Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clubul CSU Sibiu, amendat din cauza scandărilor tribunei

Bogdan Isailă, Eduard Popa

Bogdan Isailă, Eduard Popa
22.05.2018

sibiu amendat sere

CSU Sibiu a câștigat duelul doi al semifinalei cu CSM CSU Oradea, scor 85-78. Înaintea meciului, formația sibiană a fost anunțată că a primit o amendă de 200 de euro pentru că galeria ardelenilor l-a înjurat pe președintele CSM CSU Oradea, Șerban Sere, în timpul partidei din sezonul regulat.

Reamintim că la partida din 21 aprilie din Top 6 a sezonului regulat, încheiată cu victoria sibienilor cu scorul de 93-92, președintele orădenilor a fost apostrofat tot meciul de galeria sibiană din cauza ieșirilor nervoase pe care acesta le-a avut la adresa arbitrilor.

Rivalitatea dintre Sibiu și Oradea s-a văzut și la meciul de ieri, când Andrei Mandache, căpitanul CSM CSU Oradea și al naționalei României, a fost și el ținta fanilor sibieni după un clinci cu Monyea Pratt.

Acestea fiind spuse, rămâne de văzut care va fi deznodământul acestui duel din semifinalele LNBM, care se va relua vineri și duminică la Arena Antonio Alexe din Oradea.

37 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Markus :

    sarcina specifica
    Conform regulamentului FRB: "Colectivul tehnic al unei echipe de baschet va avea urmatoarea structura obligatorie in cazul LNBM si anume : 2 antrenori (un antrenor principal si unul secund), din care cel putin unul dintre cei doi sa fie obligatoriu roman.
    In zona bancii mai pot sta maxim 7 insotitori cu sarcini specifice."
    Macar acum stim care este sarcina specifica a stimabilului domn Sere.

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018) Raspunde
  • MMI :

    Bine bine
    Amenda pentru suporterii sibieni, foarte ok. Dar pe domnul Sere cine-l amendeaza? Cum e posibil ca un conducator de club sa stea pe banca si sa protesteze vehement la adresa arbitrilor, ba chiar sa le ceara socoteala in pauza?
    Domnul Sere are cumva impresia ca e la fotbal pe maidan?

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Vorbesc de respect si fotbal pe maidan baietii care ieri il faceau pe capitanul nationalei o mizerie in direct la TV. In fine.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • MMI:

      Fără cuvinte
      Perversitatea asta a celor care au argumentul pe care l-ai arunce mai sus ma uimește continuu. Omul ala a dat cu piciorul într-un adversar, nervos fiind pe dunk-ul reușit de Prat, iar voi o țineți cu scandarea suporterilor.
      Personal, da, sunt de aceeași părere, ca gestul lui Mandache e MIZERABIL. Dacă tu ai alta părere, ar trebui sa îți reconsideri valorile.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Intr-adevar, era nervos pe dunk nu era nervos ca a fost impins, a cazut pe gat si isi putea rupe coloana. Nu era nici afectat ca niste copii si colegii de nationala il faceau o mizerie. Dar eu sunt ala fara valori, astia de la Sibiu sunt usa de biserica.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Intrebare
    Oare de nu a fost amendat si dl Sere pt comportamentul sau(nefiind la primele abateri) total nepotrivit fara de spectatori. Poate sa-mi raspunda cineva???

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Si Steaua si Clujul au presedintii pe banca. In cupele europene sunt cate 4-5 oficiali pe banca.

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Poate 5-6 oficiali, noi stăteam slabut cu 4 în Champions League. Dar nu înteleg care e treaba suporterilor unde stau oficialii??Atâta timp cât regulamentul permite acest lucru, nu poti să interzici să nu te ridici de pe scaun. Că nu vă place vouă de Sere, asta e partea a doua, cum de altfel nici noua nu ne place de Cristescu. Admir galeria Sibiului, însă astfel de iesiri uneori depășesc limita bunului simt.

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      ridicatul
      asta ca nu poti sa interzici e adevarat. Dar poti sa sanctionezi - doar un oficial/antrenor are voie sa stea in picioare, si in spatiul delimitat. Ca la noi arbitrii unt morcoviti si accepta altceva e alta discutie.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sere
    Adevărul e ca Sere face de multe ori un circ ieftin acolo. Eu personal de la Iacobescu încoace n-am mai văzut o astfel de persoana care sa facă așa. E adevărat Soso, și Cristescu sta pe banca dar nu are nici pe departe ieșirile lui Sere. Nu știu în ce au constat apostrofarile sibienilor, dacă au fost injuraturi atunci nu este ok. Însă în egala măsură și arbitrii ar trebui sa uite ce "spate" are Sere și sa-l penalizeze după regulament.

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Aia cu Cristescu nu stiu de unde ai scos-o, ca la Oradea se lua in gura inclusiv cu tribuna din spatele bancii. Ca sa nu mai zic de domnii de la Pitesti sau alte echipe care s-au perindat pe la Oradea si au facut o figura frumoasa de genul. Nu-i dracu asa de negru, uscaturi sunt peste tot, si in tribune, si in staff, eu personal nu am neaparat o problema cu Sere si mi se pare ca cel putin acasa are un comportament decent si chiar linistitor pentru banca de multe ori, in deplasare il filmeaza extrem de rar ca sa ma pot pronunta. De acolo pana sa-l acuzi ca virgula cumpara arbitri e o ineptie.

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Faza cu cumparatul de arbitrii nu e pentru tine ad literam, ci pentru colegii care au impresia ca "pune presiune". Cam asta e rolul tuturor presedintilor de club care iau loc pe banca, sa puna presiune, deci nu e Oradea mai speciala.

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • BC CSU Sibiu 45tef:

      presiune
      da' de ce sa fie asta rolul lor, al presedintilor, domnule? i-ai citit fisa postului? asta scrie la punctul 1? hai pe bune?

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Avand in vedere ca se joaca de multe ori pentru trofee si bani si competitii, chiar daca nu au asta in fisa postului, nu exista presedinte de club care sa nu se cunoasca personal cu arbitrii si sa aiba auto-disciplina necesara sa stea cuminte pe banca daca unul te ia in suturi intentionat sau neintentionat. Rolul lor e sa fie o prezenta impunatoare pe banca si sa isi exercite o presiune indirecta daca dansii simt ca sunt nedreptatiti, la fel cum fac antrenorii si jucatorii echipelor.

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    doar joaca si el
    Ratiunea pentru care d-l Sere se afla pe banca este evidenta: aceea a pune presiune pe arbitri si pe masa oficiala din postura de mare vataf. Adica un fel de Iacobescu 2.

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu S C :

    Sere -ndipity
    e culmea ironiei numele acestui tovaras, extrem de antipatic de altfel cu atitudinea lui de mare logofat, sa revin deci la numele lui, cica Sere-ndipity inseamna sa gasesti ceva bun fara sa cauti :)))) pai uite nu a gasit el amenda pe noi si arbitrii emotionati la fiecare fluier iar el nu face altceva decat sa respecte regulamentul dupa propria interpretare? Sictir Sere-nada

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      @45tef - vezi de ce incet-incet ajung suporterii Sibiului din cei mai simpatizati in antipatici. De ce injuri o persoana care a facut pt baschetul romanesc cat n-o sa faceti voi toata galeria intr-o viata. Ar trebui sa-ti fie rusine, dar probabil ar trebuie sa stii ce e aia!
      Nu te obosi sa-mi raspunzi pt ca oricum nu mai citesc comentariile voastre.

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      Bravo!!!!!!!
      Foarte bine! In sfarsit ati fost amendati taranilor!

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Președinte de club
    Nu ar trebui să iasă la atac, asupra brigăzi de arbitraj sau la masa tehnică. Din păcate avem reguli proaste in baschetul românesc, și din păcate nu este o comisie care să oprească din atacurile la adresa arbitrilor, precum este în NBA sau Euroliga, sau campionate precum Franța, Spania și Germania. De aici reiese un arbitraj cat mai prost și de multe ori cu unele erori. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    O gluma proasta
    acest personaj.

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      JCN
      Daca un om care a facut multe lucruri bune pt acest club e o gluma proasta, tu ce esti?

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      Nu vreau sa intru intr-o polemica, cu tine pentru ca modul in care te exprimi denota o inteligenta sub media nationala.

      cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Mie nu imi vine sa cred ce citesc pe aici. Pe bune? Incurajam si aprobam un comportament Iacobescian? Asta este rolul presedintilor de club? Pe bune??? Nu am vazut in NBA, Euroliga sau daca vreti in fotbal la echipele care se respecta, presedinti de club care sa protesteze la deciziile arbitrilor. Asta este rolul presedintilor de club in Romanika? Sa pune presiune pe arbitrii? Stiu, LNBM nu e NBA/Euroliga, dar decenta si respectul fata de competitie si adversari ar trebui sa fie universal valabil.
    Si la Cluj presedintele clubului sta pe banca, dar nu se compara cu ce face Sere.
    Interesant cum de aceasta amenda a aparut in presa doar acum.
    In fine.

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Prietene, fii realist si da-mi exemplu de 1 conducator de club care sta pe banca si nu da din maini si injura si spurca si se ridica atunci cand arbitrii il "fura". Unii dintre voi sunteti fair play si realisti, altii inca nu ati depasit complexul de echipa mica in care toata lumea e impotriva voastra si balacariti in stanga si in dreapta, lucru care se transpune si la vedete precum Brosser sau Paliciuc, sa nu mai zic de marele Bobo. In orice competitie organizata o sa vezi exemple de genul, iar in baschetul romanesc le vezi la FIECARE club. Nu sunteti cu nimic mai speciali.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Prietene, mersi ca mi-ai confirmat ca traiesti in Romanika si din pacate vad ca iti place. Serios? Vezi la FIECARE club? Iti dau un singur exemplu, nu ca l-as admira pe Virgil Stanescu, dar el la meciurile de pe teren propriu sta la balcon (e drept ca de multe ori inconjurat de personaje dubioase gen Ponta sau Dusa, dar asta e alta discutie), iar la Sibiu sta in tribuna. Nu cred ca l-ai vazut pe Horatiu Floca sa mearga la time-out-uri la masa oficiala sa discute cu brigada de arbitrii cum o face nenea Sere. Relatiile dintre presedintii de club si arbitrii sunt total nefiresti, dar cand vezi un asemenea tupeu in fata unei sali pline nu ai cum sa ramai pasiv. Repet, ti se pare un lucru normal ca la time-out un presedinte de club sa mearga sa ceara socoteala arbitrilor?

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Addian.or
      Prin astea doua exemple mi-ai enumerat chiar toti presedintii de club de baschet din Romania. La Oradea, presedintii celor de la Cluj, Pitesti si mai ales Timisoara au avut iesiri necontrolate la masa oficiala in timpul meciului, intr-unul dintre cazuri soldandu-se chiar cu eliminarea din sala. Si daca Stanescu sta in tribuna, se ocupa secunzii sa injure masa oficiala, sau chiar Tojala, incident petrecut tot la Oradea. Ajung astea?

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      LOL
      Adica daca cei de la Cluj, Pitesti si mai ales Timisoara fac, iar cei de la Steaua si Sibiu nu fac, atunci de ce Sere sa nu faca? Hahahaha
      Tu ai scris cu litere mari ca presedintii FIECARUI club din Romania cere socoteala arbitrilor in timpul meciurilor, dar de fapt doar o parte, dar nici aia tot timpul, ca de fapt sunt secunzii sau principalii. Adica un fel de tocanita. Pana la urma cine e realist, prietene? Ai cerut un exemplu, ti-am dat doua exemple.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      edit
      0
      Adica daca cei de la Cluj, Pitesti si mai ales Timisoara fac, iar cei de la Steaua si Sibiu nu fac, atunci de ce Sere sa nu faca? Hahahaha
      Tu ai scris cu litere mari ca presedintii FIECARUI club din Romania cer socoteala arbitrilor in timpul meciurilor, dar de fapt doar o parte, dar nici aia tot timpul, ca de fapt sunt secunzii sau principalii. Adica un fel de tocanita. Pana la urma cine e realist, prietene? Ai cerut un exemplu, ti-am dat doua exemple.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Sa detaliez si sa incheiem. Fiecare presedinte de club de baschet din Romania a avut la un moment dat o atitudine de genul. Ca unii o fac in continuare de pe banca, altii din tribune, altii cine stie pe unde, asta conteaza mai putin. Nici Sere nu face intotdeauna chestii de genul si o face chiar mai linistit decat ce am vazut ca se perinda pe bancile adverse la Oradea, deci e tot un fel de tocanita. Si eu ti-am dat 3 exemple pe langa el, deci la o adica nu avem nici unul dreptate.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @markus
      La Steaua ai dreptate ca Stanescu sta in tribuna, dar asta pt ca are managerul pe banca - Ionut Georgescu. La Oradea Sere a fost managerul sectiei de baschet pana anul trecut si acum e presedinte de club si indeplinind si functia de manager al sectiei de baschet.
      Regretatul Mircea Vulc era la fel de efervescent chiar mult peste ceilalti. Ai dreptate cu Horatiu Floca dar aici e o mica-mare diferenta : ceilalti au fost jucatori de baschet pe cand Floca provine din presa (faptul ca jucat ceva baschet la juniori nu se pune).

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      De ce zici regretatul Mircea Vulc? Nu a murit. ;) Iar el a fost antrenor si presedinte, un cumul stupid de functii. Cand s-a retras a stat doar in tribuna, iar vreo 2 ani nu a mai venit la sala.
      Cat despre Ionut Georgescu, nici nu merita sa discutam, el a avut cei mai buni profesori. :))

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Sa inteleg ca nu il regretati? A fost antrenorul care v-a adus cele 2 titluri. A activat peste 40 de ani in club si a fost de toate : jucator, antrenor, presedinte. Din punctul meu de vedere va lipseste un astfel de om la echipa, cum de asemenea ii lipseste lui Dan un secund bun. Eu l-am dat exemplu pe Vulc doar pt comparatie. Faptul ca de 2 sau 3 ani de cand s-a retras nu i-a luat nimeni locul ca temperament nu inseamna ca Sibiul de acum 3 ani era in alta dimensiune si nu intra in discutie. Referitor la Georgescu ai dreptate, nu merita sa discutam, dar e totusi managerul sectiei de baschet, deci conduce acea sectie. Era doar dat ca ex. Sa nu mai vorbim si de Lungu de la Mures (si el s-a retras dar...).
      In comcluzie, ca deja discutam prea mult pe acest subiect, toti cei din staff-uri care au jucat baschet de performanta si vad aberatiile fluierate cateodata de arbitrii nu pot sa nu reactioneze. Pune-te putin in situatia lor si o sa vezi ca e greu sa nu "erupi" uneori.

      cu 5 ani în urmă (24.05.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      Vulc
      Nu stiu la voi cum e, dar in general cand zici "regretatul X sau Y" te referi ca respectivul a murit. Dar deja o dam in semantica si chiar ii doresc lui Vulc multa sanatate.

      Iar personal chiar nu regret ca nu mai face parte din staff-ul clubului. Cu el acolo am batut pasul pe loc. De 2-3 ani au venit foarte multe firme private, e drept, nu cu sustinere financiara foarte mare, dar este un inceput extrem de promitator. Sa speram ca se pastreaza trendul ascendent.

      cu 5 ani în urmă (25.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Cutia milei
    Strangeti iarasi bani sa platiti amenda. Devine o obisnuinta sa injurati orice adversar. Sefuletul vostru Iacob abia a revenit din suspendarea de 1 an si deja sw indreapta catre alta. Deja voi nu va mai concentrati pe ce aveti voi, ci sunteti anti oricine si orice. Primitiv.

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018)
    • outsider:

      @TMD
      vrei si tu sa contribui ?

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Clar
      Oricand. Sunt atat de nedreptatiti de arbitrii, de federatie, de Digi, de caldura si targurile de nunti din sala lor, unii chiar de jandarmi. Chiar mi-e mila de ei.

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      neclar
      Clar la Cluj nu se injura. Dar deloc. In locul tau m-as abtine, dar tu nu prea stii cand sa taci. E faina atmosfera cand vine galeria voastra de la fotbal, dar ei spre deosebire de noi nu injura, nu?

      cu 5 ani în urmă (23.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!