Stiri

Cea mai mare sală din istoria NBA a fost demolată

Eduard Popa

Eduard Popa
21.11.2017

georgia dome

Sala care a găzduit partida cu cea mai mare asistență din istoria NBA, Georgia Dome din Atlanta, a fost demolată prin implozie luni de către autorități.

Georgia Dome a găzduit 74 meciuri din NBA în perioada 1997-1999. Printre ele se numără și victoria lui Chicago Bulls, scor 89-74, asupra echipei Atlanta Hawks, din 27 martie 1998. La acel meci au asistat 62.046 spectatori. În acel meci Michael Jordan a adunat 34 de puncte, cu 5 recuperări și 4 pase decisive, în absența lui Scottie Pippen. Pe teren s-au mai aflat Dennis Rodman sau Toni Kukoc pentru Chicago Bulls, dar și Dikembe Mutombo sau Steve Smith pentru Atlanta, anunță 24secunde.ro.

Imaginile cu demolarea Georgia Dome au fost surprinse de pe actuala arenă a celor de la Atlanta Hawks, Philips Arena.

Georgia Dome a fost construită în 1992 și a costat 214 milioane de dolari. Arena a găzduit meciurile de baschet din cadrul Jocurilor Olimpice din 1996, dar și întrecerile de gimnastică sau handbal. Sala a găzduit peste 1.400 de evenimente la care au asistat peste 37 de milioane de oameni. Pe lângă meciuri de baschet, la Georgia Dome s-au jucat meciuri de fotbal american, fotbal sau au avut loc concerte.

Demolarea Georgia Dome s-a făcut la trei luni de la inaugurarea Mercedes Benz-Stadium.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!