Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cezar Stănescu a semnat cu BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
01.07.2014

Stanescu

În seara zilei de marţi, BCM U Piteşti a parafat primul transfer al verii. Cezar Stănescu va juca în Trivale în sezonul 2014/2015 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. De asemenea, s-au semnat contracte de prelungire pentru un an cu Iulian Orbeanu, Hristu Şapera (antrenor principal) şi Rade Pavlovic (preparator fizic).

În sezonul  2013/14, jucătorul în vârstă de 26 de ani a avut medii de 13.5 puncte, 2.8 recuperări, 4 pase decisive, 0.8 intercepţii şi 4.4 posesii pierdute, pentru un indice al eficienţei de 7.2, totul în 36:37 minute pe meci. Cezar a avut procentaje de 45.9% la aruncările de două puncte, 24.3% la cele de la distanţă, respectiv 61.4% la linia de libere. Cea mai bună evoluţie a lui Stănescu s-a consemnat chiar în  meciul jucat împotriva argeşenilor la Malul Mării, terminat cu scorul de 97-57 în favoarea oaspeţilor. Atunci, Cezar a totalizat 34 de puncte (6/9 – 2 pcte; 6/12 – 3 pcte; 4/5 – libere), 3 recuperări şi 2 pase decisive, pentru 28 la eficienţă.

Baschetbalistul ce evoluează pe poziţia 2 a mai evoluat la Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti, CSU Asesoft Ploieşti, CSŞ Giurgiu şi CSM Bucureşti. În ediţia 2012/2013 de campionat, pe când evolua la CSM, Stănescu l-a avut antrenor chiar pe Hristu Şapera.

Iulian Orbeanu va juca pentru al doilea an consecutiv sub comanda lui Şapera. În ediţia trecută de campionat, în 29 de meciuri, acesta a strâns medii de 3.1 puncte, 2.2 recuperări şi 0.4 pase decisive, pentru 3.1 la eficienţă. Cel mai bun meci al tânărului pivot a fost cel câştigat în fieful Concordiei Chiajna. Atunci, Iulian a avut 11 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive.

Orbeanu

La nivelul Cupei României, Orbeanu a avut medii de 7.5 puncte, 3.3 recuperări şi o pasă decisivă, pentru 8.8 la eficienţă.

De notat că media de minute a sportivului român a crescut odată cu plecarea de la jumătatea sezonului a lui Ante Krapic.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    Jucatori bunicei, avem nevoie de ei in angrenajul echipei, insa pe langa un Silva sau Mandache...Pentru un loc 7-8 de Play-Off cred ca ne ajung si asa!

    cu 9 ani în urmă (02.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!