare.Citește ultimele știri despre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe
Citește ultimele știri despre CSM Satu Mare
Află toate informațiile redactate despre confruntarea dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe vs CSM Satu Mare

totalbaschet.ro / 07 March 2018 / 14:12


Galerie foto


7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA
0 
ADEVARUL INVINGE !! SATMARENII SA FACA ORDINE IN OGRADA LOR ATAT FINANCIAR CAT SI JURIDIC !! 
09 March 2018 13:07

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
Dan Calancea, după acuzațiile de blat: „Niște aberații, nu a fost nimic necurat"
Meciul de cupă dintre Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad a ridicat suspiciuni de incorectitudine 
FRB a sesizat Interpolul în cazul meciului dintre Olimpia Brașov și FCC ICIM Arad
Cele două formații sunt acuzate de blat. Cum s-au apărat oficialii echipelor (Video) 
S-au tras la sorți sferturile Cupei României la Baschet Feminin
Vor fi două dueluri între echipe din prima grupă valorică, dar și unul între formații din grupa B 
FRB: Suspiciune de blat la un meci din Cupa României feminin (Video)
Ce sancțiuni riscă persoanele implicate 
Anisia Croitoru, cea mai bună marcatoare U23 în primul tur al Cupei României
Alte patru jucătoare tinere au reușit un double-double într-una din cele două partide 
Remarcatele primului tur al Cupei României, feminin. Primele 11 marcatoare au peste 23 de ani
Alexandra Chițanu a înscris cel mai mult dintre jucătoarele autohtone, după două americance 
Liviu Alexa, atac la noua conducere "U" Feminin: "Universitatea a revenit în mocirla rușinii"
Fostul presedinte al secției de baschet feminin a comentat prematura eliminare a Universității din Cupa României 
Ljubomir Kolarevic: „Am făcut un pas imens pentru această echipă tânără cu calificarea în turul doi”
ACS KSE Târgu Secuiesc a avansat în a doua fază a Cupei României din dubla cu Universitatea CSM Oradea 
Miljan Medvedj: „A fost un meci disputat cu multe răsturnări de scor. Am încercat mai multe formule de joc”
FCC ICIM Arad s-a calificat în turul doi al Cupei României după 136-135 în dubla cu Olimpia CSU Brașov 
Mădălin Piperea: „Au fost două meciuri foarte bune pentru aceste copile, care au 16 ani”
CSM Alexandria a trecut în turul doi al cupei după două întâlniri strânse cu Agronomia București  
0 
Sigur, nea Dane! Este niște răi ăia care vorbește așa ceva, nu ai mâncat usturoi și zic unii că miroase!  
click pt. Articol 07 December 2018 16:30
ioujhi intradevar
0 
Chiritaaa...singurul meci pierdut de sepsi saint ghiorgy anul trecut il mai ti minte ? nu a fost nimic suspect asa-i? cand marshall anne si cine mai era pe acolo erau niste jaloane in sala Horia Demian din cluj ? doar ca selectionerul sa prinda un loc 4 in defavoarea aradului ? hai sa fim seriosi! lucruri de genu s-au intamplat in fiecare an in liga asta!  
click pt. Articol 04 December 2018 11:46
0 
Hai să ne spălăm pe mâini. Nu e nevoie să fii specialist să observi niște lucruri nelalocul lor, Dzombeta de la Arad ar trebui expulzată fără drept de viză în următorii 10 ani în România, nu mai zic de "feblețea" lu' Marcel, blonda din Serbia, nu-i rețin numele, cum îi cere mingea lu' Mercea și repune ea fix în brațele lu' Ferenczi, uitase că doar anul trecut au fost coechipiere, anul asta sunt adversare. Da' sinecuristii din comitetul director al FRB simt că e mai simplu cu Interpol, de ce nu DNA?  
click pt. Articol 03 December 2018 16:31
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
U Cluj este pe nivelul grupei B de valoare !!
 
click pt. Articol 02 November 2018 14:28
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
In timpul meciului se vorbea de acest aranjament care fusese facut inainte de meci.Nu este de loc corect! 
click pt. Articol 02 November 2018 14:25
studentU finally
0 
o stire interesanta legata de baschetul feminin romanesc 🤣 
click pt. Articol 24 October 2018 16:25
mj23ky In sfarsit.....
0 
Antrenorul Aradului nu are nici cea mai mica vina....nu cred ca ar trebui suspendat, dar domnul Urban, cu siguranta are vina (ps. Hadzovic de cine asculta?). Cat despre dl inginer Calancea - suspiciunile asupra lui planeaza de foarte mult timp (legaturi cu arbitrii, comisari, chiar si jucatoare adverse). Poate, poate se lasa cu un an de suspendare pt faptuitori.... Felicitari pentru articol.... 
click pt. Articol 24 October 2018 14:56
TDM Alexa
0 
Fain vocabular. De presedinte. Bleahhh. 
click pt. Articol 02 October 2018 23:37
paulvero suferiti d scenarita:)
0 
daca vroiau ca dubla sa fie echilibrata si la limita , nu lasau sa conduca aradul cu 3 min inainte d final cu 3 p si implicit cu 12 la general...fiti seriosi, au fost 2 meciuri stranse si spectaculoase.Meciurile feminine se-nrorc repede, vezi canada-spania...Haide U! 
click pt. Articol 30 September 2018 11:35
studentU un inceput perfect
0 
pentru maestrul Popa Carmin. Tine sus munca buna, mestere! 😜 
click pt. Articol 29 September 2018 23:11