Stiri

Clevin Hannah face pasul spre Euroligă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.07.2018

Clevin Hannah va juca în stagiunea viitoare în Euroligă. Jucătorul american s-a despărțit de UCAM Murcia și a semnat cu Gran Canaria, echipă care va debuta în competiția supremă intercluburi din Europa.

Ajuns la 30 de ani, Clevin Hannah a absolvit în 2010 la Wichita State, după care și-a început cariera profesionistă în România, la Miercurea Ciuc. Americanul cu origini senegaleze a jucat 23 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin și a avut cifre de 21.2 puncte, 6.2 pase decisive și 3.1 recuperări.

După primul sezon petrecut în România, Hannah a mai jucat, în ordine cronologică, la Kauhajoen Karhu, ALM Evreux, SLUC Nancy, Joventut Badalona, Bilbao Basket, Buyukcekmece, Lietuvos Rytas și UCAM Murcia.

Clevi Hannah are 100 de partide jucate în Liga ACB cu cifre de 11.7 puncte și 4.4 pase decisive. El va juca la Gran Canaria cu comanda lui Salvo Maldonado, antrenorul cu care a colaborat la prima experiență în Spania la Joventut Badalona.

În sezonul precedent când a jucat pentru UCAM Murcia, Clevin Hannah a jucat în Final Four-ul Basketball Champions League, acolo unde a fost eliminat de către AEK Atena, viitoarea campioană.

Clevin Hannah este al doilea jucător american care ajunge în Euroligă după ce debutul profesionist l-a avut în România. Primul a fost Ricky Hickman, cel care în sezonul 2007/2008 juca pentru CS Otopeni, iar în 2014 cucerea Euroliga cu Maccabi Tel Aviv.

1 comentariu la aceasta stire:
  • fAN mures :

    Clevin
    Senzational ce a reusit baiatul asta.Foarte rar se poate mandrii campionatul nostru cu asa ceva,succes Clevin la Gran Canaria si in Euroliga!

    cu 5 ani în urmă (23.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!