Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ciprian Prisăcaru: „Sunt dezamăgit de amatorismul CCCLT. Este ca în filmele cu proști, ne facem că nu înțelegem”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.03.2017

Spectatorii prezenți în data de 11 martie la Sala Sporturilor „Horia Demian”, ce a gâzduit duelul între Universitatea Cluj-Napoca și CSM Târgoviște, au asistat la un final tensionat. Gazdele s-au impus pe teren cu scorul de 88-54, iar echipa oaspete a contestat una dintre noile achiziții ale clujencelor solicitând să câștige jocul la masa verde. Cazul Swanier a stârnit valuri de reacții în Liga Națională de Baschet feminin, mai multe cluburi făcând front comun împotriva Universității.

Conducerea clubului din Târgoviște a depus memoriu la Comisia Centrală de Competiții Clasificări, Legitimări și Transferări, acesta fiind respins. Gruparea din Cetatea Chindiei a mers mai departe și a depus apel, împotriva deciziei CCCLT, la Biroul Federal unde memoriul a fost respins de cei 12 membri prezenți cu 9 voturi pentru respingere și 1 abținere. Răspunsurile primite i-au nemulțumit pe oficialii dâmbovițeni care au amenințat la vremea respectivă că se vor adresa tribunalelor abilitate internaționale.

Ciprian Prisăcaru a vorbit pentru prima dată după ce forurile abilitate s-au pronințat, arătându-se dezamăgit de „amatorismul CCCLT” și afirmând că „nimeni nu putea ține timpul în loc pentru cele cinci zile”.

Sunt dezamagit de amatorismul CCCLT care a judecat contestatia noastra si de usurinta pe care Biroul Federal a ararat-o in aceasta speta. Este absolut jenanta motivarea comisiei, care a respins contestatia pentru ca spun ei ca "doar am prezumat ca jucatoarea respectiva avea o intelegere cu alta echipa, dar nu avem si dovada".

Pai ce dovada mai mare poti avea, decat aceea ca jucatoarea a semnat ca doreste transferul la Cluj in ultima zi, pe 28 februarie, iar pe 5 martie a jucat in Polonia intr-un meci oficial? Nimeni nu poate juca fara o intelegere intre parti, la fel cum nimeni nu putea tine timpul in loc pentru cele cinci zile. Este ca in filmele cu prosti si ne facem ca nu intelegem."

Președintele CSM a adăugat că nu va cheltui banii clubului pentru orgolii, iar demersurile sale se vor opri în acest moment cu mențiunea că va propune Adunării Generale modificarea regulamentului.

Nu am continuat pentru ca suntem maturi si nu cheltuim bani pentru orgolii. Am cerut decat ceva ce este elocvent, insa vom propune Adunarii Generale modificarea Regulamentului de transferuri la acest punct. Nu trebuie sa mai fie permise astfel de golănii, este nevoie de un sistem corect, sa oferim baschetului un cadru legal clar si sa incurajam performanta, seriozitatea si profesionalismul, si bieninteles sa protejam investitiile care se fac.
Mai citiți și:

Florin Nini: „Conform regulamentului, jucătoarea este declarată aptă de joc şi punct”

Marcel Urban: „Echipa din Cluj este avantajată în faţa a foarte multe cluburi”

Rusz Istvan: „La anul o să aducem şi noi cinci jucătoare, care pot fi legitimate pentru finală”

CSM Târgoviște a contestat decizia CCCLT la Birou Federal

Comunicat FRB: „Naketia Swainer a fost transferată regulamentar de U Cluj-Napoca”

Cătălin Tănase despre cazul Swanier: „Ce ar trebui să facem noi? Să o legitimăm pe Chrissy Givens, după ce termină campionatul în Spania, să o aducem la semifinală?

Ciprian Prisăcaru: „Swanier nu poate avea drept de joc în Liga Națională”

Dragan Petricevic: „Toate jucătoarele noastre sunt legitimate regulamentar”

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    amatorism ?
    Si cazu Green acum cativa ani? Sau voi aveti voie ?

    cu 7 ani în urmă (24.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DIMA :

    Ciprian Prisăcaru !
    Cum vi_se pare dublă măsură ? Vorbiți pe lângă subiect !

    cu 7 ani în urmă (24.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!