Stiri

Claudia Cuic (Pop) a debutat la Botaș Spor cu o victorie clară în fața fostei sale formații

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.10.2018

Noua ediție a campionatului Turciei a început la finalul săptămânii trecute. Trei românce joacă în acest an în prima ligă turcă: Claudia Cuic (fostă Pop), Gabriela Mărginean și naturalizata Ashley Walker. Botaș Spor a câștigat la 30 de puncte duelul din prima rundă, iar Adana Basket și Mersin BSB au cedat 8 și 7 puncte.

Claudia Cuic a trecut în această vară de la Istanbul Uni. la Botaș Spor Kulubu. A început campionatul acasă, chiar în fața echipei de la care a plecat. Botaș s-a impus cu 79-49 și este lider după prima etapă, la coșaveraj. Claudia Cuic a jucat 24 de minute la debutul în campionat pentru noua sa echipă. A înscris 9 puncte (3/6 la șuturile din semicerc și 1/2 de la distanță). A mai avut 4 recuperări, 2 pase decisive, 3 greșeli personale, o intercepție și o minge pierdută, pentru +8 indice al eficienței.

Gabriela Mărginean a schimbat în această vară echipa, trecând de la Abdullah Gul la Adana Basket. Adana a debutat cu o înfrângere, 75-83 în deplasare cu Izmit. Căpitanul naționalei României a înscris cel mai mult pentru Adana. Gabriela Mărginean a debutat la noua sa echipă cu 19 puncte în 30 de minute. A încheiat partida cu 7/10 la șuturile de două puncte, 1/2 de la distanță și 2/2 de la linia de fault. A mai avut 5 recuperări (2 ofensive/3 defensive), 2 pase decisive, 4 greșeli personale, 3 mingi pierdute și o intercepție, pentru +16 eficiență.

Ashley Walker a lăsat în această vară campionatul Italiei, după mai multe sezoane, trecând de la Reyer Venezia la Mersin BSB. Noua sa echipă a cedat cu 58-65 în prima etapă, acasă cu Hatay. Internaționala română naturalizată a petrecut pe parchet 33 de minute, timp în care a înscris 13 puncte în fața unei formații care participă în Euroligă în acest an. A avut 2/6 atât la șuturile de la semidistanță, cât și la cele de după semicerc, iar de la libere a avut 3/4. Și-a mai trecut în cont 6 recuperări (2/4), 3 pase decisive, 2 faulturi, o minge pierdută, 2 intercepții și 2 capace, pentru +14 eficiență.

Mărginean și Walker sunt pe lista de 14 jucătoare convocate de Dragan Petricevic pentru meciurile naționalei de senioare din noiembrie. „Acvilele” se reunesc în 12 noiembrie la Cluj-Napoca și joacă cu Franța și Finlanda în 17 și 21.

Până atunci, mai sunt câteva meciuri de disputat pentru echipele româncelor. În etapa următoare Botaș Spor va juca în deplasare cu Hatay, Adana Basket primește vizita celor de la Fenerbahce, iar Mersin BSB joacă acasă cu Kayseri. Botaș și Mersin încep la mijlocul săptămânii viitoare meciurile din EuroCup. Mersin întâlnește pe Orman Genclik. Cele două formații sunt în grupă cu campioana României, ACS Sepsi SIC. Botaș este în grupa E și va juca în Suedia cu A3 Basket.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    .
    De ce nu joaca Claudia Pop in noiembrie la nationala ?

    cu 5 ani în urmă (17.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Neintelegere
    Din cate stiu eu,are un diferend de ceva vreme cu Gabi Marginean.Nu a participat de loc la aceasta campanie de calificari.

    cu 5 ani în urmă (17.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fanU :

    informatii eronate
    Sunt tata lui Gabi Marginean, si scriu aceste rinduri din dorinta de a pune la punct niste informatii postate de d-l Marius Stern. Eu nu va cunosc si nu stiu de unde aveti informatiile ca Gabi si cu Claudia ar avea ceva neintelegeri cu privire la echipa nationala de senioare. Este total eronat ce ati postat dvs, fetele nu au nici o divergenta intre ele. Mai mult fiecare jucatoare este libera sa isi croiasca cariera dupa cum crede de cuviinta. Daca Claudia a ales sa nu mai vina la echipa nationala este alegerea ei pe care trebuie sa o respectam. Claudia este o jucatoare valoroasa care ar fi putut ajuta echipa. De aceea d-le Stern va rog sa nu mai dezinformati lumea cu informatii de acest fel. Lasati fetele in pace cu astfel de postari care nu fac decit rau. Va sfatuiesc pe viitor sa aveti grija in ce postati sa nu fie informatii neverificate.Daca doriti informatii despre echipa nationala de seniore luati legatura cu FRB si cu antrenorul echipei care face selectia jucatoarelor.

    cu 5 ani în urmă (24.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!