Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cherise Daniel: „Nu sunt mulțumită doar cu victoria de sâmbătă. Vrem să ajungem în Play-Off”

Paul Olar

Paul Olar
05.12.2016

Bilanțul și obiectivele Universității Cluj-Napoca din acest sezon nu au speriat-o pe Sirius Târgu Mureș, formație care a realizat surpriza etapei. Nou-promovata a răpus echipa lui Dragan Petricevic cu scorul de 114-106, la capătul unei încleștări ce a necesitat nu mai puțin de două reprize suplimentare.

În confruntarea de sâmbătă, Cherise Daniel a făcut șah-mat defensiva „studentelor”, prin cele 37 de puncte înscrise. Americanca a descris confruntarea într-un interviu acordat site-ului Total Baschet, spunând hotărâtă că Sirius țintește Play-Off-ul.

Cherise, i-ați făcut bucuroși pe fani sâmbătă, trecând de Universitatea Cluj-Napoca. Cum a fost disputa?

Meciul a fost unul extrem de atractiv, cu multă acțiune și răsturnări de situație. La final, unul dintre spectatori chiar mi-a spus că jocul i-a adus aminte de un meci din NBA, întrucât a fost plin de dramatism. Aș descrie partida drept o bătălie și sunt bucuroasă că am ieșit învingătoare.

Au fost două reprize de prelungiri dramatice. Ce a făcut diferența în favoarea voastră?

Nu am renunțat nicicum. Odată ce a început a doua repriză de prelungiri, mi-am spus că nu vreau să risc o nouă repriză, iar colegele mele au simțit același lucru. Drept urmare, am început în forță și le-am dat clujencelor 19 puncte în ultima repriză, așa că am reușit să câștigăm.

Ai făcut un meci mare, cu 37 de puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Ce aspecte te-au ajutat să evoluezi într-o manieră atât de impunătoare?

Am fost concentrată să obțin victoria alături de colegele mele, de antrenori și de staff. M-am simțit bine în zonă și nu am cedat. Am jucat pentru colegele mele, care au făcut o treabă formidabilă ținându-mă motivată timp de 50 de minute.

Deși ați reușit o victorie împotriva unei candidate la titlu, lucrurile au mers prost în prima parte a stagiunii. Ce nu a funcționat?

Avem un sezon lung și este oarecum normal să existe accidentări, să se acumuleze oboseală într-o echipă care joacă permanent. Cred că nu am fost suficient de unite pe teren, dar am rămas permanent optimiste. Apoi a ajuns la echipă Angel Robinson, o jucătoare grozavă, care poate ține mingea eficient. Ea ne ajută să practicăm un baschet mai bun.

Poate reprezenta succesul în fața Universității un moment al relansării pentru Sirius?

Acesta este planul! Nu sunt mulțumită doar cu victoria de sâmbătă și sunt convinsă că celelalte colege simt la fel. Vrem să ajungem în Play-Off și să luăm fiecare meci pe rând. Sunt sigură că vom crește ca echipă, iar chimia noastră va din ce în ce mai bună.

*Foto: Csaba Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!