Stiri Cupa României Feminin

Cazul ”Memoriul F8 F”. Kereskényi Gábor: "Dacă clubul este convins că avem dreptate atunci merită să mergem mai departe"

Eduard Popa

Eduard Popa
08.03.2018

Kereskényi Gábor a întâmpinat jucătoarele cu flori după câstigarea titlului CEWL / Foto: Informatia Zilei.ro

Comisia de Competiții a Federației Române de Baschet a decis să respingă memoriul depus de Clubul Sportiv Municipal Satu Mare și să omologheze rezultatul din finala Cupei României în favoarea ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Oficialii sătmăreni s-au arătat nemulțumiți de decizia forului românesc și se gândesc să urmeze toate căile legale de care dispun pentru a-și face dreptate.

Prin memoriul depus în data de 25 februarie 2018, sătmărenii au avertizat Federația Română de Baschet că în cazul respingerii acestuia se vor adresa Curții de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar în cazul în care li se va da câștig de cauză cheltuielile "semnificative" vor fi suportate de către forul românesc.

Total Baschet a luat legătura cu primarul orașului Satu Mare, principalul sponsor al Clubului Sportiv Municipal din localitate. Kereskényi Gábor ne-a declarat că nu este menirea sa să analizeze regulamentul, însă dacă conducerea clubului este convinsă că dreptatea se află de partea lor îi susține să se adreseze și Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Nu cunosc regulamentul în detaliu. Pe larg puteți vorbi cu domnul Mureșan sau domnul antrenor Dobă. Eu nu sunt specialist în domeniu și nu cred că este menirea mea să analizez regulamentul. Eu știu punctul de vedere al CSM Satu Mare, dar nu sunt în cauză să fac dreptate sau să fac atribuțiile unei comisii de interpretare a regulamentului.

Bineînțeles, am discutat înainte de a afla verdictul, iar poziția mea este că dacă ei sunt convinși că avem dreptate atunci consider că merită și chiar este nevoie să mergem mai departe și la alte foruri abilitate, să căutăm dreptatea. În cazul în care sunt anumite reglementări sau articole interpretabile atunci este sub semnul întrebării. Eu consider, ca și jurist, deși nu am citit regulamentul, că dacă este fără echivoc atunci nu există loc de interpretări. 

În altă ordine de idei, primarul orașului Satu Mare a declarat că este mulțumit de câștigarea Cupei Europei Centrale, însă titlul Ligii Naționale de Baschet feminin nu este un obiectiv în acest an.

Am vorbit azi cu echipa, au avut primul antrenament după revenirea de la Brașov și le-am felicitat pentru rezultat. Noi am evoluat în trei competiții și ca obiectiv important ne-am impus să jucăm anumite finale, dar nu am vrut să punem pe umerii jucătoarelor niște obiective prea grele.

Le-am spus că trebuie să muncească, nu este un obiectiv câștigarea titlului LNBF. Sperăm într-o supriză, însă în viitor vom avea în vedere o structură solidă, inclusiv la anul, și încercăm să păstrăm un nucleu al echipei actuale urmând ca atunci să avem obiective mai mărețe și mai clare. 

Mai citiți si:

Cazul ”Memoriul F8 F”. Mureșan: "E o premieră ca o decizie a unui for să fie bazată pe o declarație de presă"

Cazul ”Memoriul F8 F”. Cupa României rămâne la Sfântu Gheorghe

Cazul ”Memoriul F8 F”. Comisia Centrală de Competiții a FRB s-a întrunit în cursul zilei de azi

Cazul ”Memoriul F8 F”. Ambrus Jozsef: „Eu cred că Satu Mare a greșit enorm acuzând arbitrajul”

Cazul "Memoriu F8 F". Dobă: "Sertarele birourilor FRB sunt pline de memorii din partea Sepsi SIC"

Cazul "Memoriu F8 F". Mureșan: "Am primit telefoane să retragem echipa de pe teren. Ei așa au procedat la Cluj"

Cazul "Memoriu F8 F". Fogel: "Nu mă interesează dacă voi fi amendat, a fost un arbitraj părtinitor"

Cazul "Memoriu F8 F". Discrepanță între regulamentul FRB și ce s-a hotărât în Consiliul Director

F8 F. Istvan Rusz: „Eu pot să joc cu 6 europene dacă vreau. Noi ne-am conformat regulamentului FIBA”

F8 F. Vasile Fogel: „Vrem rejucarea finalei pe teren neutru. Arbitrajul a fost distrugere în masă”

F8 F. CSM Satu Mare a depus memoriu împotriva Sepsi Sfântu Gheorghe

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș bbbarni :

    ?
    “Total Baschet a luat legatura cu primarul orasului Satu Mare,princilalul sponsor a Clubului Sportiv Municipal” :) Kereskényi sponsor???

    cu 6 ani în urmă (09.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Cred ca lipsa banilor si a datoriilor catre anumite entitati a fost cauza memoriului depus la federatie.Dreptatea invinge,deci satmarenii au ramas fara cupa si fara bani mai multi !!Rusinos sa procedez astfel:in sport trebuie sa fii corect si cinstit !! Nu ai bani,nu te duci la distractie...nu platesti antrenorul si unele jucatoare peste posibilitati...incerci sa platesti datoriile si nu acumulez alte datorii !!

    cu 6 ani în urmă (09.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!