Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Circul scoate echipele timișorene din sala Constantin Jude

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.11.2017

Echipele de pe Bega au o nouă problemă din cauza infrastructurii precare din oraș. Sala Constantin Jude este ocupată în mare parte din această săptămână de... circ. Începând de astăzi, de la ora 11, Cirkus Cirkor pune în scenă spectacolul Limits. Bătrâna sală timișoreană va găzdui ultimul spectacol de circ contemporan pe 25 noiembrie.

Cu sala ocupată, formațiile de seniori din oraș sunt nevoite să găsească alternative pentru antrenamente. În oraș nu există o altă sală care să ofere aceleași condiții. Parchet mai este la sala Mircea Albu, dar casa celor de la CSS Bega nu reprezintă o soluție pentru echipele prim-divizionare, deoarece pot apărea oricând accidentări din cauza suprafeței. Echipa de futsal din primul eșalon a optat să organzieze un meci la Sânnicolau.

Prim-divizionarele de baschet nu au meciuri acasă în această perioadă, dar antrenamentele sunt date peste cap. Fetele de la SCM Timișoara joacă luni, în deplasare, cu CSU Alba Iulia. Colegii de la secția masculină au o mică pauză în campionat, cu partidele naționalei, dar joacă următorul meci de ziua națională, acasă cu Steaua CSM Eximbank, astfel că trebuie să găsească alte soluții pentru a nu pierde atâtea zile. BC Timba avea probleme și înainte din cauza supraaglomerării din sală și a apelat de ceva timp la soluția Buziaș, unde încearcă să și joace meciurile de acasă.

Sala Constantin Jude, fosta Olimpia, a fost construită în 1968 și rămâne în continuare cea mai importantă sală din oraș. De ani buni se vorbește despre sala nouă a Politehnicii, de 3000 de locuri, dar construcția a început la finalul lui 2010 și ar fi trebuit să fie finalizată în 24 de luni. N-a fost gata pentru EuroBasketul feminin din 2015 și nu este gata nici acum din cauza problemelor cu firma în insolvență și a licitațiilor contestate. S-a vorbit mult, anul acesta, despre o sală nouă de 16.000 de locuri, dar au fost divergențe în privința amplasării acesteia.

În 5 decembrie este programat un concert de muzică creștină la sala Constantin Jude. Cluburile se pot considera norocoase dacă activitatea le va fi dată peste cap doar de acesta și luna viitoare nu vor apărea și alte evenimente care nu și-au găsit loc în alte săli de spectacole. Orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană în 2021 și evenimentele culturale se vor înmulți în anii următori.

*foto: Cirkus Cirkor facebook

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    pentru ca
    Dupa 1989,Timisoara din cauza faptului ca a avut doar primari ce nu au avut sustinere politica de la Bucuresti,a pierdut enorm.Din pacate si din 2012 este la fel.
    Sala de 3000 de locuri nu va fi terminata pentru ca nu se vrea sa fie terminata.
    Iar controversele referitoare la noua sala de sport indigneaza orice cetatean al acestui oras.Se pare ca in ultimul timp nu se cade de comun acord asupra locatiei salii de 16 000 de locuri.
    Ce tampenie!Sa pui deasupra bunastarii locuitorilor orasului aceast lucru,de atata timp,pentru probabil niste interese logistice sau de alta natura ce rezulta din zona aleasa.
    Timpul trece,iar Timisoara pierde din nou pentru niste ambitii politice de doi lei.
    E asa sau nu,domnisoara Andreea Vlase?

    cu 6 ani în urmă (26.11.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Nu trebuie nici o sala mare ca sa joci frumos si eficient,fiindca in afara de Sfantu Gheorghe,nu se umple nici o sala de sport la baschet!! Cand se umple undeva(de exemplu la Cluj !),atunci doar datorita prezentei echipei SEPSI SIC.Cu Alba Iulia au fost prezenti 50 de spectatori ,cand joaca cu SEPSI SIC,se umple cu ultrasii de la U,fara sa urmareasca partida....vin doar ca sa urle fara nici o logica si civilizatie !!!!

    cu 6 ani în urmă (28.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!