Stiri

Claudia Pop Cuic schimbă echipa în Turcia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.08.2018

Claudia Pop Cuic își continuă cariera în Turcia, unde va bifa al doilea sezon la rând. Noua sa echipă va fi Botaș Spor. Extrema schimbă o formație care a terminat în coada clasamentului, Istanbul Universitesi, pentru una cu care va evolua din nou în EuroCup. Deși echipa sa nu a avut un parcurs prea bun în campionat, jucătoarea originară din Satu Mare a avut prestații individuale foarte bune.

Extrema care va împlini 29 de ani în 5 august a fost cea mai bună marcatoare a echipei sale în campionatul turc. A avut a 5-a medie de puncte înscrise. A jucat 24 de partide și a avut medii de 18.6 puncte, 6.5 recuperări și 3.3 pase decisive, pentru 15.5 eficiență medie în 33 de minute. Istanbul Universitesi a fost penultima în clasament, cu un bilanț de 3 victorii și 21 de puncte.

Deși s-a confruntat și cu probleme medicale, a avut cea mai bună medie de puncte a echipei și în EuroCup, cu 18.3 puncte în 4 partide, la care a adăugat 4.3 recuperări și 2.5 pase decisive în aproape 33 de minute/meci, cu 16 eificență medie.

Claudia Pop Cuic va evolua la formația care a încheiat pe locul patru sezonul regulat din precedenta ediție de campionat. Botaș Spor a avut un bilanț de 15 victorii și 9 înfrângeri în prima parte a campionatului. A cedat cu 0-2 în primul tur de play-off, după 61-67 și 59-61 în fața celor de la Cukurova.

Botaș Spor va juca în grupa E a EuroCup Women în următorul sezon. Turcoaicele vor întâlni A3 Basket Umea (din Suedia), BC Beroe (Bulgaria) și pierzătoarea dintre BC Nadezhda și Cukurova Basketbol, din preliminariile Euroligii.

Înainte să ajungă în campionatul turc, extrema a mai evoluat în Italia, Spania, Ecuador și Polonia. În țara noastră a jucat la Cluj-Napoca, Satu Mare și Târgoviște, iar cu naționala a participat la EuroBasket Women 2015.

*foto: neu.edu.tr

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    pop cuic?
    Ii casatorita cu Branko Cuic?
    Lucky bastard 😜

    cu 5 ani în urmă (03.08.2018)
    • Eduard Popa:

      Vezi Stude?!
      Dacă ne-ai fi lăsat să scriem știri de „cancan”, ai fi aflat că s-au căsătorit acum câteva luni! :)))))))

      cu 5 ani în urmă (03.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      ... Savuros 😁😉

      cu 5 ani în urmă (04.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @Eduard Popa
      Pai asta i cancan?

      Asta i o stire frumoasa :)

      Can canuri sunt stirile care incita la controverse inutile ca sa faceti voi trafic.

      Anyway, Cuia a dat lovitura :))

      cu 5 ani în urmă (08.08.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!