Stiri Acvile

Componenţa loturilor olimpice de 3x3 a fost aprobată de Consiliul Director al FRB

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
27.03.2019

ompetiţia de baschet 3x3 va debuta în programul Jocurilor Olimpice odată cu ediţia de la Tokyo din vara anului 2020. România are în palmares câte o medalie de aur (2014 - masculin) respectiv de argint (2016 - feminin) la campionatele europene.

Cu ocazia şedinţei din 25 martie 2019, membrii Consiliului Director au fost de acord în unanimitate cu propunerile făcute de Claudiu Fometescu referitor la jucătorii ce vor alcătui loturile naţionale olimpice pentru competiţiile de 3x3 feminin respectiv masculin.

loturi 3x3 streetball

Din echipa feminină coordonată de Tania Golova nu vor lipsi: Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Gabriela Irimia şi Ancuţa Stoenescu - echipă ce a reprezentat România la Campionatul European din 2018. Acestora li se alătură Elisabeth Pavel, Ana Ferariu, Andreea Lazăr şi Alexandra Uiuiu. Surprinde oarecum absenţă de pe listă a Ancăi Sipos cea care a contribuit la câştigarea medaliilor de argint din 2016.

Dacă lotul feminin s-a bazat pe un nucleu experimentat, reprezentativa masculină va miza doar pe Radu Petrescu dintre jucătorii prezenţi la CE 2018. Restul jucătorilor aflaţi la dispoziţia lui Mihai Văcărescu vor fi: Victor Petrache, Aktas Bariş, Andrei Grosu, Radu Paliciuc, Bogdan Victor şi Robert Nanu. Radu Paliciuc este cel mai sonor nume din lotul masculin, component al naționalei de 5x5 a României și jucător la BCM U Pitești.

sursa foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!