Stiri

Ce contribuție! Bojovic și Ceskovic marchează 60% din punctele Sibiului în primele două meciuri

Paul Olar

Paul Olar
27.04.2014

CSU Sibiu a profitat de avantajul terenului propriu și nu a făcut pași greșiți în debutul Play-Off-ului. Gruparea pregătită de Miodrag Perisic are 2-0 la general în fața lui "U"-BT Mobitelco, după ultimul succes repurtat sâmbătă, scor 77-71.

Dacă prima încleștare s-a derulat sub sceptrul echilibrului, cea de-a doua a adus o desfășurare diferită. Silvășan și compania pornit ca din pușcă în meci, intrând la cabine sub adăpostul unui avantaj de nouă puncte, 35-44. Reveniți pe parchet, amfitrionii au arătat o altă față, și-au impus ritmul pentru ca la final, Sala "Transilvania" să fie din nou în sărbătoare. Indiscutabil, la rezultatele obținute de sibieni au contat enorm prestațiile lui Milos Bojovic și Matija Ceskovic.

Autor a 25 de puncte în meciul I, Bojovic a confirmat și în Play-Off forma afișată în sezonul regulat. Sârbul a fost cel mai bun marcator al campionatului, strângând o medie de 19.7 puncte. Vineri, Milos a contabilizat 9/15 din interiorul semicercului, 2/7 de la mare distanță și 1/2 de la libere, alături de 6 recuperări, 2 pase decisive și tot atâtea intercepții. În consecință, fundeșul ce a trecut și pe la PAOK Salonic a încheiat partida cu 21 în dreptul eficienței, fiind liderul trupei sale la următoarele aspecte: Minute petrecute pe parchet, puncte sau eficiență.

A urmat partida a doua, în care numărul cinci din garnitura "vulturilor" și-a trecut în cont 25 de puncte. El a avut 10/20 din acțiune, pe când la nivelul liniei de pedeapsă a marcat 4/5. Totodată, Bojovic a izbutit 3 recuperări, 2 assist-uri și un capac, totalizând 20 în dreptul eficienței. Foarte probabil, datorită evoluțiilor de până în prezent, sârbul este principala armă a formației din Sibiu. Jucătorul de 32 de ani este unul dintre baschetbaliștii valoroși ai Ligii Naționale și reprezintă genul de "clutch player", util oricărei formații. Experimentat, plavul nu se teme de nicio defensivă, știind să gestioneze momentele psihologice ale unui meci grație IQ-ului baschetbalistic remarcabil.

În schimb, Matija Ceskovic a reușit 18 puncte în urmă cu două zile prin: 1/3 două puncte, 4/11 din spatele arcului de cerc și 4/4 la libere. De asemenea, fostul conducător de joc mureșean s-a remarcat cu 5 pase decisive pentru a încheia duelul cu 13 la eficiență. Aportul important este însă cel de ieri, când bosniacul a pus pe tabelă 25 de puncte, după un procentaj de 73% din acțiune. Ceskovic a distribuit alte trei pase desive, foaia oficială arătând 21 la eficiență. Matija a demonstrat de numeroase ori căt de complet și util poate fi în jocul de baschet. Datorită fizicului, driblingului și a vitezei de reacție, el este capabil să evolueze atât pe poziția 1, cât și pe 2, executând ca la carte fazele de blocaj-plecare.

Unindu-și forțele, Milos Bojovic și Matija Ceskovic au capacitatea de a răpune orice apărare, fie că vorbim de cea om la om sau zonă. Ca să scoatem în evidență puterea ofensivă a acestui tandem, Total Baschet a realizat un scurt calcul matematic de pe urma confruntărilor anterioare. Vineri, Bojovic și Ceskovic au combinat pentru 43 de puncte, adică 55.84% din totalul de puncte ale "vulturilor". La 24 de ore distanță, "cuplul" ex-iugoslav a încheiat cu 50 de puncte - 64.93% din cele 77 marcate.

Împărțind sumele la doi, reiese un procentaj de 60.38% pe ambele întâlniri cu "U"-BT Mobitelco. Un număr impresionant, ce accentuează faptul că Miodrag Perisic are la dispoziție doi dintre cei mai temuți fundași ai întrecerii din țara noastră.

*Foto: csufans.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Da dar,
    Sarovici ne lipseste mult ... pierdere imensa

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate