Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chris Terrell: "Nu mi-am primit restanțele salariale"

Paul Olar

Paul Olar
17.08.2013

Chris Terrell a încheiat în luna mai aventura de un an și jumătate la CSȘ Giurgiu. Deși s-a confruntat cu numeroase situații neplăcute, tehnicianul american spune că a rămas îndrăgostit de România și va duce dorul oamenilor de aici.

Într-un interviu acordat site-ului Total Baschet, antrenorul în vârstă de 41 de ani vorbește pe larg despre cele întâmplate în țara noastră, precizând că s-ar întoarce doar dacă ar fi dorit de o grupare cu pretenții.

Ce ne puteți spune despre înțelegerea cu Halifax?

Voi pregăti pe Halifax Reinman în sezonul 2013-2014. Sunt o echipă importantă, ce a jucat acum doi ani finala campionatului din Canada. Dispun de o arenă frumoasă, cu 11.000 de locuri, iar fanii sunt senzaționali, făcând astfel acomodarea jucătorilor ușoară. Grupările ce vor da piept cu noi în deplasare au posibilitatea să-și pună autocarul în parcarea subterană a sălii, vestiarele și toate facilitățile sunt de primă clasă, deci noi trebuie să ne concentrăm doar la partea sportivă, din moment ce financiar avem asigurare.

Ce obiectiv vă propuneți?

Vom aborda fiecare joc pe rând, însă țelul nostru pe termen lung este să ne batem la campionat.

Să vorbim puțin și despre România.  Țineți legătura cu oamenii de la Giurgiu?

Bineînțeles. La Giurgiu am legat multe prietenii pe viață. Acei băieți s-au luptat pe teren în lipsa banilor și vor fi întotdeauna speciali. Cu atâtea probleme și griji, ei au continuat să se bată și să iubească ceea ce fac. Mă bucur că au găsit resursele de a continua pe prima scenă și în sezonul ce stă să înceapă.

Ați primit restanțele salariale?

Nu, nu am primit niciun leu de luni bune.  Liga Națională are parte de o imagine negativă în străinătate din cauza situațiilor de genul acesta.

Sunteți interesat să aduceți în Canada vreun baschetbalist ce a activat în țara noastră?

Ne vom strădui să acoperim posturile deficitare cu cei mai buni jucători. Un sportiv ce l-am antrenat, am urmărit atitudinea sa și felul cum se pregătește va avea de câștigat în ochii mei. Pentru mine, personalitatea este cel mai important aspect.

Unde vedeți baschetul din România peste 10 ani?

După părerea mea, în campionat este nevoie de introducerea unui plafon salarial (*Antrenorul face referire la sistemul implementat în NBA). Fiecare echipă își va gestiona bugetul într-un "salary cap"  stabilit clar. Așadar, oamenii nu o să mai fie neîndreptățiți și imaginea Ligii nu va mai fi pătată. Echipele vor căpăta un renume, iar bărbații și femeile ce lucrează în domeniul sportului cu mingea la coș pot să-și întrețină și mai ușor familiile. După ce începe procesul și există stabilitate financiară, nivelul campionatului va fi unul mai ridicat și va atrage sponsori.

Ați refuza o viitoare ofertă din Liga Națională?

Există cluburi puternice și cu tradiție ce evoluează la înălțime. Aș lua în considerare o ofertă de la o echipă sigură financiar ce își dorește titlul.

Ce mesaj aveți pentru români?

Sunteți printre cei mai buni oameni pe care i-am întâlnit vreodată. Cunoașteți sport și puneți multă pasiune. Mă simt norocos că am ajuns în țara voastră și vă mulțumesc că m-ați primit cu brațele deschise. Am să urmăresc campionatul și cu siguranță îmi va fi dor de voi. România, te iubesc!

*Foto: Andrei Sfetcu

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .......
    ''Oameni mici'' care incheie contracte pe care apoi nu le onoreaza!...DEZGUSTATOR!
    Din pacate EI sunt cei care CONDUC (sportul si aiurea) si care ne fac noua (romanilor) la toti o IMAGINE PROASTA in strainatate!!!

    cu 10 ani în urmă (17.08.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    FRB
    Asemenea cluburi ar trebui scoase repede din circuit. Ai restante, nu te poti inscrie in sezonul viitor. Simplu ca buna ziua. Mai bine ramanem cu un campionat cu 8 echipe sanatoase in loc de inventii de genul Giurgiu, CSM Bucuresti sau echipe din Ilfov.

    cu 10 ani în urmă (17.08.2013)
    • tzontzolino:

      re
      inventii precum CSM Bucuresti inseamna o echipa calificata consecutiv in play-off 2 ani la rand cu un antrenor roman tanar de viitor, pe cand (mi-e si rusine) echipe gen Pitesti cu traditie, candva campioana, castigatoare de cupa,finalista si participanta in eurochallenge se lupta pentru locul 11. Pentru Perry (fost jucator la Giurgiu) stii cat de mult l-a ajutat faptul ca a jucat la Giurgiu?

      cu 10 ani în urmă (27.08.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!