Stiri Cupa României Masculin

Comunicat BC Mureș: „Considerăm că rezultatul final a fost decis de o greașeală flagrantă de arbitraj”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.02.2017

BC Mureș Târgu Mureș a pierdut finala Cupei României în fața lui U BT Cluj-Napoca, cu scorul de 79-78. Mureșenii au avut 4 puncte avantaj cu 40 de secunde din timpul regulamentar, însă Aleksandar Rasic a schimbat soarta partidei. La ultima fază, fundașul sârb a fost suspectat că a comis pași, așa cum prezenta aici site-ul nostru.

Conducerea lui BC Mureș a luat poziție și a emis un comunicat prin intermediul site-ului oficial:

„De ani buni de zile, BC Mures se lupta pentru performanta la nivel inalt in baschetul romanesc, atat la juniori cat si la seniori. Pentru acest lucru se fac eforturi mari din partea celor implicati in fenomenul baschet din Targu Mures – sponsori,  jucatori, staff, conducere, suporteri, simpatizanti.

Tuturor, infrangerea din finala de la Sibiu, cu U-BT Cluj, ne-a lasat un gust amar, nu neaparat pentru ca am pierdut, ci pentru modul in care a fost decisa soarta acestui meci.

Consideram ca rezultatul final a fost decis de O GRESEALA FLAGRANTA DE ARBITRAJ, la ultima actiune a U-BT Cluj, prin care Rasic a marcat  cosul victoriei. Cosul a venit ca urmare a unei actiuni in care jucatorul UBT Cluj a facut abatere clara de pasi, nesanctionata de arbitri. Acest lucru se numeste VICIERE DE REZULTAT !

In sprijinul celor prezentate, anexam proba video a actiunii lui Rasic.

Felicitam echipa noastra pentru joc, pentru daruirea de care a dat dovada, felicitam si valoroasa echipa clujeana, dar speram ca pe viitor rezultatele unor meciuri atat de importante sa nu mai fie decise de o greseala de arbitraj.

In numele Consiliului de Administratie al BC Mures

Cornel Lungu - presedinte.”

foto: Ana-Maria Mătușoiu

17 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Acuma ma gandesc ca nu se spera ca o sa va dea cupa inapoi, ideea e ca acest demers sa trezeasca pe cineva din Federatie care sa insiste cu proba video cand e necesar, nu sa dea din umeri ca Ciulin. Si pe langa faza asta, sunt o gramada de cazuri in care nesimtitii astia isi fac poftele pe la fiecare meci, ca asta le e calitatea, nu ca ar vrea ei altfel.

    cu 7 ani în urmă (19.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeal :

    Federatie
    Nici gând de așa ceva. Arbitrajul e de-a dreptul penibil ,. De poate vedea de la babybaschet. Asta e valoarea lor. Incompetenți, dar cu pretenții de vedete. Păcat că incompetenta unor personaje reduc la zero munca de aproape un sezon a unor oameni care trag de ei cu burta aproape goala.

    cu 7 ani în urmă (19.02.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U
    Nu cred că au făcut asta intenționat, părerea mea, la cât sunt de înjurați când ajung în sală noastră.... În fine, nu zic că nu are dreptate acest tovarăș, zic doar ca, la fel că și arbitrii, nu a sesizat eroarea decât la televizor, când a avut proba video... Daca ar fi sesizat cineva de la Mureș și ar fi fost solicitata proba video..... Sa nu uităm că staf-ul Mureșului era preocupat doar de faultul ofensiv a lui Lazăr!

    @adrian, in cupele europene am avut un singur meci arbitrat că la televizor (eurocup și euroliga) in rest, fluierași mult mai slabi decât ciulin Grigoraș sau cum ii mai Chiajna!

    cu 7 ani în urmă (19.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Tardiv
    La cat de rapida a fost faza probabil nici cei din Mures nu au observat ca a fost pasi iar in cazul in care au observat si nu au cerut proba video atunci.............
    Dar poate pe viitor se va face ceva si macar la fazele astea ce se petrec in momente decisive sa fie luata in considerare proba video.

    cu 7 ani în urmă (19.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      ai dreptate
      N-a observat nimeni pe moment. A fost o faza grea. Daca observau muresenii atunci, la momentul respectiv, sigur sareau ca arsi cei de pe banca. Dar nici ei nu si-au dat seama.

      cu 7 ani în urmă (19.02.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș carpediem:

      @ Stefan Cj
      Nu cred ca a observat cineva... cel putin din cei care erau in sala. La TV era diferit, la prima reluare si comentatorul si-a dat seama. Idea de baza insa cred ca este ca nu jucatorii si stafful trebuie sa se fie atenti la cati pasi face un jucator ci arbitrii... Parerea mea este ca nu a fost intentie, pur si simplu asta este nivelul arbitrajului din Romania.

      cu 7 ani în urmă (20.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Problema arbitrajului este generala si doar avem impresia ca ai nostri sunt5 cei mai slabi! In europa am avut arbitraje mai slabe decat ce ne ofera "cavalerii" autohtoni, am avut arbitraje unde mi-a parut rau ca nu fluiera un grigoras sau un Ciulin!

      cu 7 ani în urmă (20.02.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    obiectiv
    1. oare ce aveau ca obiectiv bc mures cu acest memoriu ... ? daca are cineva vreo idee share-uiti va rog :)
    2. sa spui viciere de rezultat ... cred ca e exagerat ... a fost un meci in care arbitrii si-au facut decent treaba ... poate gasi si clujul o gramada de contra exemple (de ex. faza in care s-a desprins muresul la 4) ...
    3. cred ca frustrarea pierderii a 5 finale in 3 ani trebuie rezolvata in bucataria interna. intai analizat meciul asta (sunt o gramada de lucruri care muesul le-a facut bine dar si o gramada care nu) ... apoi trebuie analizata strategia echipei ... problemele financiare, care nu-s de anul asta, etc.

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    ...pasi clar
    Am vazut si meciul, am vazut si reluarea la digi si acum aceste imagini incetinite si exempleficate. PASI clar dar numai pe reluare mi-am putut da seama. In viteza si adrenalina meciului este clar ca nici arbitrii nu au vazut...sau poate ca da...cred ca aceasta este problema Muresului. Egal, pentru mine ei sunt castigatorii, Clujul prin excelenta lui Rasic si norocul cuvenit a luat trofeul acasa. Ambele echipe sunt castigatoare. :)

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Viciere de rezultat era daca ar fi refuzat proba video asa....

      cu 7 ani în urmă (20.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe unspectator:

      refuzare
      Pai...dupa cum imi amintesc Lazar o fost refuzat la meciul cu Oradea dupa ce la implorat pe arbitru sa se uite la proba video,oricum fac ei ce vor,deci nu are niciun sens sa mai vorbim despre acest meci...

      cu 7 ani în urmă (20.02.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silverzeus :

    Bla-bla
    viciere era daca se arbitra cu tenta .....s-a arbitrat decent si e foarte greu sa vezi asemenea faza dar si sa o fluieri .....iar muresul contesta orice, dar si exagereaza: faultul in atac cu eliminatea lui Lazar (de axemplu) a fost foarte clar, iar ei s-au legat de asta imediat dupa incheierea jocului (nu de pasii lui rasic)

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu tudu :

    Comunicat fara rost
    Ca suporter neutru, pot sa zic ca arbitrjul nu a influentat rezultatul final. Ok au fost pasi, lucru ce a scapat arbitrilor, dar, tu ca echipa mai ai la dispozitie 5,7 secunde, 2 time-out-uri, unul utilizat unul nu, faptul ca ai avut 4 puncte avans cu aproape un minut inainte de finalul meciului, fault inutil al lui djapa asupra lui adamovici, care se stie nu prea rateaza, contraatac 3 contra 2 finalizat cu faultul lui lazar asupra aceluiasi adamovici, apoi mai ai 2 puncte avans, ai atac si in loc sa tii mingea cat mai mult, tu finalizezi prin aruncare de 3, ratata. Sa revin la ultimele secunde, mai ai 5,7 secunde, ai atac, unde banca clujului a facut ff bine, fautand imediat la reluarea jocului, apoi repunere cand mai ai 4 secunde, arunci la cos si nu marchezi, este vina ta. Bun, s-a ratat atacul,cand mingea a ajuns la kariniauskas, mai erau peste 2 secunde, de ce nu faultezi?
    E mai usor sa ne uitam la altul, decat sa ne uitam la ceea ce trebuie.
    Felicitari Clujului, echipa care a meritat sa castige, a jucat, a crezut, felicitari lui Silvasan, care este un antrenor care promite mult, care creste frumos, m-am bucurat enorm, cand inainte de sfarsitul sf 2 a introdus multi romani pe teren intr-o finala de cupa, deci cu miza.
    Mult succes tuturor.

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș jeff :

    proba
    proba video se utilizeaza in cazuri specifice, ex daca a expirat timpul de atac, daca o fost calcata linia de trei puncte, daca mingea a atins panoul la capac, din cine a i

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș jeff :

    proba cont.
    din cine a iesit mingea in out. deciziile de fault sau pasi nu se analizeaza asa cum stiu, pt ca ele sunt decizii pur la latitudinea arbitrilor ("judgement call")

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    Viciere de rezultat ?
    S-ar putea spune doar daca ne raportam strict la scorul final inregistrat. Pentru ca daca, conducerea BC Mures ar fi obiectiva,cu usurinta putea constata ca la scorul 74-78, cu 43 secunde ramase de joc la aruncarea de 3 puncte efectuata de Rasic, Dragos Andrei provoaca un contact intrand in Rasic aflat in saritura, fara sa fie sanctionat. In mod normal, cos valabil de 3 puncte, o aruncare suplimentara pentru Rasic si posibilitatea de a egala scorul! Pai,in condittile date in situatia in care pasii la Rasic erau sanctionati, nu facea Clujul memoriu pentru viciere de rezultat, din cauza faptului ca nu s-a acordat fault la Dragos Andrei si o aruncare suplimentara ? Dar daca Borsa marca la ultima aruncare deschisa, mai avea Muresul ceva de comentat ?

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Bucuresteanul Cristescu, conducator al echipei clujene, l-a furat pe clujeanul Lungu, conducator al echipei muresene. Ce mai ti-e si cu globalizarea asta...

    Pasi au fost, dar asta nu scade cu nimic din meritele acestui fabulos jucator, Rasic. Daca cineva vedea faza atunci ar fi protestat, dupa 10 reluari date cu incetinitorul si la 2 zile dupa finala s-a trezit toata lumea. Din pacate UBT nu reuseste sa castigam un meci clar cu Muresul si asta nu e bn. Oricat s-au rotit jucatori si antrenori, parca toti is loviti de flacara violet cand joaca cu muresul...ca si ala de "era sa fie". Muresul de cate ori joaca cu Clujul are un noroc iesit din comun, mie fiindu-mi greu sa inteleg cum unii pot da cos si din tribuna cand joaca cu Clujul, cum jucatori ca Andrei sau Santa dau cosuri pe care chiar si la incalzire te rogi de ei sa le dea si mai ales in momente cheie, cum vesnic cand reusesti sa ai avantaj vin cosurile minune de 3 din tot felul de aruncari, deviere, incalceli. Ma rog, nu conteaza, ideea ii ca le iese si pana cand nu se va trece de complexul asta, e nasol...Acuma s-a mai intors norocul asta, dar eu tare as vrea un Mures in playoff...un Mures batut in serie dupa atatea si atatea meciuri chinuite, ar asigura titlul

    cu 7 ani în urmă (21.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!